Demirözü Barajı'nda 'turizm haftası' bereketi

Bayburt'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Demirözü ilçesinde tarım arazilerinin sulaması için yapılan Demirözü Barajı'nda tekne turu düzenlendi.

Demirözü Barajı'nda 'turizm haftası' bereketi
Bayburt Postası - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen tekne turu gezisine katılmak isteyen yaklaşık 500 kişi, il merkezinden Demirözü Barajı alanına otobüslerle getirildi.

Demirözü Belediyesince organize edilen tekne turu için vatandaşlar, gruplar halinde tekneye alınarak çevre genişliği 11 kilometre olan Demirözü Barajı üzerinde gezdirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Turizm Haftası kutlamalarını bu yıl ilk defa il merkezinin dışına taşıyarak tanıtımı geniş tuttuklarını söyledi.

Kurtoğlu, kutlamalar kapsamında kent merkezindeki Bayburt Kalesi'nin yanında kültürel değerler olan Dede Korkut, Şair Zihni ve Bamsı Beyrek gibi karakterlerin de canlandırmasını yaptıklarını belirterek, "Yine bu kapsamda dün Aydıntepe Yeraltı Şehri ile Baksı Müzesi gezisi yaptık. Bugün ise bu kapsamda Bayburt'un denizi diye nitelendirilen Demirözü Barajı'na gezi düzenledik." dedi.

Yaptıkları etkinliklerin halkın beğenisini kazandığını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kurtoğlu, "Tanıtım böyle olur. İnşallah bu tanıtımları devam ettireceğiz. Bu tanıtımlarımızı gelecek yıllarda çevre illerimize de ilimizin tanıtımını taşıyacağız. Çevre illerdeki tanıtımlarımızla turisti Bayburt'a çekmeye çalışacağız." diye konuştu.

Tekne gezisine katılan Evin Yaşar ise, Demirözü Barajı'na ilk defa geldiğini, baraj ve çevresini çok beğendiğini dile getirerek, "Bizler Bayburt'u yalnızca Çoruh Nehri ve kıyısından ibaret sanıyorduk. Ancak buraya gelip bu doğayı görünce bunun böyle olmadığını da anlamış oldum. Bu imkanı bizlere sunan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Kılıç da, Bayburt'a üniversite eğitimi için 4 yıl önce geldiğini ve bu yıl kentte son senesi olduğunu anlatarak, Bayburt'tan gitmeden önce Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bayburt'un bu güzelliklerine şahit olduğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Tekne gezisine katılan vatandaşlar gezi sırasında tekne üzerinde hem halaylar çektiler hem de hatıra fotoğrafı çektiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.