Milli Ağaçlandırma Günü’nde Bayburt’ta 40 Bin Fidan Dikildi

Cumhurbaşkanlığı’nın her yıl kasım ayının 11. gününü Milli Ağaçlandırma Günü olarak belirleyen genelgesi doğrultusunda düzenlenen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” etkinliğinde Bayburt’ta 40 bin fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Bayburt’ta 40 Bin Fidan Dikildi
Bayburt Postası - Aslan Dağı Ağaçlandırma Sahası’nda düzenlenen etkinlikte binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Vali Cüneyt Epcim etkinlikte yaptığı konuşmada geçen yıl yapılan ağaç dikim etkinliğinde ülke genelinde ciddi bir çalışmaya imza atıldığını söyledi. Benzer bir heyecanı bugün de aynı şekilde yaşadıklarını bildiren Vali Epcim, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin öngörüsü ile Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen bugün de bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle bu yılki çalışmaların Aslan Dağı’nda yapılmasını istedim. Çünkü Aslan Dağı’nda geçmişte başlatılan çalışmalar sebebiyle Bayburtlular burayı çok sevmekteler ve buradaki ağaçlandırma çalışmalarından da her zaman memnuniyetle bahsetmişlerdir. Burada emeği geçenlere, geçmişte bu projeye destek veren ilgili çalışanlar da dahil olmak üzere bütün Bayburtlulara bizlere böyle bir imkan sundukları için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bölgedeki ağaçlandırma faaliyetlerini devam ettirme düşüncesiyle hareket ettiklerini kaydeden Vali Epcim, çalışmalar neticesinde bölgedeki orman varlığının bir nebze daha artmasını ümit ettiklerini belirtti.


Vali Epcim, ağaçlandırma konusunda yaşanan özel mülkiyet sorunlarına işaret etti. Ağaçlandırma sahaları bakımından Bayburt’un potansiyeline değinen Vali Epcim, “Tabi ki Bayburt’u daha yeşil yapmak istiyoruz. Fakat özel mülkiyete konu alanlarda siz de takdir edersiniz ki ağaçlandırma yapmak oldukça zor. Bunun yanı sıra bazı meraların ağaçlandırma sahası olarak belirlenmesi yönünde çalışma yapıyoruz. Gelecek yıllarda şu anki çalışmaların çok daha ötesinde bir çalışma yapacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

Yaşanan zorluklara karşın vatandaşların ağaçlandırmaya ilgi gösterdiğine vurgu yapan Vali Epcim şunları söyledi, “Bayburt’un iklimi dolayısıyla bazı zorluklar yaşadığımız bir alan ağaçlandırma konusu. Fakat bir artısı var ki; Bayburtlular hangi köye gidersek ‘Acaba bizim köyümüzde ağaçlandırma yapamaz mısınız ?’ diye soruyorlar. Yayla bölgelerine gittiğimiz de dahi; Bayburtlular ‘Bizim buralarda ağaçlandırma yapamaz mısınız?’ diyor. İşte biz de son iki yılda ağaçlandırma miktarında ciddi bir artışa gittik. Fakat, tabi ki yeterli değil. Pandemi sürecinin verdiği zorluk sebebiyle bu yılki Milli Ağaçlandırma Günü’nü pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapıyoruz. Gelecek yıllarda daha huzurlu ortamlarda bu çalışmaların çok daha fazla meyve vereceğini düşünüyorum. Daha yeşil, daha güzel bir Bayburt sevdasına destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Milli Ağaçlandırma Günü’nüzü tekrardan tebrik ediyorum.”

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise ağaçlandırma çalışmalarının gelecek nesiller tarafından gurur ve kıvançla anılacağını ifade etti. Evliya Çelebi’nin Bayburt’u ziyaretinde ormancılık faaliyetlerine vurgu yaptığını kaydeden Başkan Pekmezci, “Yıllar önce bu topraklar yeşille kucaklaşmış, yeteri kadar ağaç varmış. Ama biz geçen zaman sürecinde bunu koruyamamışız. Maalesef bugün etrafımıza baktığımızda gerçekten üzüntü verici bir konumdayız. Devletimizin ortaya koyduğu politikalarla geçen yıl başlayan binlerce ağacın toprakla buluşması bizler için mutluluk vesilesi olmuştur. İnşallah bundan sonra her geçen yıl daha güzel, daha iyi şartlarda ve çevremizi yeşillendirerek daha yeşil bir Bayburt, daha yeşil bir Türkiye özlemimizi gidermiş olacağız.” şeklinde konuştu.   

Bayburt’ta 2019 yılında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 280 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu dile getiren Orman İşletme Müdürü Zeynel Yalçındağ da bugün itibariyle 40 bin, yıl sonuna kadar ise 310 bin fidan dikimi yapılacağını aktardı.

Konuşmaların ardından hazırlanan fidanlar belirlenen alanlarda toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Hasan Fehmi Tunoğlu, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğa sever... 3 yıl önce

Çok güzel bir uygulama.Tebrikler...Belediyemizden de Sıla Kent yanın da yer alan ağaçlandırma alanının tekrar eski haline getirilmesini talep ediyoruz.Dikilen fidinler,kurumuş,alanı otlar basmış...Neresini olduğunu merak ettiniz...Otlardan kuruyan fidanlar bile görünmüyor ki...

Avatar
ESLEM 3 yıl önce

ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA. EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN. BAYBURTUMUZUN EN ÇOK İHTİYACI OLAN ŞEY AĞAÇLANDIRMA... ETRAFIMIZDAKİ DAĞLARA BAKTIĞIMIZDA HER TARAF ÇIPLAK..
HER YIL 40 BİN FİDAN YETMEZ, BELKİ BUNUN ON KATINI DİKMELİYİZ.
BEN KALEARDI ŞEHİT OSMAN KONUTLARINDA OTURUYORUM. BURADA KÜÇÜK BİR MESCİDİMİZ VAR. ÖNÜNDE DE BÜYÜK BİR BAHÇE...
BU BAHÇENİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ AĞAÇLANDIRDIK. AZ BİR KISMI HALA AĞAÇSIZ. BELEDİYEMİZİN YETKİLİLERİNE BİRKAÇ DEFA KONUYU AKTARIP BU KISMIN DA AĞAÇLANDIRILMASINI İSTEDİM. SONBAHARDA DEDİYSEM İLKBAHARDA YAPARIZ DEDİLER, İLKBAHARDA DEDİYSEM SONBAHARDA YAPARIZ DEDİLER... AMA HALA BAHÇEMİZ AĞAÇLARLA BULUŞMAYI BEKLİYOR. UMARIM BİR YETKİLİ BU TALEBİMİZE OLUMLU KARŞILIK VERİR...

Avatar
bayburtlu 3 yıl önce

Sayın yetkililer lütfen Eski sanayiden başlayın Yenişehir parkı üzerindeki Kaldırım sonuna kadar bir yürüyüşe çıkın. Etraftaki kaldırım kenarındaki birikmiş çöpler ne varsa atılmış atık maddeler. Çöp yığını. Kim temizleyecek buraları.Kaldırım kenarlarındaki ağaçlar dal budak vermiş zaten yürüyemiyorsunuz(Emniyet Müdürlüğü ve karşısındaki kaldırım ağaçları)Etrafı hiç görmüyorsunuz her hal.

Avatar
bayburt,kalesi 3 yıl önce

sn,valim,duduzar,at,kayası,sn,bakan,tarafından,emir,verildi.,maalesef.,akasyalar
dikilmedi.slm