'Aslan Dağı' bakımsızlığa terk edildi!

Bayburt’un akciğerleri konumundaki Aslan Dağı Piknik ve Mesire Alanı bakımsızlığa terk edildi.

'Aslan Dağı' bakımsızlığa terk edildi!
Bayburt Postası - Özel İdare bünyesindeki piknik alanı bugün vatandaşlara da yasak hale getirildi. 

Bayburt’un eski Valisi Ali Haydar Öner döneminde tüm kent seferber edilerek meydana getirilen Aslan Dağı Piknik ve Mesire Alanı uzun bir süredir çer çöp içinde.

Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri içerisinde yer alan ‘Herfene’ başta olmak üzere çok özel etkinliklere evsahipliği yapan Aslan Dağı, tüm etkinliklerden soyutlanarak bir köşeye itildi.

Bir süre özel işletmelere kiralanan fakat istenilen randuman bir türlü alınamayan alandaki minik hayvan barınakları da işlevsiz hale gelmiş durumda. Orman evi ise atıl bir durumda.

Özel İdare ne iş yapar?

Ağaçlar altında adam boyu otların uzadığı, çok zamandır halkın kullanımına da kapanan bu cennet misali alanla ilgili düşünce nedir, yok etmek mi? Özel İdare ne iş yapar, kaç yıl daha bu berbat görüntüler zihin bulandıracak? 

Bayburt Postası bunu soruyor, bu sorumsuzluğun altında yatan düşünce nedir?

Haber: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Zihni 4 yıl önce

Öncelikle tarafsız ve yapıcı haberleriniz için teşekkür ederiz. İşleri ehlinden çok 'emmi'mizin tanıdığına verdiğimiz sürece bir çok şehirde olduğu gibi şehrimizde de bu tür manzaraları görmeye devam edeceğiz. Temennim gerçek görev ehli insanlar inşAllah bu makamlara gelirler. Onlar bu vatanın has evlatlarıdır...

Avatar
mert sayin 4 yıl önce

Hukumet maaslari zor ceviriyor. Bunun adi devlet batti.

Avatar
Murat Çelik 4 yıl önce

Valla bakımdan vazgeçtim yakmasınlar yeter.

Avatar
Necati 4 yıl önce

Şov olsa koşa koşa gelir büyük küçük yanyana dizilir boy boy resimler atarlar.yazık oraya harcanan onca emeğe onca paraya

Avatar
Yasin Temür 4 yıl önce

Kapatılması doğru. Insanlar çöplerini sağa sola savururusa,olacağı bu.
Özel idere bakımını yapmalı ve yasak devam etmeli

Avatar
portlan69 4 yıl önce

bayburt halkının tek yapacağı bir şey var oda resimleyip cimer e bunları şikayet dilekçesi adında dolduracak ve hemen akabinde gerekenler yapılacak günah o kadar güzel bir alan hiçe sayılamaz bayburt simgesi orası orda herkesin emeği o ağaçlarda günah ne gelen vali neden görmezden geliyor hala anlamış değil ila harabeye çevirmekmi amaçları anlamıyorum.ben bu kampanyaayı başlatıyorum lütfen bayburt sevenler evet bizimde emeğimiz var diye düşünen herkezi bekliyorum cimere şikayet dilekçesi yazmaya

Avatar
Bahri 4 yıl önce

Merhum Mehmet Akif ne güzel demiş.

"Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır"

Aslandağı rahmetli Valimiz Ali Haydar ÖNER'in öncülük ederek meydana getirdiği Bayburt'un en kıymetli yerlerinden biridir. Buraya sahip çıkılması lazımdır. Piknik vasfından çıkarılarak bir an önce orman işletmeye devredilmelidir. Bunu yapacak olan da Sayın Valimizdir. Gerekli talimatları vererek, bu işe biran önce başlanmalıdır.

Avatar
selami 4 yıl önce

özel idare diye bi kurum mu varmış anca yatsınlar bi icraatlarını duymadık görmedik siz haber yapmasanız göreceğimiz de yoktu