Bayburt'ta uygulamalı budama eğitimi

Bayburt'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki teknik personele uygulamalı budama eğitimi verildi.

Bayburt'ta uygulamalı budama eğitimi
Bayburt Postası - Bayburt'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki teknik personele uygulamalı budama eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce kendi bünyelerinde görev yapan teknik personellere yönelik uygulamalı budama eğitimi verildiği ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Abdurrahman Müftüoğlu, uzmanlık gerektiren metotların tüm çiftçilere ulaştırılması hedefi ile ilk uygulamayı kendi çalışanlarına yönelik düzenlediklerini aktardı.

Müftüoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol ürün alabilmek için toprak işleme, sulama, gübreleme, mücadele gibi tedbirlerin yanında her yıl budamanın da yapılması zorunludur. Ancak yeni üretim tekniklerini kabul etme yanında bu tekniklerin gerektirdiği kültürel işlemleri de kabul etmek ve uygulamak çok önemlidir. İlimizde yeni yeni kurulmaya başlayan modern bahçeler ile İlimiz meyveciliği açısından olumlu gelişmeler olmaktadır. Kültürel işlemlerin uygulanması açısından modern bahçeler büyük kolaylıklar sağlamakta ancak bu bahçeler klasik bahçelere göre daha çok özen istemektedirler. Bu noktada özen gösterilmesi gereken konuların başında budama ve terbiye gelmektedir. Gerek klasik bahçeler gerekse modern bahçelerde ilk yıllarda uygulanan terbiye işlemleri ve ağacın ömrü boyunca yapılan budama; verimi, meyve kalitesini ve ağacın sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ancak budama teknik ve tecrübe gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle budama eğitimlerini verecek, meslekte yeni teknik personellerin de donanımlı hale gelmesi gerekmektedir. Bunu sağlamak için Müdürlüğümüzde bulunan uzman personellerimiz, meslekte yeni olan personellerimize usta çırak ilişkisi şeklinde, budama konusunda teorik ve pratik eğitim vermiştir. Yapılan eğitimler gerek üretici ve gerekse personellerimizin uzmanlaşması adına önümüzdeki günlerde devam ettirilecektir." dedi.

Müftüoğlu, budama tekniği ve meyvecilikte çeşit seçimi, dikim mesafesi, gübreleme, sulama, toprak işleme, hastalık ve zararlılarla mücadele, aşılama metotları konularında, Müdürlüğümüze başvuran üreticilerimize teknik ve pratik eğitimlerin verildiğini, talep eden her üreticiye yetişebilecek sayıda uzmana sahip olunduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Budama Eğitimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülfettin 6 yıl önce

Fetani Battal kişilik olarak iyidir, güzeldir,hoştur. Lakin benim anlamadığım, hani metal yorgunluğu atılacak, hani hücre yenilenmesine gidilecekti. Fetani Bey iki dönem vekillik yaptı. Yapacak neyi varsa zaten yapmıştır. Bari Şahap Kavcıoğlu ile devam edilseydi. Bayburta bir dinamizm gelmişti son zamanlar. Artık oy verirken yüzbinkere düşüneceğim bir parti olma yolunda hızla ilerliyor AK Parti. Yine de hayırlısı olsun ne diyelim