Orta refüjlerdeki ağaç kesimine tepki

Bayburt Belediyesi daha önce Cumhuriyet Caddesi'nde yaptığı ağaç kesimini orta refüjlerde de gerçekleştiriyor.

Orta refüjlerdeki ağaç kesimine tepki
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi daha önce Cumhuriyet Caddesi'nde yaptığı ağaç kıyımını orta refüjlerde de gerçekleştiriyor. 1994-1999 yıllarında Yavuz Şahin döneminde dikilen ve daha sonraki dönemlerde ise zenginleştirilen orta refüjlerdeki ağaçlar tamamen sökülüyor.
 
Adliye Sarayı önünden Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar devam eden orta refüjlerde kepçeyle sökülen ağaçların yerine ise yeni fidanlar dikiliyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, mevcut olanı koruyup güzelleştirmek yerine yeni bir çalışma yapmak için tamamen yok etmeyi tercih etmenin ne anlama geldiğini çözemediklerini ifade ettiler.

Yeni imaj için

Öte yandan konuyla ilgili Bayburt Belesiyesi'nden açıklama yapıldı. Ağaçların kuru ve çürümüş olduğu gerekçesiyle söküldüğü ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Kavşak ve refüjlerde kuru ve çürümüş ağaçları söken belediye ekipleri, bunların yerine 8 ila 12 yaş arasında olan Ladin, Süs elması, Süs armudu, Süs kirazı, Smart mazı, Top mazı, Top akasya ve Meyland gülü gibi yeşil türleri toprakla buluşturuyor.  Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra kavşak ve orta refüjlerde, çiçek dikimi ve peyzaj çalışmaları gerçekleştiren belediye ekipleri, otomatik sulama sistemlerini de aynı zamanda yaparak, bundan sonra ağaç ve çiçeklerin sulamasını otomatik olarak sağlayacak.  Ortalama 3000 ağaç ve 3000 de gül ve çalı cinsi olmak üzere toplam 6000 civarında yeşil türünü toprakla buluşturacak olan Bayburt Belediyesi, şehrin giriş ve çıkış güzergâhlarına yeni bir imaj kazandırmış olacak"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yABANCI 8 yıl önce

Nihayet gördünüz ve haber yaptınız ? Teşekkürler...

Sizlerin aracılığı ile Belediyeye şunları sormak isterim ;
1- Üniversite girişinde bankamatiklerin olduğu bölümdeki ağaçlar hangi teknik gerekçe için kesildi?
2- Bölünmüş yollar ağaç vb. gibi fiziki engellerle ayrılırken ne oldu da Bayburt'ta bu alanlardaki ağaçlar kesildi?
3-Ağaç yetiştirmenin bu kadar zor olduğu bir coğrafyada yapılan çalışmaların teknik analizi yapıldı mı? Yapıldı ise kim yaptı?
4-Yollarda hendekler dururken işe ağaç kesmekle başlamak belediyeciliğin hangi ilkesine hizmet ediyor?
5-Kaldırımı genişletmek için yolu daraltan, yoldaki araç parklarına çözüm üretemeyen, kaldırımları da anlamsız yeşil alan bırakarak (ki hepsi bakımsız) tarafiği kendi eliyle keşmekeş hale sokan belediye de şehir plancısı bulunmakta mıdır?
6-Ağacı odun değil de CANLI olarak gören herhangibir belediye çalışanı mevcut mudur?

Avatar
evelemdevelem 8 yıl önce

Bir değil iki değil bu sökülen ağaçların tamamı nasıl çürür ve niye çürür acaba??? Bunun cevabını ararken belediyecilik adına başka şeylerde öğrenirsiniz inşAllah.

