Şehit Nusret Parkı’nda yoğun mesai

Bayburt’un geçmişten koruyarak, günümüze taşıdığı en önemli mekânlarından biri olan Şehit Nusret Parkı’nda, uzun yılların ardından yenileme çalışması başlatılmıştı.

Şehit Nusret Parkı’nda yoğun mesai
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından sürdürülen çalışma için şu günlerde yoğun bir mesai harcanıyor ve kar yağmadan parkın tamamının yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 20 yıl önce yapılan park içindeki iki katlı çay ocağı kısmı yıkılmış, parkta ömrünü tamamlamış ağaçlar kesilmiş, bir kısım ağaç ise, yeni düzenleme öncesinde sökülerek başka alanlara dikilmişti.

Bayburt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında alana 10 çınar ağacı, 12 kırmızı yapraklı ladin ağacı, 50 tane top mazı ağacı, 2 tane salkım söğüt, 50 tane servi, 100 tane gül, 10 tane mavi ladin ağacı ile çeşitli bitkiler dikildi.

Zeminin çimle kaplanma işlemi de tamamlanan parktaki çalışmalar, önümüzdeki günlerde yerleştirlecek olan 25 bank, 10 pervole ve çiçeklikler ile son bulacak.



Bir ayıp ortadan kalkıyor!

Öte yandan, TBMM’nin kabul ettiği ilk milli şehitlerden biri olan Bayburt Kaymakamı Nusret Bey’in adının yaşatıldığı parkta, kurulduğu günden bu yana Şehit Nusret Bey’e yönelik bir tanıtıcı büstünün yer almaması üzücü bir durumdu. Bayburt Belediyesi, parkın yeni dizaynında bu ayıbı da ortadan kaldıracak, Şehit Nusret Bey’in gelecek nesillere tanıtılması anlamında parkta tanıtıcı bir yazı ile fotoğrafı yer alacak.

Şehit Nusret Parkı yenilenmiş yüzüyle 2021 yaz aylarında hizmet vermeye başlayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 3 yıl önce

Eski hali daha güzeldi.

Avatar
veli 3 yıl önce

o güzelim bahçeyi ne hale getirdiniz

Avatar
Demokrat Bayburt 3 yıl önce

Kıyımdan Parkımız da nasibini aldı. Ağaçlar gitti, yerine çalılar, taşlar geldi.

Avatar
bayburtlu 3 yıl önce

Park yapmakla işi bitirmeyelim. Bu alanların temizliğine de önem verelim. Gidip park alanlarını, yol kenarlarını, kaldırım kenarlarını , kır alanlarını gezip herhalde etraftaki pişiği , çöpü, eline ne gelmiş ise attığı atık ne varsa bir sürü çöpü görmüyorsunuz her hal. Bayburt'un her tarafını yeşile çevirseniz ne olur bu çöp yığınları varken. Kimsenin tepkisi de yok . Vatandaş elindeki çöpü alıp da çöp kutusuna atmaya eli gitmiyor.Belediye zaten ilgilenmiyor. Halkımız da çevreyi çöp yığını etmekten hiç geri kalmıyor. Yerel medya zaten başka havada. Şöyle gidinde etrafın çöp pisliğini haber yapın. Böyle şehir mi olur. Yeni şehir parkı, yol kenarları (Sağlık Meslek Lisesine giden karşılıklı iki kaldırım kenarları çöp yığını ile dolu), kır alanları , cadde sokak aralar vs. Her tarafı yeşertseniz ne olur bu pislikle? Etraf çöplerle dolu.
Halkı ve yetkilileri çevre temizliğine davet ediyorum. Sayın yerel medya siz de buna öncülük edeniz lütfen. Saygılar...

Avatar
aaa 3 yıl önce

belediye başkanı yeni şehir parkının erzurum tarafını bir gez ayıptır çöpten geçilmiyor

Avatar
Cesur yürek 3 yıl önce

Evet.Esentepe mahallesinden pazar yerine inerken anayolun kenarindaki kaldirımlar,ünivetsitenin kenarları 5 aydır sūpürülmüyor.

Avatar
tepki 3 yıl önce

bayburtta muhalefet yok bundan dolayı bayburttaki yanlış işleri bayburt yerel basını haber yapmalı

Avatar
Cesur yürek 3 yıl önce

1.Bina taş malzemeden yapılsa asketi binalar ve valiliğe de uygun olurdu.
2.parkı inşAllah daha profesyonel insanlar işletir(işletenin el değiştirmesi gerekir)
3.parkın zeminine geteken akıntı verilememiş.Göllenmeler oluşmuştu.