'Kaleardı Park’ hizmete açıldı

Bayburt Belediyesi’nin Kaleardı Mahallesi’ne canlılık kazandırmak adına hayata geçirdiği projelerden Kaleardı Parkı'nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

'Kaleardı Park’ hizmete açıldı
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi’nin Bayburt’a hem yeni bir cazibe merkezi kazandırmak hem de Kaleardı Mahallesi’ne canlılık kazandırmak adına hayata geçirdiği projelerden Kaleardı Parkının açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri,  İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, yönetim kurulu üyeleri,  il dışında bulunan Bayburt derneklerinin başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Mehteran gösterisinin ve folklor oyunlarının da sergilendiği törende konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Kaleardı Mahallesi ve Bayburt’a hizmet edecek olan bu güzel parkı hep birlikte açıyoruz. Burada bol bol yeşil alan var. Yine vatandaşlarımızın istifade edeceği sosyal donatılar var. İstiyorum ki başta bu bölgede yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere burası Bayburt’ta burası bir uğrak nokta olsun” dedi.



"Belediye Başkanımız her geçen gün yeni proje başlatıyor"

Bayburt Belediyesi’nin sadece Kaleardı Şehir Parkı projesiyle yetinmediğini dile getiren Bakan Ağbal, “Büyük bir kent meydanı projesi var. Şuanda devam eden 3 tane ayrı otopark projesi var. Yakın zamanda açtığımız Aile Yaşam Merkezi projesi var. Bayburt Belediyesi her geçen gün yeni projeleri başlatıyor. Yaşanabilir, daha yeşil, kültür başkenti güzel Bayburt’u hep beraber inşa ediyoruz. Belediye başkanımıza bugüne kadar hemşehrilerimize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Belediyenin çalışmalarından gurur duyuyorum"

Belediye Başkanı ve ekibinin gece gündüz çalıştığını kaydeden Maliye Bakanı Ağbal, “Belediyemizin basın yayın müdürü Emre kardeşimiz gece saat 01.00 de bana whatsapptan fotoğraf gönderiyor.  Şuanda çalışmalar devam ediyor. Şuanda şurada şu işleri yapıyoruz diye. Gurur duyuyorum. Siz Bayburtlu hemşehrilerim her şeyin en iyisine layıksınız. Bizlerde sizlerin hizmetkârı olarak gece gündüz çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan ve Milletvekili Kavcıoğlu’ndan teşekkür

Kaleardı Parkı’nın hayırlı olmasını dileyen Vali Ali Hamza Pehlivan, “Başta Belediye başkanımız olmak üzere bütün ekibini kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi. 

Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ise konuşmasında, “Bu parkın yapılmasında gösterdikleri gayretten ve çalışmalardan dolayı öncelikle Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.



"Belediye olarak çalıştık, emek verdik" 

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, “Sayın Bakanımızdan Allah razı olsun. Belediye olarak çalıştık, emek verdik ama siz olmasaydınız bu eserleri Bayburt’umuza kazandırma imkanı olmayacaktı. Bayburt’umuzun en güzel mahallesi olan, Çoruh Nehrimizin kenarındaki, yeşillerin en bol olduğu, bizim çocukluğumuzda annelerimizle, kardeşlerimizle piknik yapmak için geldiğimiz mahallemizdi burası. İhmal edildiği düşünülmüştü; Bu düşünceyi ortadan kaldırmak adına 50 bin metrekarelik alanda bir parkta olması gereken her şey burada var. İnşallah Kaleardı Mahallesi bu parkla güzelleşecek” dedi.

"Kültür Han’ın yapılacağı 3 ilden biri Bayburt"

Bununla da yetinmediklerini söyleyen Başkan Memiş şöyle devam etti:

“Sayın bakanımızın çok özel bir talimatıyla Türkiye’de 3 yerde olacak Kültür Han Projesi hemen parkımızın yanında yapılacak. İnşallah bu sene temeli atılacak. Önümüzdeki yılda tamamlanacak. Bu projeyle bir şehre ait, bir şehrin bütününü içine alan, gencinden yaşlısına, üniversitelisinden liselisine, ortaokul ve ilkokula giden çocuklarımız ve hanım kardeşlerimizin rahatlıkla ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecekleri bir mekan Bayburt’a kazandırılacak.’’

"Kaleardı Mahallesi’ndeki şantiyeler taşınıyor"

"Kaleardı Şehir Parkı artık hizmetinizde. Bu süreç içerisinde gelip de parkı gezen herkes bize Başkanım Allah razı olsun. Emeğinize sağlık dedi.  Buradan şunu ilan ediyoruz. Bayburt Belediye Başkanı olarak diyorum ki, Kaleardı Mahallemizde bulunan bütün şantiyeler şehre en az zararla nerede kurulabilecekseler oraya taşınacaklar. Bizde belediye olarak bunun gerçekleşmesi için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Çünkü bu mahalle,  bu park toza boğulsun istemiyoruz."

"Bayburt daha da güzelleşecek"

“Bayburt daha da güzelleşecek.  Bayburt daha da büyüyecek. Bayburt hizmetlerin en iyisine ve en güzeline layık. Sayın Bakanımızın liderliğinde milletvekilimizle, il teşkilatımızla, üniversitemizle, Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimizle, hülasa bütün Bayburt’la bir ve beraber olarak Bayburt’ta en güzel hizmetleri Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız yarın şehrimizi teşrif edeceklerdir. Hepinizi programa bekliyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımıza da şahsım ve şehrim adına şükranlarımı arz ediyorum.’’

