Bayburt'ta 3 bin 600 adet sarı çam fidanı dağıtıldı

Bayburt'ta, Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dağıtımı yapıldı.

Bayburt'ta 3 bin 600 adet sarı çam fidanı dağıtıldı
Bayburt Postası - Vali Ali Hamza Pehlivan, valilik binası önünde gerçekleştirilen fidan dağıtımında yaptığı konuşmada, ormanların insanların sağlıklı yaşamları için hayati öneme sahip olduğunu söyledi. 

İnsanlara düşün görevin ise var olan ormanları korumanın yanında yeni fidanlar dikerek yeni ormanları dünyaya kazandırmak olduğunu belirten Pehlivan, "Bununla beraber çevremizde bulunan ormanları bütün dış tehditler ile izinsiz kesim gibi olaylardan korumalıyız" dedi.

Pehlivan, doğaya saygının öncelikli olarak insanın kendisine olan saygısı anlamına da geldiğini dikkat çekerek, Bayburt'ta dikilen fidanın faydasının sadece Bayburt'a yada ülkemize değil, bütün dünyaya olumlu olarak yansıdığını dile getirdi.

Vali Pehlivan'ın konuşmasının ardından 3 bin 600 adet sarı çam fidanının dağıtımı yapıldı. 

Fidan dağıtımına Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Orman İşletme Müdürü Zeynel Yalçındağ, Göç İdaresi İl Müdürü Hüsnü Yağmur ile vatandaşlar katıldı. 

Öte yandan, hafta kapsamında bugün yapılması planlanan fidan dikimi, yağmur nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fıkret cezık 6 yıl önce

dıkın ve koruyun bakımını yapın doğal gubresınıde verın alıp bır kenara terketmek bıze yakışmaz