Bayburt Kalesi artık yaya bölgesi

Turizm açısından bakımsız ve hoş olmayan görüntülerle sürekli gündeme gelen tarihi kale ile ilgili iyi haberler de geliyor.

Bayburt Kalesi artık yaya bölgesi
Bayburt Postası - Bayburt Kalesi nihayet araç trafiğine kapandı. Turizm açısından bakımsız ve hoş olmayan görüntülerle sürekli gündeme gelen tarihi kale ile ilgili iyi haberler de geliyor. 

Son günlerde kalede vatandaşlar için can ve mal güvenliği açısından geç de olsa bazı önlemler alınması göze çarptı.

Hem kaleye çıkan patika yolun araç trafiğine kapatılmayışı, hem de yayaların can güvenliği için yol kenarlarına koruyucu önlem alınmamasının tehlike arz ettiğine dikkat çekilmişti. Dışarıdan gelen ziyaretçilerin ve kentte yaşayan vatandaşların dikkat çektiği bu konu hakkında ilk kez adım atıldı. Tek yönlü ve araçlar için oldukça dar olan kaleye çıkış yolu araç trafiğine kapatılırken, yol kenarlarına da korkuluk monte ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.