Avatar
BAHRİ 8 yıl önce

EVET ARKADAŞLAR BU BELEDİYE YÖNETİMİ CUMHURİYET CADDESİNİN SAĞINDA, SOLUNDA VE ORTASINDA BULUNAN BÜTÜN AĞAÇ VE YEŞİLLİKLERİ TRAŞLADI. ŞİMDİ SIRA ANA YOLDA VE ÇEVREDE BULUNAN AĞAÇLARI TRAŞLAMADA. TAM BİR KATLİAM. ANA YOLUN ORTA REFÜJÜNDE BULUNAN AĞAÇLAR TRAFİK YÖNÜNDEN YADA YENİ BİR AĞAÇLANDIRMA NİYETİ İLE KESİLDİ İSE ( BUDA ZAMANSIZ OLDU) GEREKLİ İDİ. AMA YİNEDE BEN BU YÖNETİMİ YEŞİL KATİLİ OLARAK ANACAĞIM. KİMSE KUSURA BAKMASIN. BU İŞİN PARTİCİLİKLE İLGİSİ YOK. KİM NE HİZMET YAPARSA ONUNLA ANILIR. SAYIN A. HAYDAR VALİMİZ GİTTİ AMA ASLAN DAĞINDAKİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI İLE BAYBURT'TA BİR İZ BIRAKTI. BEN ONU BUNU BİLMEM. ŞAHSİ HATALARI OLABİLİR SAYIN YAVUZ ŞAHİN BAŞKAN DÖNEMİNDEDE ANA YOLDA ŞU AN KESİLEN AĞAÇLAR DİKİLMİŞTİ ONUDA ÖYLE ANALIM. BU BELEDİYEDE BAŞKAN DAHİL İŞ BİLEN BİRİ YOK. BELEDİYEYE ACİLEN ÇOK İYİ İŞİNİ YAPACAK ŞEHİR PLANCISI, ÇEVRE MÜHENDİSİ, PEYZAJDAN ANLAYANLAR ALINSIN.

Avatar
İkram ÖZTÜRK 8 yıl önce

Bayburt Bayburt olalı Böyle zulüm görmedi....!!!!!

Avatar
Meçhul 8 yıl önce

Yazıktır günahtır ya kolaymı büyüyor o ağaçlar ya şimdi ektikleri dahamı güzel Allah aşkına biri dur desin bunlara bir sonraki dönemdede gelen bunları söker olur biter koyun bayburt neolacak

Avatar
BAYBURT BAYBURT OLALI 8 yıl önce

Bayburt Bayburt olalı böyle zulum görmedi .Bayburt Bayburt olalı böyle belediye başkanı böyle ekip görmedi Allah ınızı severseniz ne yapmak istiyorsunuz nerede bu vali nerede bu vekiller nerede bu teşkilat nerede bu muhalefet bizler bu kadar sahipsizmiyiz nerede sayın CUMHURBAŞKANIMIZ nerede sayın başbakanımız agaçlar yaşlanmış diyorlar yirmi yaşındaki agaç yaşlı oluyor hadi yaşlandı veya yerini degiştirmek gerekiyor Mete bey mersedes alana kadar agaç sökme makinası alsaydınız sayın Mete bey her konuşmanıza ALLAH U taalanın isminle başlıyorsun ama yaptıklarınızla ALLAH u taalanın emrettikleri çok farklı herkeze saygılar belediye hariç.

Avatar
Eyüp YAŞA 8 yıl önce

Bölünmüş bir yolda ve orta refüjde bulanan ağaçların trafik ile ne alakası var arkadaş. Bu resmen kıyımdır. Yazık değil mi o ağaçlara.. Devam edin.. Vilayet ormanına doğru gidin Ali Haydar Öner Vali nin diktiği ağaçları da kesin odun yapın evinize götürün.

Avatar
ADAMIN BİRİ 8 yıl önce

ŞEHRİN HAFIZASINI YOK EDİYORSUNUZ.
HİZMET BU MU?
YAVUZ ŞAHİN VE EKİBİ BUNLARI SÖKMENİZ İÇİN DİKMEMİŞTİR HERHALDE.
AKP BAYBURTTA İFLAS ETMİŞTİR.
NACİ AĞBAL, ŞAHAP KAVCIOĞLU YAPILANLARI GÖRMÜYOR MU????
DUYMUYOR MU????
İL BAŞKANI NE YAPIYOR...
BU ADAMA YAPTIĞI YANLIŞLARI HATIRLATACAK BİR MÜSLÜMAN YOK MU???