"15 Temmuz Şehitler Parkı" açıldı

Bayburt'ta 40 dönüm üzerine inşa edilen "15 Temmuz Şehitler Parkı" törenle açıldı.

"15 Temmuz Şehitler Parkı" açıldı
Bayburt Postası - Bayburt'ta 40 dönüm üzerine inşa edilen "15 Temmuz Şehitler Parkı" törenle açıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki Çoruh Nehri kıyısında inşa edilen, "15 Temmuz Şehitler Parkı"nın açılışında, parkın çok özel anlam taşıdığını söyledi.

Parkların, şehirlerin kimliği, imajı, simgesi adına en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirten Ustaoğlu, "Dolayısıyla halkımızın hizmetine sunduğumuz bu güzel parkımız, ilimizin imajında çok önemli bir yere sahip olacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu parkta güzel bir şekilde eğlenebilecekler. Modern imkanlarla halkımızın hizmetine sunulan parkın, ilimize çok özel katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Ustaoğlu, gelecek nesiller için parkın adının anlamlı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız adına, o gecenin unutulmaması adına en güzel iş bu parkın adının 15 Temmuz Şehitler Parkı olmasıdır. O gece milli iradenin yanında olan millete, kahpece uçak ve tanklarla saldıran Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde kümelenmiş terör grupları başta olmak üzere hepsini lanetliyorum. O gece kahramanca milli irade adına şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum."


Belediye Başkanı Mete Memiş ise 40 dönümlük alana 100 bin çalı grubunun yanı sıra 10 bin de gül dikildiğini söyledi.

Memiş, 10 dönümlük kısmına çim serilecek parkın 7,5 milyon liraya mal olduğunu anlatarak, "15 Temmuz Şehitler Parkı o karanlık geceyi aydınlığa çıkarmak adına Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın çağrılarıyla meydanlara inip Fetullahçı teröristlere karşı direnirken şehit düşen vatandaşlarımızın Bayburt'taki bir nişanı olma özelliği taşıyacak, hafızalarımızda kalma adına önemli bir simge olacaktır." diye konuştu.

Parkın, yeni nesillere 15 Temmuz gecesi vatandaşların ne yaptığını anlatmak açısından önem taşıdığını ifade eden Memiş, "Aziz milletin evlatlarının, paçavradan çapulculara, hainlere nasıl davrandığının bir simgesi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından parkın açılışı, Vali Ustaoğlu, Belediye Başkanı Memiş ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.