Bayburt'ta "Temiz Çevrem, Duyarlı İnsanım" projesi

Bayburt'ta, daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için "Temiz Çevrem, Duyarlı İnsanım" projesi başlatıldı.

Bayburt'ta "Temiz Çevrem, Duyarlı İnsanım" projesi
Bayburt Postası - Bayburt'ta, daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için "Temiz Çevrem, Duyarlı İnsanım" projesi başlatıldı. 

Vali Ali Hamza Pehlivan, projenin açılışını yapmak için geldiği Maden köyünde, projenin köyler başta olmak üzere tüm ili kapsadığını söyledi. 

"Temiz Çevrem, Duyarlı İnsanım" projesinin Bayburt Valiliği himayesinde il özel idaresinin ilgili birimleriyle bütün köylerde yürütüleceğini belirten Pehlivan, projenin il genelinde temizlik, tertip ve düzenin sağlanmasına yönelik olduğunu ifade etti.

Pehlivan, başlatılan bu çalışmada toplum yararına program kapsamında İŞKUR üzerinden özel idareye alınan işçilerimin takımlar halinde çalıştırılacağını dile getirerek, "Bu kişilerin bireysel olarak bulundukları yerlerde verimli olamadıklarını tespit ettik. Biz de dedik ki bu proje kapsamında bir araya toplayarak gruplar oluşturup takım anlayışı içerisinde özel idareden de araç gereç desteği vererek köylerimizde itiyaç olan bölgelerde, özellikle cami ve okul çevreleri gibi alanlarda temizlik çalışması başlatalım." diye konuştu. 

Bayburt İl Özel İdaresinin köylerde haftanın belli günlerinde çöpleri topladığını anımsatan Pehlivan, bunun yanında köylerdeki DSİ kanallarının da zaman zaman çöpler biriktiğini, bu kanalları ise DSİ'nin kendi imkanlarıyla başlatılan proje kapsamında temizleyeceğini anlattı.

Pehlivan, proje kapsamında özellikle köylerde yapacakları diğer bir çalışmanın da terk edilmiş evlerle ilgili olduğunu bildirerek, "Bunlarda hem can güvenliği riski taşıyor hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Bu çalışma kapsamında gerek muhtarlarımız, gerekse de vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde metruk binaların düzeltilmesini ve kaldırılmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. 

İl genelinde başlatılan bu projeyi uygularken Bayburt'un bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu gözardı etmeden yürüteceklerine dikkat çeken Vali Pehlivan şunları kaydetti:

"Burası tarım ve hayvancılık şehri, köylerimizde tarım ve hayvancılık yapılıyor. Biz de yapılması, daha da artması için devletimizin teşviklerini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. O konuda da özellikle ahır atıklarının, ev atıklarının gitmesi gereken kanalizasyonlara verilmemesiyle de ilgili bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında hem yazılı, hem de vatandaşlarımızla birebir görüşmeler yaparak, onlara yol göstererek kesinlikle bu gübrelerin de tarlalara yada götürülmesi gereken yerlere taşınması ve köy içlerinde bulundurulmaması yine kaldırıldıktan sonrada yerlerinin kireçlenerek temizlenmesi ve bunun süreklilik arz etmesi yönünde teşviklerimiz, çalışmalarımız olacak."

Pehlivan, Bayburt'un köylerinin güzel olduğunu, havasının temiz ve nemi olmadığı için de tam bir yayla havası gibi olduğunu, bunun devamlılığını sürdürmek adına valilik olarak ilgili kurumları harekete geçirdiklerini, vatandaşların da duyarlılığını ön plana çıkararak duyarlı davrandığı sürece köylerin pırıl pırıl olacağına inancının tam olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baybars 7 yıl önce

Hayvanlarin diskisiyla biogaz uretilebilir hem ciffciye yan gelir olmus olur hemde kotu kokudan kurtulmus olunur

Avatar
asım 7 yıl önce

Sayın Valimizi özgün,kararlı projesi için tebrik ediyor devamını bekliyorum...

Avatar
Adem 7 yıl önce

Sayın vali bayburtun kanayan çok yarası var onlar halloldumuda köy ler kaldı merak etmeyin koylu kendi temizliyini zaten yapiyo

Avatar
Kemalettin Temür 7 yıl önce

Bayburtun içi temizlenmiyor..Çok atık çöp var..Çöp toplama bölgesine gidin çöpler sınırların dışına çıkmış çöpler devamlı yayılıyor..Temizlik imandandır hadisini birlerinin kulağına sokmak lazım..