'Aslan Dağı' çer çöp içinde!

Bayburt’un akciğerleri konumundaki Aslan Dağı Piknik ve Mesire Alanı bakımsızlığa terk edildi.

'Aslan Dağı' çer çöp içinde!
Bayburt Postası - Bayburt’un efsanevi valisi Ali Haydar Öner döneminde tüm kent seferber edilerek meydana getirilen Aslan Dağı Piknik ve Mesire Alanı uzun bir süredir çer çöp içinde.

Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri içerisinde yer alan ‘Herfene’ başta olmak üzere çok özel etkinliklere evsahipliği yapan Aslan Dağı, uzun bir süredir neredeyse tüm etkinliklerden soyutlanarak köşeye itildi.

Bir süre özel işletmelere kiralanan fakat istenilen randuman bir türlü alınamayan alandaki minik hayvan barınakları da işlevsiz hale gelmiş durumda.

Aslandağı Bağevi ise tüm bakımsılığın ortasında ve kendi bakımsızlığına rağmen yıl içerisinde üç beş sağdıç gecesine evsahipliği yapabiliyor.

Temennimiz; Özel İdare bünyesinde yer alan Aslan Dağı Piknik Mesire Alanı’nın yakışmayan bu pis görüntülerden kurtarılarak, bir an önce şaşaalı günlerine kavuşması ve önceden olduğu gibi tüm tesislerinden bütün halkın araya torpil koymadan ve ücretsiz bir şekilde yararlanması. 

Dahası bugün şehrin herhangi bir yüksek tepesinden bakıldığında hemen göze çarpan o yüz akı cennet vari görüntünün büyütülmesi.. Evet, bugün Vali Öner dönemine nazire niteliğinde bir ağaç seferberliğine çok ihtiyacımızın olduğu da aşikâr...

Haber: Murat Okutmuş 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ESLEM AKBAŞ 5 yıl önce

GEÇENLERDE ASLAN DAĞINA Bİ UĞRADIM. GERÇEKTEN HER YER PİSLİK İÇİNDE. ÇÖPLER SAĞA SOLA SAÇILMIŞ. BAKIMSIZ, İLGİSİZ VE SAHİPSİZ...
BURAYI HİÇBİR YETKİLİ GÖRMÜYOR MU? BURAYA BİR EL ATAN YOK MU ALLAH AŞKINA... AYRICA BU BÖLGEYE HER YIL AĞAÇ DİKİMİ YAPILSAYDI ORMANLIK ALAN KAT KAT ARTAR VE ÇOK DAHA GÜZEL BİR GÖRÜNÜM OLURDU. ŞUNU UNUTMAYALIM Kİ, DÜNYANIN SÜSÜ AĞAÇTIR, YEŞİLLİKTİR, ORMANDIR. MAALESEF O DA BAYBURT'TA YOK... DAĞLARIMIZ ÇIRILÇIPLAK... NE YAZIK Kİ YETKİLİLERİMİZ DE BUNU GÖRMÜYORLAR...
SON CÜMLE BAYBURT POSTASI'NA BU HABERİ YAPTIĞI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Avatar
müşteri 5 yıl önce

Bayburt Postasını Aslandağındaki ciddi sıkıntıları gündeme getirdiği için tebrik ediyorum.
Aslandağında lavabolar yetersiz ve hijyenik değil.Çeşme de ya su akmıyor yada çok az akıyor.Bir çok bölge bakımsız kalmış.Mescidin halıları değişmesi gerekir.Mescid yanına da güzel bir şadırvan.Ailecek gidip zamanımızı güzel bir şekilde değerlendirebileceğimiz bir mekan talep ediyoruz.Sayın Valimizden bu konu da bir düzenleme bekliyoruz.Saygılar...

Avatar
Merve 5 yıl önce

Bayburt için bir zamanlar tek mesire alanı olan Aslandağı nın kendi güzelliğini bozmamış olmasına rağmen sadece bakımsızlık yüzünden tamamen kullanışsız hale gelmesi ve terk edilmesi çok üzücü. Yapılması gereken sadece ufak bir bakım ve temiz tutmak. Lütfen duyarlı olalım, gerekenler sorumlu kişiler tarafından yapılsın, zor kazanılan değerler kolay kaybedilmesin.

Avatar
O.DEMIR 5 yıl önce

En son 99 yılında oraya tam 65 tane çam ağacı dikmiştim...vayy be zaman nasıl geçmiş.lutfen duyarlı olalim orasi Bayburtun göz bebegiydi..

Avatar
Ozan 5 yıl önce

Aslandağına teleferik yapılmalı ce cazibe yeri olması sağlanmalı.