Bayburt'ta 800 bin fidan toprakla buluştu

Bayburt Orman İşletme Müdürü Zeynel Yalçındağ, kentte bu yılın 7 aylık döneminde yaklaşık bin 500 hektarda 850 kilometre teraslama yapmak suretiyle 800 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Bayburt'ta 800 bin fidan toprakla buluştu
Bayburt Postası - Bayburt Orman İşletme Müdürü Zeynel Yalçındağ, kentte bu yılın 7 aylık döneminde yaklaşık bin 500 hektarda 850 kilometre teraslama yapmak suretiyle 800 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Yalçındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un yüzölçümünün yüzde 8'inin orman örtüsüyle kaplı olduğunu belirterek, bu oranı artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Müdürlüğün bünyesinde yılda ortalama 1 milyon fidan üretildiğini vurgulayan Yalçındağ, 1,5 milyon fidanın da bakımının gerçekleştirildiğini aktardı.

Yalçındağ, müdürlük bünyesindeki çalışmaların, Toplum Yararına Programı kapsamında İŞKUR tarafından istihdam edilen işçiler tarafından yürütüldüğünü dile getirdi.

Yılda yaklaşık bin 500 hektarda ağaçlandırma, rehabilitasyon ve toprak muhafaza tesis çalışması yaptıklarına dikkati çeken Yalçındağ, "Bayburt'ta bu yılın 7 aylık döneminde yaklaşık bin 500 hektarda 850 kilometre teraslama yapmak suretiyle 800 bin fidanı toprakla buluşturduk." dedi.

Yalçındağ, çalışmaların artarak devam edeceğine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bayburt'un yüzölçümünün yaklaşık yüzde 30'unun orman alanı olma kapasitesi mevcut. Gerek Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun, gerekse Maliye Bakanımız Naci Ağbal'ın talimatları doğrultusunda yemyeşil bir Bayburt için elimizden gelen gayreti tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte ortaya koyuyoruz."

Yalçındağ, gelecek yıldan itibaren yıllık fidan üretim kapasitesini 2 milyona çıkartmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.