Kentin en yeşil alanı toz duman altında!

Bayburt’un meyve bahçeleriyle ünlü Kaleardı Mahallesi artık toz toprak ile boğuşuyor.

Kentin en yeşil alanı toz duman altında!
Bayburt Postası - Bayburt’un meyve bahçeleriyle ünlü Kaleardı Mahallesi artık toz toprak ile boğuşuyor. Taş ocaklarının işlemeye başladığından bu yana yeşil görüntüsünü her geçen gün biraz daha yitiren Kaleradı Mahallesi sağlık sorunları ile boğuşan insanlarla gündeme gelirken, zengin meyve bahçeleri de eskisi gibi ne erik, ne de elma veriyor.

2014 yılından bu yana mahallede faaliyet gösteren 4 taş ocağı mahallenin huzurunu kaçırmış durumda. 3 bin 500 nüfusu bulunan mahallede özellikle taş ocaklarının yakınında 4 okul ile bir de Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilistasyon Merkezi bulunmakta.

Kaleardı Mahallesi yok sayılıyor!

Mahalle Muhtarı Arif Kalekahyası, 2013 yılından bu yana konuyla ilgili dilekçe trafiği yaşadığını belirterek, mahallenin dokusunu bozan taş ocaklarının alandan kaldırılması yönünde olumlu bir sonuç alamadığını belirtti.

Taş ocaklarının mahalle yerleşim yerine yakınlığı dolayısıyla mahalle halkının sağlığını tehdit edeceğini, taş ocaklarında patlayıcı kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu ve bunun yine çevreye çeştili zararları olacağı, taş ocaklarının Kırkgözeler içmesuyu ve bağ-bahçe sularının kaynağının üzerinden bulunduğunu ve kaynak suyunu da yok edeceğini, taş sökme halinde sürekli oluşacak hava kirliğinin bağ bahçeleri zarara uğratacağını detaylı bir şekilde yazdığını ifade eden Kalekahyası, mahallelinin konuyla ilgili şikayetlerinin gözardı edildiğini kaydetti.

Bayburt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ÇED raporu çıkarılmaması yönündeki kararının bir talihsizlik olduğunu söyleyen Kalekahyası, Kaleradı mahallesinde yaşayan insanların adeta yok sayıldığını belirtti.

Taş ocaklarının bulunduğu alanın yakının da İmam Hatip Lisesi, YİBO, 75 Yıl Ortaokulu, Anaokul ve Rehabilitasyon Merkezinin yer aldığını söyleyen Kalekahyası, “Mahallelinin yanı sıra bu okullarda eğitim gören öğrencilerimiz de sağlık sorunları ile boğuşacak. Yazık değil mi çocuklarımıza, yazık değil mi mahallelimize, bağımıza, bahçemize” diye konuştu.

Kaleradı Park bu haliyle anlamsız kalır!

Kaleradı Mahallesi’nin geçmiş yıllarda piknik alanı olarak ön plana çıktığını, Bayburt Belediyesi’nce Kaleardı Mahallesi’nde inşa edilen Kaleardı Park projesinin mahallenin eski günlerine dönmesi yönünde olumlu bir adım olduğunu söyleyen Kalekahyası, taş ocaklarının mahalleden kaldırılmadığı sürece projenin bir anlam taşımayacağını da sözlerine ekledi. 

Haber: Murat Okutmuş - Fotoğraf: Engin Kaban

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın Aydın 6 yıl önce

Muhtarımız çok haklı.Maalesef Kaleardına üvey evlat muamalesi yapılıyor.Niyemi beyefendi mahallesi olduğundan,kulisi olmadığından.Yoksa muhtar belediye başkanlığı yapacak kapasitede Allahın izni ile.Diğerleri muhtarlarımız gibi değil,bilmeyenlere hatırlatalım bu adam daha önce Nüfüs Müdürü idi.

Avatar
Singh 6 yıl önce

Birde caykara yoluna gelin bakın mikserler beton doke doke bogsu bizi hizli gitmelerini saymiyorum bile kara yollari hergun araniyor peki cozum oldu mu tabiki hayir cevre vergsini alan belediye oraya kara yollari bakiyor biz bakmiyoruz diye tlf kapatiyor yuzumuze vekile kadar iletildi derdimiz ama yine yok.

Avatar
MİRAS 6 yıl önce

SENE 1995 ŞEHRİN ÖĞRENCİLERİ VE YÖNETİCİLERİ BİZLERE MİRASLARI SALAN DAĞI, YIL 2017 HER GÜÇ ELLERİNDE BİZLERE MİRASLARINI DÜŞÜNÜN KALEARDI.

BİZE BU MİRASI BIRAKTIRANLAR, BELEDİYE, ÇEVRE, TARIM, İL ÖZEL İDARE VE VALİLİK.
İNŞALLAH BAŞKA GÜZELLİKLERİMİZİ ELİMİZDEN ALMAZLAR...

KALIN SAĞLICAKLA

Avatar
Yitik şehrin kızı 6 yıl önce

Gurbette bir bayburtluyum dün annemle telefonda konusurken söyledi yine sokaklar söküldü heryer pislik içinde diye....hiç şaşırmadım biz yıllardır bunu yaşıyoruz yap boz...yıllardır aynı siyasi görüşün hizmetinde hep bunlar yaşandı eller aya giderken yüzde doksana yakın oy oranıyla hükümete tam destek veren sehir maalesef virane....hicmi sorgulamazsınız bu adamlar (yani başkanlar)neden adamakıllı bir proje bir yatırım neden yapmıyor...maliye bakani duyduğuma göre belediyenin tüm borçlarını gidip gelip silerse ve bu kadar birca rağmen icraatta yoksa bize hak ve müstehak tir....hoş başkanlarda suç yok seçen bizler ve bizler...hakettik...

Avatar
Konutlar 6 yıl önce

Kaleardı sahipsiz kaldı abi sahibi yok gençlerin sağlıklarını kötü ettilet günde 1 genç hastalanıypr lütfen sayın başkanımız valimiz ve bakanımız bi el atsın buraya

Avatar
Çok dogru 6 yıl önce

Yani gerçekten güzel cam Vs ile ağaçlandırıp şehrin güzelliğine güzellik katması gereken bir bölge heder edilmiş. Taş ocaklarınında tozunu çeker ve daha elverişli yapar.

Avatar
BİR DERTLİ KUL 6 yıl önce

ALLAH AŞKINA SADECE ŞUNU SORUYORUM BELEDİYEYE KARDEŞİM SİZİN EVİNİZİN DİBİNE TAŞ OCAĞI YAPSALAR TOZDAN TOPRAKTAN GEÇİLMESE VAR OLAN YEŞİL ALANLARINIZI BİLE YOK ETMEYE ÇALIŞSALAR BUNLAR YETMEZMİŞ GİBİ ALAY EDERCESİNE KAMYONLAR HIZLI GEÇİP TOZ OLUŞTURSALAR BU DURUMU SİNEYE ÇEKİP SUSAR MISINIZ?

Avatar
Vatandaş 2 6 yıl önce

Mera alanı işgal edip bizleri mağdur ediyorlar. Bu hususta Şingah mahalle muhtarı ve oranın işgaline göz yumup izin veren kamu çalışanları da suçludur. Kaç kere şikayet etmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Tekinler hazır beton oradan bir ay önce çıkacağını belirtmişti hala tozu dumana katmaya devam ediyorlar. Hiç bilmiyorlar ki bizim şikayetlerimiz boşa çıksa da kazdıkları çukurda er yada geç boğulacaklar...