Demirözü Barajı'ndan turizme büyük katkı

Bayburt'un Demirözü ilçesi, tarım arazilerinin sulanması için yapılan Demirözü Barajı'nın turizme açılmasıyla nüfusunun 20 katı turist ağırladı.

Demirözü Barajı'ndan turizme büyük katkı
Bayburt Postası - Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Lori Çayı üzerinde, sulama amaçlı inşa edilen ve 2015 yılında su tutmaya başlayan Demirözü Barajı'nda, belediyenin kendi imkanlarıyla çeşitli turizm aktiviteleri yaptığını söyledi.

Tarım arazilerinin suya kavuşması için yapılan barajın bölgedeki bitkisel üretim açısından çok önemli olduğunu belirten Ersen, çiftçilerin iki yıldır tarım arazilerindeki üretimden daha fazla ürün aldığını anlattı.

Ersen, tarım alanındaki bu güzel gelişmenin yanında böylesi büyük bir barajdaki suyun da boş bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, "Demirözü Belediyesi olarak ilçemizin gelişmesi amacıyla turizm amaçlı çalışmalar düşündük. İlk etapta 'Diriliş' adını verdiğimiz bir gezi teknesi getirdik. Bunun akabinde su yüzeyinde yüzen bir lokantamız oldu. Kamelya ve ağaçlandırma çalışmalarımızla 2017 yılında ciddi çalışmalarımız oldu." dedi.


"Hedefimiz ikiye katlamak"

Demirözü Barajı'nın turizm alanında da hizmet vermesi için 50 kişilik gezi teknesiyle geçen yıl yaz döneminde turlar düzenlediklerini, bu sayede ilçede beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını aktaran Ersen, şöyle devam etti:

"Yaptığımız hesaplamalarda yalnız bizim tesislerimize 50 bin kişi giriş yaptı. Bunun dışında bağımsız olarak gelenlerde oldu ancak onlar bu sayının dışında. Ziyaretçiler özellikle çevre iller başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve yurt dışından da gelen kişiler oldu. Bu seneki hedefimiz bunu ikiye katlamak. İlçe nüfusumuz şu an 2 bin 600 kişi. Yani biz geçen yıl ilçe nüfusumuzun yaklaşık 20 katı turist çekmiş bulunmaktayız." 

"İkinci tekneyle kışın da gezi turları olabilecek" 

Ersen, geçen yıl vatandaşların hizmetine sundukları gezi teknesinin kapalı alanı olmadığı için soğuk havalarda gezi düzenleyemediklerine dikkati çekerek, bir teknenin yetmediğini, ikincisinin de gerekli olduğunu vurguladı.

Yörede yaz mevsimi kısa olduğu için ikinci tekneyi farklı bir konseptle yaptıklarını belirten Ersen, "Teknemizi kapalı sistem yaptık. Örneğin bugünkü şartlarda baraj suyu donmamış, açık. Teknemiz sayesinde barajda büyük bir don olayı olmadıkça gezi yapacağız. Kapalı olduğu için yılın her döneminde bunu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

"Çiftler, mutluluklarını barajda ölümsüzleştirdi"

Gezi teknesinin hizmete alınmasıyla çiftlerin nikahlarını teknede kıydırmak için yoğun talepte bulunduğunu söyleyen Ersen, bu amaçla il dışından gelenler de olduğunu kaydetti.

Ersen, geçen yıl belediyeye başvuran çiftlerin hemen hemen tamamının nikahını burada kıydıklarını, yine ilçe dışında nikah kıydırıp düğün yapan çiftlerin de düğün fotoğrafları için Demirözü Barajı'nı ve gezi teknesini tercih ettiğini anlattı.

Baraj çevresinde hobi bahçeleri kuruluyor

Bu ziyaretçi ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Ersen, bu yılki planlamalarını da geçen yıl Demirözü Barajı'nda ağırladıkları ziyaretçilerinin taleplerini dikkate alarak yaptıklarını dile getirdi.

Bu çerçevede 200 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği lokantayı bu sezona yetiştireceklerini söyleyen Ersen, "Ailelerin gelip kalabileceği bungalov evler ile yine barajın çevresinde hobi bahçesi çalışmamız var. İnsanlarımız gelip bu hobi bahçelerinde domates, biber gibi kendi ürünlerini yetiştirecek veya yetişmiş ürünü dalından koparıp yiyebilecek." diye konuştu.

Orman Genel Müdürlüğünün Demirözü Barajı çevresinde ağaçlandırma çalışması başlattığını anımsatan Ersen, teraslama çalışmalarının başladığını, hesaplamalara göre baraj çevresinde 1 milyon 200 bin civarında fidan dikileceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburdi 6 yıl önce

Başkanımız gerçekten başarılı işler yapıyor MaşAllah.

Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Belediye başkanına helal olsun sana.

Avatar
BİR ÖNERİ 6 yıl önce

BARAJIN ÇEVRESİNE LOKANTA BÜFELER FALAN DA YAPILSA HATTA KONAKLAMA TESİSLERİ YAPILSA DAHA FAZLA TURİST GELİR KALIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM CİDDİ BİR REKLAM OLUR AMA ELLİ BİN FAZLA DEĞİL BAŞKA ŞEHİRLER YILDA 10 MİLYON TURİST AĞIRLIYOR

Avatar
Hüsamettin 6 yıl önce

İşte hizmet işte başkan. bu adam daha büyük yerlere layık.

Avatar
Gada 6 yıl önce

Yetmez hemşerim yetmeeez