Sırakayalar Şelalesi'nde Foto Safari ve Trekking

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Sırakayalar Şelalelerinin yer aldığı bölgenin eşsiz doğasını keşfetti.

Sırakayalar Şelalesi'nde Foto Safari ve Trekking
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Fotoğraf ve Doğa Sporları Öğrenci Topluluğu’nun Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı destekleriyle organize ettiği foto safari ve trekking (doğa yürüyüşü) etkinliğinde buluşan öğrenciler, Sırakayalar Şelalelerinin yer aldığı bölgenin eşsiz doğasını keşfetti. Topluluk Danışmanlarından Öğr. Gör. İsmail Birlik’in eşlik ettiği öğrenciler, trekking boyunca çevreyi fotoğraflayarak deneyimlerini ölümsüzleştirdi. 

Birinci Sırakayalar Şelalesi’nden başlayan, Sırakayalar Köyü ve İkinci Sırakayalar Şelalesi güzergahında devam eden trekking boyunca çevredeki yerleşim yerlerinin sakinleri ve özellikle de çocuklarıyla etkileşim halinde olan öğrenciler, fotoğrafladıkları insanların yöresel kültürlerini de yakından tanıma fırsatı buldu.

Etkinlik konseptini topluluk danışmanı Öğr. Gör. Dr. İmran Uzun ve öğrencilerin ortak görüşleriyle belirledikleri bilgisini veren Öğr. Gör. Birlik, kent yaşamının insan ile doğa arasında telafisi zor setler oluşturduğunu ifade ederek, bu tarz etkinliklerde temel amacın öğrencilerin doğa ile yakınlaşmasını, doğa içinde kendini keşfetmesini ve doğada sosyalleşme becerileri geliştirmesini sağlamak olduğunu söyledi. Doğa-kültür-sanat ekseninde kolektif bir eylemde bulunduklarını dile getiren Birlik, doğada olmayı grupça deneyimlerken bireysel yorumları fotoğraf yoluyla ortaya koyduklarını ve doğayla iç içe olmanın fotoğrafik hafızasını kurduklarını belirtti. 

Öğrenciler ise alışık olmadıkları bir tanıklık sunan etkinliğe katıldıklarını kaydederek, Bayburt’u yalnızca bir kent olarak değil aynı zamanda bir doğa ve kültür olarak da tanıdıklarını ve kendilerini daha fazla ait hissettiklerini bildirdiler. 

Etkinliğin bir başlangıç olduğunu söyleyen Birlik, doğadaki keşif deneyimlerini farklı alanlarla genişleteceklerini, bu etkinliklerde çekilen fotoğraflardan bir kültür antolojisi oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kete yiyen adam 4 yıl önce

Öğrenciye ders kitap hak getire çıkmış piknik yapıyorlar