Gurbetçilere memleket yolu gözüktü

Kış boyunca sessizliğin hakim olduğu kent, her yıl olduğu gibi yaz mevsimi boyunca onbinlerce gurbetçiyi ağırlıyor.

Gurbetçilere memleket yolu gözüktü
Bayburt Postası - Ramazan Bayramı tatili ile birlikte hareketsiz günleri geride bırakan Bayburt yine şenlendi. Kış boyunca sessizliğin hakim olduğu kent, her yıl olduğu gibi yaz mevsimi boyunca onbinlerce gurbetçiyi ağırlıyor.

Yaz tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte şimdiden akın akın şehre gelmeye başladı. Türkiye'nin hemen her tatil yöresinde olduğu gibi Bayburt'ta da nüfus arttı. Büyükşehirlerin boşaldığı ve tatil yörelerinin kalabalıklaştığı günlerde Bayburt’ta da tatlı bir yoğunluk hakim. 78 bin kişiyle Türkiye’nin en az nüfusuna sahip olan kentte yazın bu rakam 150 binin üzerine çıkıyor.



Diğer tatil yörelerine göre havası daha serin olduğu için tercih edilen Bayburt, doğa ve yayla turizmiyle birlikte huzurlu ve sakin şehir yapısıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde en çok tercih edilen şehirlerinden biri.

Ülke genelinde tatilini denizde geçirmek isteyenler daha çok Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara sahillerini tercih ederken, alternatif arayanlar ise yaylaları tercih ediyor. Son yıllarda deniz, kum, güneş turizmine karşı yayla turizmine yönelen yerli ve yabancı turistlerin mekan seçtikleri yerlerin başında yaylalarıyla ünlü Doğu Karadeniz Bölgesi daha çok tercih ediliyor. Bölgede yaz mevsimi ile birlikte yoğunlaşan kalabalıklarla şenlenen yerlerden biri olan Bayburt ise daha çok serin ve sakin yapısıyla tatilciler için en ideal bölgelerden biri.

Öte yandan bütün bir kış boyunca boş olan kentin sokakları dolup taşarken, merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerde başlayan yoğunluk esnafın da yüzünü güldürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.