Bayburt'ta "Bereket Ormanları" projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 81 ilde oluşturulan "Bereket Ormanları" kapsamında Bayburt'ta fidan dikildi.

Bayburt'ta "Bereket Ormanları" projesi
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 81 ilde oluşturulan "Bereket Ormanları" kapsamında Bayburt'ta fidan dikildi.

Aslandağı Vilayet Ormanı'nda yaklaşık 50 dönümü kapsayan alanda yapılan 10 bin fidan dikim törenine, Vali Yusuf Odabaş ve eşi Songül Odabaş, Belediye Başkan Vekili Filiz Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sezgin Akbulut, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurumu müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Vali Odabaş, fidan dikimi öncesinde yaptığı konuşmada, çok güzel bir gün yaşandığını, cemrelerin toprağa, havaya ve suya düştüğü bir gün olduğunu söyledi.

Orman Haftası'nın her yıl çeşitli etkinliklerle kutlandığını, bunun amacının da orman sevgisini halka ve gençlere sahiplendirmek olduğunu belirten Odabaş, "Allah kainatı, bir ekolojik denge içerisinde yaratmış. Eğer bu ekolojik denge bozulursa kainat ve hayat istediğimiz gibi gitmez. Dolayısıyla biz ormanlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Ormanlarımız bizim iklimimizi, tabiat şartlarımızı, coğrafi ve toprak güzelliğimizi sağlayan unsurlarımız. Ormansız ülke zaten olmaz. Onun için özellikle gençlerimize ve halkımıza orman sevgisini aşılamak zorundayız" dedi.

Odabaş, ormanların her şeyden daha fazla korunup kollanması gerektiğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nasıl olsa ormanlar Orman İşletme müdürlüğünün görevi, onlar korusun diyemeyiz. Çünkü bu ormanlar hepimizin. Bu vatan hepimizin, ormansız vatan olmaz. Yeşil olmayan bir toprak parçası aslında toprak parçası denilemeyecek konumda olur. Yağmurların, sellerin, fezeyanın bütün toprak parçasını alıp götürür ve topraksız kara parçaları ile karşı karşıya kalırız. Dolayısıyla bu vatanı vatan yapacak olan bizler ormanlarımıza sahip çıkmak zorundayız."

Konuşmanın ardından Vali Odabaş ile beraberindekiler, Aslandağı Vilayet Ormanı'nda oluşturulan "Bereket Ormanı" alanına fidan dikti ve fidana can suyu verdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.