soğanlı

Yurdun dört bir yanındaki yaylalar, birbirlerine davet salarak şenliklere başlıyor; bara, horona, halaya hazırlanıyor... Peki ya siz? Bayburt’ta hangi yaylaya davetliydiniz?

soğanlı
Bayburt Postası - Yeşilin aromatik kokusu ile özdeşleşen yayla havasının nadir teneffüs edildiği eşsiz bir doğaya sahip Bayburt'ta bahar ve yaz mevsimi, mükemmel güzellikler sergiler... Şehrin bir diğer ucu Kop zirvesinde başlayan ve Masat vadileri boyunca süren bu güzellikler şehrin diğer bir ucu Soğanlı'ya kadar uzanır...

Mevsimi itibarıyla daha gür akan kaynak suları, çevrelerini daha yeşertmek, rengârenk çiçeklerle bezemek için yarışırlar adeta. Çoruh'un daha coşkulu aktığı ilkbahar aylarında yağan yağmurlar, çiftçilerimizi mutlu eder de, yörenin göç yaralarından sadece birini teşkil eden, boş bekleyen arazileri yeşertmeye artık gücü yetmez.

Yine günden güne çoraklaşan Bayburt'ta çevre düzenlemeleri, yol yapımları tamamlanmayan, asırlardır yüz yüze bakan tüm tarihi ve turistik mekanlarımız da aynı şekilde daha görkemli, daha özverili bir ilgiyi bulamazlar bir türlü...

Oysa bütün bir yıl boyunca, kışın soğuğu ve o çıldırtan tipisi de dahil, yalnızlığa ve sessizliğe aldırmaksızın kar, dolu, fırtına ve rüzgar eşliğinde sabretmek ne içindir sizce? Yoksa bu özveri; yaylalarda, tarihi mekânlarda ve buralara has özel bir emekle oluşturulmuş tesislerde yılda birkaç gün de olsa insan sıcaklığını, çocuk neşesini hak etmiyor mu yoksa?

Ve asıl sorulması gereken soru da şu galiba!

Yurdun dört bir yanındaki yaylalar, birbirlerine davet salarak, insan sıcaklığına, çocuk neşesine hazırlanıyor...
Peki ya siz? Bayburt’ta hangi yaylaya davetliydiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.