Son balıkçıl yuvaları tehdit altında

Çoruh üzerinde yapılan projeler ve çevresindeki yapılaşma son balıkçıl yuvalarını da tehdit ediyor.

Son balıkçıl yuvaları tehdit altında
Bayburt Postası - Çoruh havzasında ve kıyılarında süregelen yapılaşma ve çeşitli projeler doğayı, canlı türlerini ve çevreyi olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Çoruh kıyılarında Çarşı Köprüsü'nden Erzurum Köprüsü'ne kadar son 20 yılda yüzlerce ağaç kesildi. Nehir üzerine bent gibi çeşitli 'süslemeler' yapıldı ve suyun üzerinden kanalizasyon boruları geçirildi. Bunların yanı sıra kıyıları imara da açılan Çoruh Nehri gözle görülür ölçüde kirlendi ve özelliğini yitirdi.

Son olarak suyun kök taşlarının söküldüğü nehirden olumsuz etkilenen balıkların, su yılanlarının, kurbağaların ve daha birçok canlının yanısıra balıkçıl kuşları da var.

Uzunluğu 1 metreyi bulan, ağırlığı 2 kilograma yaklaşan ve bir göçmen kuşu olan gri balıkçıl her geçen gün Bayburt’tan uzaklaşıyor. 

Şimdilerde Kaleradı Park çevresini mesken tutan gri balıkçılın son yuvalarını Bayburt Postası fotoğrafladı.

Birçok canlıya ve göçmen kuşa yaşam kaynağı olan Çoruh ve havzası gün geçtikçe bu niteliğini kaybetmekte ve tehlike sinyalleri vermekte.
 
Fotoğraf: Engin Kaban
Haber: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vah çoru 6 yıl önce

ulan diye diye dilimizde tüy bitti şu coruga yapılan zulmü durduracak bitane adam adam galmadı şu memlekette gerçi zaten yoktukı ama olacak o rezillik yıkılacak daha ne diyim eşşegin gulagına yasin oku
m

Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce

Sayın yetkililer Çoruhtan aldıklarınızı bir gün çoruh mutlaka geri alacaktır.