Aşk taşa değil yüreğe yazılır!

Bayburt Postası - Bayburt Kalesi, ait olduğu kentin sorumsuzluğunu yansıtan görüntüleri sergilemeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın milli envanterinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde Bayburt Belediyesi’ne tahsis edilen tarihi kale, yaz sezonunun açılmaya hazırlandığı günlerde turizm açısından bakımsız ve hoş olmayan görüntülerle gündeme geliyor.

Aşk taşa değil yüreğe yazılır!

Ümit Kondolot’un objektifinden yansıyan son görüntülerde, kalenin tarihi hakkında bilgiler veren Bayburt Kalesi Tarihçesi altındaki surlara yazılan aşk yazıları vatandaşların tepkisini çekti…Bayburt Postası - Bayburt Kalesi, ait olduğu kentin sorumsuzluğunu yansıtan görüntüleri sergilemeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın milli envanterinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde Bayburt Belediyesi’ne tahsis edilen tarihi kale, yaz sezonunun açılmaya hazırlandığı günlerde turizm açısından bakımsız ve hoş olmayan görüntülerle gündeme geliyor.

Kalenin tarihi hakkında bilgiler veren Bayburt Kalesi Tarihçesi altındaki surlara yazılan aşk yazıları vatandaşların tepkisini çekti.  Bayburt Kalesi’nin daha iyi korunması ve bakımının daha iyi yapılması amacıyla belediyeye devredilmesine rağmen şu ana kadar her hangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, kalenin neden hala koruma altına alınamadığına anlam veremiyor.

Çöplük gibi kullanılıyor!

Çöp kutusundan değil kaleden çıktı!Bakımsız ve güvenlik sorunlarıyla gündeme gelen kalenin bir başka sorunu ise çöplük gibi kullanılması! Sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Bayburt Üniversitesi öğrencileri tarafından geçtiğimiz günlerde temizlenen kaleden toplanan çöpler, tarihin bir çöplük gibi kullanıldığı imajını vermişti.

Tarihe sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekmek için yapılan organizasyonda, Bayburt Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü Başkanı Vedat Ülgen, “Bayburt’un önemli bir kültürel mekanı olan Çinimaçin Kalesi’ndeki çevre kirliliğine kayıtsız kalamadık. Bu tür değerlere sahip olmak bir kent için çok önemli… Ancak ne yazık ki sorumsuz kişiler tarafından Çini Maçin Kalesi kirletiliyor" demişti.

Ziyarete de açık, tehlikeye de!

Kentin en önemli kültürel mirası olan tarihi kalenin yazılarla karalanmasının bir sorumsuzluk örneği olduğunu dile getiren vatandaşlar tarafından, turizm açısından bakımsız ve hoş olmayan görüntülerle sürekli gündeme gelen tarihi kalenin aynı zamanda can ve mal güvenliğini tehdit eden bir yapı olduğuna da dikkat çekilmişti.

Kaleye çıkış yolunun tek yönlü ve dar olduğunu söyleyen vatandaşlar, hem kaleye çıkan patika yolun araç trafiğine kapatılmasını hem de yayaların can güvenliği için yol kenarlarındaki şarampolün zeminden daha yüksek olması gerektiğini dile getirmişti. Kale surlarının benzer bir şekilde tehlike arz ettiğine dikkat çeken vatandaşlar tarafından, surların üzerinde yayaların tehlikeli bir şekilde yürüyüş yapıldığının zaman zaman gözlemlendiği fakat bu konuda halen ne bir uyarıcı ne de koruyucu bir önlem alınmadığı da vurgulanmıştı.

İşte Bayburt Kalesi'ndeki tehlikeyi görmek için bir de böyle bakın...

Fotoğraflar: Ümit Kondolot / Fatih Yavuz / Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.