TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilcisi Ümit Karakaş

TEMA Vakfı'nın Bayburt için temsilci arayışları son buldu. TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilcisi Bayburt Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Dr. Ümit Karakaş oldu.

TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilcisi Ümit Karakaş
Bayburt Postası - TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilciliğini gönüllü olarak yürüten Fatma Cebeci, görevini yeni İl Temsilcisi Ümit Karakaş'a devretti. Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Ümit Karakaş, “Bugün ülke genelinde var olan 800.000’i aşkın gönüllüsü, TEMA Vakfı’nın her zaman en büyük gücü olmuştur. Bayburt’ta doğal varlıklarını ve sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak ilimizdeki gönüllü sayımızı artırıp, ilimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Öte yandan TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilciliği ekibi, toprağı bereketli, havası temiz, dereleri çağlayan; yaşanabilir bir gelecek için çalışmalar gerçekleştirecek. Bu kapsamda doğal varlıkların korunması için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütecek; verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunması için çalışacak. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek TEMA Vakfı’nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştıracak.

TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilciliği ekibi, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirmede en önemli desteği ilde görev yapan basın mensuplarından alacağına inanıyor. Yapılan tüm faaliyetler düzenli olarak yerel basınla paylaşılacak. 

Bilgi İçin: 
Ümit KARAKAŞ |TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilcisi|Cep Tel: 0 5063402347|E-posta: [email protected]

TEMA Vakfı 

TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, doğal varlıkları ve iklimi korumak, çözümler üretmek ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde 800 bini aşkın gönüllüsü vardır. 

Bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağladı. Doğa koruma amacıyla açtığı, müdahil olduğu 239 davanın 115’ini kazandı. 68 dava devam ediyor. 14,5 milyon fidan ve 700 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturdu. 250 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma çalışması yürüttü. 

TEMA Vakfı okul öncesinden liseye kadar eğitim sisteminin her basamağı için doğa eğitim programları geliştiriyor. Tüm ülke çapındaki temsilci ve gönüllüleri aracılığıyla öğretmenlerin desteğiyle uyguluyor. Bu kapsamda Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA eğitim programlarını geliştirdi ve hayata geçiriyor. Özel sektör çalışanlarına yönelik Yeşil Yaka ve yerel yönetimler için ekolojik okuryazarlık programları devam ediyor. MEB iş birliği ile uygulanan TEMA Vakfı eğitim programları, kamu ve sivil toplum iş birliğinin en etkin örneklerinden birini sunuyor. 90'dan fazla kitabı kamuoyuna kazandırdı. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü aldı. Yerel ve ulusal alanda yaptığı savunuculuk çalışmalarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası çapta da çalışmalar yürütüyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şingahlı 4 yıl önce

Garip sahapsız bayburdum şuncacık yer zaten heryeri agaçla doldurdular dikin agac tabi ama her yeri dıldurdular fabrika yok agaç var bi de temsilci çıktı başımıza