Otostopla 81 il, 2 ülkeyi gezdi

3 yıldır yollarda... 23 yaşında 81 il ve 2 ülkeyi gezdi...

Otostopla 81 il, 2 ülkeyi gezdi
Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema – Tv Bölümü mezunu Şerif Arslan’ın da her sinemacı gibi bir hayali var. Gerçek hayattan hikâyeler bularak seyirciyle buluşmak istediğini söyleyen Arslan, bunu başarabilmek için farklı bir yöntem seçmiş. Türkiye’nin bütün kentlerini gezmeye karan veren Arslan, maddi imkânsızlıklardan dolayı uçak ve otobüs bileti satın alamayınca otostop yapmaya karar veriyor. İşte, “Sırt çantamı aldım, ilk gördüğüm arabaya el kaldırdım ve hikâyem böyle başladı” diyen Arslan’ın hikayesi…

3 yıldır otostopla geziyor

Arslan, 3 yıldır otostopla farklı il ve ilçeleri gezdiğini söylüyor. “Bir gün yazdığım senaryoların insana dokunmadığını, gerçek hayattan kesitler ve karakterler içermediğini anladım” diyen Arslan, sonrasında attığı adımları şöyle anlatıyor:

“Bu senaryoların gerçek hayattan karakterler olmadığını anlayınca iyi ve kötünün iç içe geçtiği, hayatın içerisindeki absürtlük ve muallakta kalan koşullar değişince raconu değişen insan karakterleri bulmaya karar verdim. Ve bunu yazabilmem için farklı kafadan insanları tanımam, güven aşılamam ve muhabbet etmem lazımdı. Şehir şehir dolaşmaya karar verdim. Bir sırt çantası hazırladım. Ama maddi imkânlarımın elvermeyeceğinin farkındaydım. İlk gördüğüm arabaya el kaldırdım ve hikâyem öyle başladı. Önce tanımaya, analiz etmeye çalıştım. Daha sonraları tanıştığım insanlardan bileklik, ip rasta ve küçük hediyelik eşya yapmayı öğrendim. Böylelikle yemek ihtiyacımı karşılayabildim.”

‘Kendimi Batum'da buldum’

Arslan, sinema için giriştiği bu yolda farklı insanlarla tanışmış ve birçok dost kazanmış… Yaptığı el işi işlemeleri ve hediyeliklerle üniversite hayatında da para kazanan Arslan, bu hediyelikleri ve el işi işlemelerini şoförlere de satıyor: “Otostopta genellikle olumlu tepkilerle karşılaşıyorum. Örneğin şoförler yaptığım hediyelik eşyaları destek amaçlı alıp değerinden daha fazla para veriyorlar. Bir süre sonra bütün ulaşım şeklin otostop oluyor. Bir gün üniversiteye gitmek için el kaldırdım. Bindiğim araç Adana’ya gidiyormuş. Oradan başladım, kendimi Batum’da buldum.”

Gittiği farklı il ve ilçelerdeki konaklama sorununu nasıl hallettiğini ise Arslan şöyle anlatıyor: “Üyesi olduğum Facebook grubu İnterrail’ın Türkiye’de 200 bin üyesi bulunuyor. Burada her şehirden ve neredeyse her ilçeden üye var. Bu insanlar gittiğim her şehirde kapılarını açıyorlar. Kesinlikle para geçmiyor. Her şey gönüllük üzerine. Bunun için pek fazla para harcadığım söylenemez. Doğayla bütünleşmek, farklı insanlar tanımak çok güzel bir duygu. Bütün bunları ileri de senaryolarıma da yansıtmak istiyorum.” (gazeteduvar.com.tr)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.