Tercihen; serin Bayburt'ta Ramazan

Bayburtlu gurbetçiler, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan coşkusunu yine memleketlerinde yaşamak istiyor.

Tercihen; serin Bayburt'ta Ramazan
Bayburt Postası – Bayburtlu gurbetçiler, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan coşkusunu yine memleketlerinde yaşamak istiyor. Yaz mevsiminin yaşandığı bu günlerde, herkesi tatil heyecanı sarmaya başladı. Doğa ve yayla turizmiyle birlikte huzurlu ve sakin şehir yapısıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde en çok tercih edilen şehirlerinden biri olan Bayburt, misafirlerini bekliyor.

Ülke genelinde tatilini denizde geçirmek isteyenler daha çok Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara sahillerini tercih ederken, alternatif arayanlar ise yaylaları tercih ediyor. Son yıllarda deniz, kum, güneş turizmine karşı yayla turizmine yönelen yerli ve yabancı turistlerin mekan seçtikleri yerlerin başında yaylalarıyla ünlü Doğu Karadeniz Bölgesi daha çok öne çıkıyor.

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Avrupa'nın değişik ülkelerinde ve Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan gurbetçiler, akın akın Doğu Karadeniz Bölgesi’ne geliyor. Gurbetçilerin gelmesiyle bölgenin hemen her yerinde başlayan hareketlilik Bayburt’ta da görülmeye başladı. Kış boyunca sessizliğin hakim olduğu kentin cadde ve sokaklarında yaz mevsimi ile birlikte yoğunlaşan kalabalık, yavaş yavaş kendini gösteriyor. Bu yıl yine Haziran ayı sonuna doğru başlaması beklenen yoğunluk önümüzdeki günlerde daha çok artması bekleniyor.

Son yıllarda Ramazan ayı dolayısıyla Temmuz ve Ağustos ayının yoğun geçtiği Doğu Karadeniz’de olduğu gibi Bayburtlu gurbetçilerin de memleketlerini tercih etmesi, yaz aylarının daha yoğun geçmesine sebep olmuştu. Seyahat ve turizm acentelerinden edinilen bilgiye göre yerli ve yabancı turistlerin tatil programını daha çok Temmuz ve Ağustos ayına göre hazırladığı öğrenildi.



Tercih nedeni: Serin Bayburt’ta Ramazan

Ülke genelinde son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı bu günlerde herkesi tatil heyecanı sarıyor… Sarıyor ama kimine göre tatil yeri için hangi bölgenin tercih edileceğine henüz karar verilmiş değil! Çünkü bu yaz her zamankinden daha sıcak geçecek… Uzmanlara göre deyim yerindeyse kavuracak… Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklendiği bölgelerin başında da tahmin edildiği gibi Akdeniz, Ege ve Marmara sahilleri geliyor… Bu yüzden serin ve sakin yapısıyla dikkat çeken Doğu Karadeniz Bölgesi artık tatil için en ideal bölge olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl yaz mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi ile programlarını uzatmak zorunda kaldıklarını belirten gurbetçiler, anlaşılan bu yaz daha hazırlıklı. Bu yıl tatil için daha çok Haziran ve Temmuz ve ayını tercih ettiklerini belirten gurbetçiler, Bayburt'un serin havasıyla ideal bir şehir olduğu için tatil keyfini ise genelde yaylalarda ve mesire alanlarında çıkarmak istediklerini dile getirdi.

İlgili haber: Dünya 2 derece ısındı, bu yaz kavuracak!



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 69 10 yıl önce

Gelsinlerde araba sürerken biraz daha sabırlı olsunlar çoğu sürücü 1 saniye bekliyemiyor. Burası bayburt en fazla 1 dk beklersiniz oda işiklarda allah aşkına ramazanı zehir etmeyelim kazalarla

Avatar
rambo yağız 9 yıl önce

4 yılın üzerine geliyom çok ama çooook özledim canım BAYBURT ;))))))

Avatar
Çiğdem Köse 10 yıl önce

Ben hepsini değil ama yarısını geçirmeyi düşünirem sakin huzurlu çok özledim seni bayburt

Avatar
Muharrem Kayalı 10 yıl önce

Ramazan bayburtta güzel. Herşey bayburtumuza yakisiyo düğünüde bayramida ramazanida

Avatar
Nazir 10 yıl önce

ins. bende

Avatar
Hakan Işci 10 yıl önce

Öncelikle ben.Ne güzel olur.Serin bir ortamda Ramazan.Ezan bulunduğun yere göre 40-45 dakika erken.Çok güzel yumurtalı-kıymalı pide yaptırırız.Oy oyy oyyy...Memleketim...

Avatar
Muhammet Yağan 10 yıl önce

belli bir süre için değil devamlı burda olmanız dileğiyle...

Avatar
Mahmut Yıldırımtepe 10 yıl önce

Nerde o günler