Ağaran Şelalesi, turistlerin yeni gözdesi

Ağaran Şelalesi, yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ağaran Şelalesi, turistlerin yeni gözdesi
Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi, yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

İlçe merkezine 12 kilometre mesafedeki şelaleye gelen turistlerin büyük çoğunluğu doğal ortamda piknik yaparak zaman geçirirken, bir kısmı da suyun kayaları aşındırmasıyla oluşan doğal göletlerde yüzerek serinlemeyi tercih ediyor.

Göletlerde yüzerek serinleyen Naci Karabacak, Ankara'dan geldiğini belirterek, "Bu şelaleyi anlatmak için bir cümle bile yeter aslında. Burada insan yaşlanmaz" dedi.


Doğanın insanın tamamlayıcısı olduğunu dile getiren Karabacak, "Ağaran Şelalesi de bu doğal güzelliklerden biri. Biz de bu güzel doğanın tadını yüzerek çıkarmaya çalışıyoruz. İnsanların ömürlerinde en az bir kere de olsa burayı gelip görmesini isterim. Bana göre burası Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri. Buranın saklı cennet olmaktan çıkması lazım. Biz keşfettik ve çok mutlu olduk" değerlendirmesinde bulundu.

"Şelalenin altında tulum eşliğinde oynamak bambaşka bir mutluluk"

Bektay Çakır da tulum eşliğinde horon oynayarak şelalenin tadını çıkardığını ifade ederek, "Dünyanın saklı cennetlerinden biri de Ağaran Şelalesi. Ben Karadenizliyim ve 54 yaşındayım. Tulum, Karadeniz insanının canı, kanı, damarı gibidir. Şelalenin altında tulum eşliğinde oynamak bambaşka bir mutluluk" diye konuştu.

Erzurum'dan ailesiyle gelen Derya Bayoğlu da manzaranın muazzam olduğunu kaydederek, "Şelalenin sesi ve uzunluğu insanı büyülüyor. Burada 'nem ve sıcak' diye bir şey yok. Sahillerde serinlenmek isteyenler, gelip buralarda serinlesin" ifadesini kullandı.

İstanbul'dan gelen Murat Terzi de metropol kentin güzel olduğunu ancak trafik ve stresinin insanları yorduğunu belirterek, "Rize'deki bu doğal güzellikler mükemmel. Buraların yolları da artık mükemmel. Aklına esen, canı sıkılan gelsin, günübirlik ziyaret etsin" görüşünü paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.