"Açılış kurdelesi hep birlikte kesildi"

Konuşmaların ardından Maliye Bakanı Ağbal ve Bayburt protokolü Kaleardı Şehir Parkı’nın açılış kurdelesini hep birlikte keserek parkı hizmete açtılar. Bakan Ağbal açılışın ardından beraberindeki heyetle birlikte parkı baştan sona gezerek incelemelerde bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURTUN HAKKINI ALMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN BİRİ 6 yıl önce

BAYBURT BELEDİYESİ BU ZAMANA KADAR AKP ALDIKTAN İTİBAREN BAYBURTA ZERRE KADAR HİZMET ETMEMİŞKEN BİR TEK KALEARDIYI YAPTIKTAN SONRA BU KADAR REKLAM YAPMASI BİLBOARDLARA ASMASI FALAN NE KADAR DA YAPMACIK DURUYOR YAPMADIKLARINIZ İÇİN NEDEN HESAP VERMİYORSUNUZ BU ŞEHİR ELBET BUNLARIN HESABINI SORAR BAYBURTLUNUN AKLIYLA ALAY EDİYORSUNUZ ÇEVREDEKİ İLLER DÜNYA MESAFE ALIRKEN BAYBURT SADECE GERİ GİTTİ ŞİMDİ DE YOL YAPILDI DİYE DÜNYA KADAR HİZMET ETTİK NARALARIYLA MİLLETİ KANDIRIYORSUNUZ CUMHURBAŞKANININ GÜMÜŞHANE KONUŞMASINI İYİCE DİNLEYİN BAKIN ORADA NELER YAPILDIĞINDAN BAHSETTİ ÜNİVERSİTEYLE ALAKALI KONUŞTU BAYBURTTA İSE BÖYLE BİR ŞEY OLMADIĞI İÇİN KONUŞMADI BİLE BİRAZ DERS ALIN GÜMÜŞHANEYİ ÖRNEK ALIN ASIL HİZMET ORADAKİDİR ERZİNCANDAKİDİR ERZURUMDAKİDİR KARADENİZİ SAYMIYORUM BİLE BU GERÇEKLERİ GÖRÜN BAYBURTTA FABRİKA YOK İSTİHDAM YOK MİLLET GÖÇ EDİYOR BAYBURTLU ÜLKE İÇİN CANINI VERİYOR AMA GÖÇ ETMEZSE AÇ KALACAK ALLAHIM RESMEN REZALET BU YA BUNLARI DİLE GETİRİN BİRAZ DA

Avatar
BAYBURTLU 6 yıl önce

ARTIK BİR 15 SENE DE KALEARDIYI KONUŞURLAR KARDEŞİM BAYBURTTA İŞ YOK GÖÇ VAR BUNA NE ÇÖZÜM GETİRECEKSİN BUNLARLA KARIN DOYMUYOR HIZLI TREN GELECEK Mİ BUNLARDAN HABER VER BUNLARLA İŞ OLUR YOKSA PARK BAHÇE SADECE GÖRSELLİK YAPAR BAŞKA DA İŞE YARAMAZ

Avatar
Vatandas 6 yıl önce

Hizli tren gelse onada dersinizki bu seferde hizli tren sayesinde göc hizlandi bayburtdan hizli göc ediliyor bakalim ozaman nediyeceksiniz

Avatar
BAYBURDİ 6 yıl önce

ÖNCELİKLE MEMLEKETTE ÇOK EKSİKLİKLER VAR FAKAT YAPILAN HERŞEY BİZLER İÇİN, VE GAYRET EDİLEN HER İŞ EN AZINDAN TAKDİR EDİLMEYİ VE BİR TEŞEKKÜRÜ HAK EDER. BU SİTEYİ SADECE MUHALEFET EDENLERMİ ZİYARET EDİYOR ANLAMADIM YORUMLAR HEP ÇAMUR ATMA DERDİNDE.
CHP MUHALEFETİ GİBİ İSTEMEZÜK MANTIĞIYLA HER YAPILANA TAŞ ATMAK MEMELEKETE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ. ELEŞTİRECEKSİN TABİ Kİ AMA YAPICI OL Kİ SENİ CİDDİYE ALSINLAR. VARSA BİR ÖNERİN KOY ORTAYA O ZAMAN ELEŞTİRİ BİR İŞE YARAR. BEN BU HİZMETİ BAYBURT'UMUZA KAZANDIRAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM, ALLAH RAZI OLSUN RABBİM UTANDIRMASIN. DAHA NİCE HAYIRLI İŞLER YAPMAYI NASİP ETSİN.

Avatar
rambo yağız 6 yıl önce

Şimdi yaparlar kışın soğuktan buzdan patlar yer parkeleri yaza işsiz kalmazlar kışın kullan yazın yenile başka iş yok kışın kahveciler bayram ediyor iş yok yol yok ye iç kahve keyfi düzgün yaptırım yok vay halimize ağlanacak halimize şak şak

Avatar
birisi 6 yıl önce

HER YAPILANI HATTA YAPILMAYANI KABUL EDİP ELEŞTİRMEYENLER BAYBURTA MENFAAT SAĞLAMAMIŞTIR BİLAKİS BAYBURTUN GERİ KALMASINDA EN BÜYÜK PAY BU KESİMİNDİR BAYBURTA DEVLETİN EĞİLMESİNİ SAĞLAYANLAR MUHALEFET EDEN ELEŞTİREN KESİMDİR BU İNSANLARIN SAYESİNDE BAYBURT BUGÜN AZ DA OLSA KALDIRIM VS GÖRMÜŞTÜR YOKSA ONU BİLE GÖRMEYECEKTİ