Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu'ndan çağrı

Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, platform çalışmaları anlatılarak, Bayburt halkına Çoruh Nehri Islah Projesi'ni takip etme çağrısı yapıldı.

Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu'ndan çağrı
Bayburt Postası - Açıklamada, platformun kuruluş amaçları çerçevesinde çalışmalar yaptığı, 83 sayfalık “Tespit ve Öneriler Raporu”nun yetkililerin tamamına ulaştırıldığı belirtilerek, tüm Bayburtlular Çoruh Nehri'nde yapılacak tüm ıslah projelerini takip etmeye davet edildi. 

İşte o açıklama: 

Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu” olarak, kuruluş amaçlarımız doğrultusunda, başlangıçta belirlediğimiz çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sonucunda 83 sayfalık “Tespit ve Öneriler Raporu”nu, yetkililerle, ilgililerle, tüm Bayburtlu milletvekilleriyle, siyasi partilerin il başkanlarıyla ve Bayburt basın mensuplarıyla elektronik ortamda ve matbu olarak paylaştık.

Bayburt'taki mahalli gazeteler raporun “Değerlendirme ve Öneriler” bölümünü haber yaparak kamuoyunu bilgilendiler. Ayrıca Bayburt Postası gazetesi, 11 uzmanın hazırladığı her bir raporu 3-4 gün arayla yayınladı/yayınlamaktadır. Dolayısıyla konuyla ilgilenen yetkililer ve konuya duyarlı olan herkes yeterli seviyede bilgilendirilmiş oldu.

Sayın hemşerilerimiz,

Çoruh Nehrinin; biz bütün Bayburtluların tarihi geçmişi, günlük yaşantısı ve şehrimizin ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğu açıktır. Dolayısıyla Çoruh'un doğal yapısını ve çevresini, yani bizlerle oluşmuş bütünlüğünü, koruma ve geliştirme önemli bir görevimizdir. Aksi takdirde “1. Etap Islah Çalışmaları” sonucunda ortaya çıkan yanlışlıklar “2. Etap Rehabilitasyon Çalışmalarında” da aynen tekrar edilebilir. Bu durum ise Çoruh'a ve Bayburt'a yapılmış büyük bir kötülük olacaktır.

Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu” tarafından hazırlanmış bulunan ve sizlerle paylaşılmış olan “tespitler ve öneriler raporunda” ifade edilmiş olan önerilerin, akılcı bir şekilde değerlendirilmesi ve uygulanması zorunludur. Dolayısıyla tüm Bayburtluların hazırlanacak olan 2. Etap rehabilitasyon projesinin takipçisi olması da son derece önemlidir.

Bu kapsamda özellikle valiliğimizi, Bayburtlu milletvekillerimizi, belediyemizi, üniversitemizi, bütün siyas partilerin il örgütlerini, meslek örgütlerimizi ve diğer bütün sivil toplum kuruluşlarını, DSİ tarafından Çoruh Nehri Rehabilitasyonu için hazırlanacak 2. Etap Projesinin yakın takipçisi olmaya davet ediyoru Saygılarımızla…"


Öte yandan Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu'nda; Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneği, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Bayburt Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği, Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi ve Türk Eczacılar Birliği Bayburt Şubesi yer alıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 3 yıl önce

Allah rızası için şu ıslah adında yapılan katliamı durdurun. Çoruh'u Çoruh'da çimmiş insanlara sorun.

Avatar
yanlış 3 yıl önce

arkadaş biraz sabredin cuyiruhu ellemeyin oraya yapılacaklara sizin gücünüz yetmez illa yapacaksanız şu yapılan kanalı söküp atın elece bırakın şimdi yapacağınız her şey sökülecek bu dediklerimi isterseniz hiç gaale almayın sizbilürsüz