"Tamam vazgeçtik", eleştirmiyoruz daha!

Sen tut, herşeyi ama herşeyi eksik olsa bile ruhu ayakta olan Bayburt Kalesi girişine mermerden 'hayrat' yap!

"Tamam vazgeçtik", eleştirmiyoruz daha!
Tüm Türkiye Dağlıca'ya kilitlenmiş, acıya boğulmuşken, belki yeri ve zamanı değil ama 'bu kadarını da' görünce sabredemedik!

Bir 'kent' düşünün ki akan çeşmesi kalmamış!

İçilebilir olanlar neredeyse bir elin parmakları kadar!

"Kol" kalınlığında ki "kışla çeşmesi"nin suyu nereye verilmişse artık, buharlaşmış kaybolmuş!

Çamlık boyunca 'bir önceki dönemden yapılmış", -bir ton masraf cabası- çeşmelerin hepsi "kukuman kuşu' gibi, görüntü var ses yok!

Kırkçeşmesi desen "kuşa" çevrilmiş!

Memleket susuzluktan, -nasıl olsa 'toz'u bol- teyemmüme başlamış!


Yani düşünün, işte o kadar "su ve çeşme sever" bir kent!

Sen tut, herşeyi ama herşeyi eksik olsa bile ruhu ayakta olan Bayburt Kalesi girişine mermerden 'hayrat' yap!

Pes doğrusu!

Silüet, estetik, malzeme, uyum, doku, ruh...
Bunlar da ne?

İzni kim vermiş?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Belediye nerdeymiş?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Valiliğin haberi var mıymış?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Yav bir aklı selim, bir insaf sahibi, bir bilmem ne?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Tek suçsuz, o hayrata para harcayan hayırsever!

Allah aşkına!
"Tamam vazgeçtik", eleştirmiyoruz daha!

Yapmayın bir şey!

Kürşat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburdi 9 yıl önce

Öncelikle Bayburt hakkında yaptığınız haberler ve sitenizin kaliteli ara yüzünden dolayı bir hemşehriniz olarak sizi takip ettiğimi bilmenizi isterim.Fakat son bir kaç haber de yaptığım yorumların yayınlanmaması ve buna mukabil aşağıda "öküzler" diye başlayan hakaret dolu yorumu yayınlamanızın açıkça tarafsızlığınıza zarar verdiğini bilmenizi isterim.Benim önceki yayınlanmayan yorumlarım paralel örgüt kolejini ziyarete giden mhp vekiline yönelik bir yorumdu.Kendimde milliyetçi bir insan olarak o yorumda vekilimizi eleştirmem sizi rahatsız etmiş anlaşılan. Eğer eleştiriye izin vermeyecekseniz o çeşmeyi yapan şahsın onurunu da biraz düşünün ve bari ona yapılan hakaretleri yayınlamayın.Bu arada mermerden yapılmış bu çeşme kale ziyaretçilerinin su ihtiyacını gidereceği ve bu güne kadar düşünülmemiş oldukça iyi bir hizmettir.(Memlekette sanki herşey çok estetik) Yapandan Allah razı olsun.Ayrıca Kırk Çeşmelerin eski halini hatırladıkça bu günkü hali çağ atlamış kadar güzel duruyor.

Editör: Hakaret içermediği müddetçe yorumunuzun yayınlanmamış olması mümkün değil. Bizlere ulaşmamış olabilir mi? Eleştirileriniz için teşekkürler.

Avatar
süleyman 9 yıl önce

Güzel bayburt umudun güzel insanlarına "cahil" diyen ukala Tuğba hanim hadi hadi o aydın kimliğiniz ortaya koyun da bi zahmet Özür dileyin.... ...... lüzumu yok.. hâşa .....

Avatar
ali izzet demirbilek 9 yıl önce

Her ne kadar "tamam, eleştirmiyoruz daha" gibi çocukça bir ifadeyle haberi yapmış olsanız da size gelen tepki haberi yapmanızla değil, haberi yapış şeklinizle ilgili. eleştirmeniz çok normal. ben de katılıyorum size. o çeşme orada o şekliyle olmamış. ama şehirde altyapı çalışması varken şehirdeki diğer çeşmelerdeki problemlerin bununla ne alakası var? bu üslup size yakışıyor mu? yılmaz özdil'e özenmişsiniz belli ki.. ama siz haberciliği bayburt'un sesi olmak için yapıyorsanız, yolunuz bu olmamalı.

Avatar
Mahmut 9 yıl önce

Başkanın iyi niyetli açıklamalarına rağmen bu şekilde bir haber yapmanız yanlış.
İnsanları yaniltmayin.dürüst olun.

Avatar
vatandaş 9 yıl önce

Vizyon yok vizyon.bayburtun tek eksiği bu.13yıldır alt yapı sakızı çiğniyorlar.bu ilde belediye tabelası dışında belediye adına birşey varmı ALLAH AŞKINA.Alt yapı dedikleri altı aylık iş.ikdidar partisi İŞE ADAM BULMUYOR YANDAŞA İŞ BULUYOR BİR KIRIK KEPÇE İKİ KIRIK KAMYON AL SANA MÜTEAHHİT.Bekleki su akacak yol yapılacak.çok bekleriz çoook......

Avatar
Taş ustası 9 yıl önce

Fotoselli bataryası eksik, ben de beğenmedim...

Avatar
Cenk 9 yıl önce

Bayburt'ta İl Kültür Turizm Müdürlüğü var mıydı?

Avatar
hasan 9 yıl önce

Bu ne şimdi olmuşmu yazık bunlarla ugraşacagıza bayburt gencine işi yerleri yapın sanayi esnafının elinden tutun mesela gel bul tarım makinalarında çalışan ustaların icatları makinalar. Tak!dire şayen helal olsun bunlara önem verin