SP'nin Bayburt adayları değişiyor mu?

Genel seçimde işbirliği kararı alan Saadet Partisi ile BBP, YSK'ya sunulan aday listelerini büyük ölçüde boş olarak teslim etti.

SP'nin Bayburt adayları değişiyor mu?
Bayburt Postası - Genel seçimde işbirliği kararı alan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP), aday listelerini büyük ölçüde boş olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. İki parti arasındaki ittifakın son günlere kalması sebebiyle listeler hazırlanamadı. Bu sebeple iki parti listelerdeki eksik yerleri 10 Nisan 2015'e kadar dolduracak.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Sadece bütün listelerin en son sırasına adaylarımızın ismini yazarak YSK’ya, mesai bitimi olan 17.00’den önce teslim ettik. Cuma gününe kadar bu listelerdeki eksiklikleri tamamlama şansımız var. Genel merkezdeki arkadaşlarımız, BBP’den gelen liste ışığında eksik yerleri doldurarak, inşallah cuma günü YSK’ya listemizi tam olarak teslim edecek” şeklinde konuştu.

İttifak listesinin 2011 genel ve 2014 yerel seçimlerini baz alarak hazırlanacağını söyleyen Kılıç, “Hangi seçim bölgesinde hangi parti öndeyse listenin ilk sırasına o parti adayının ismini yazacağız. 85 bölgenin 55’inde biz, 30’unda da BBP önde görünüyor. O yüzden liste de buna göre şekillenecek. Listenin ilk sırasına hangi parti denk geldiyse ikinci sıraya diğer partili arkadaşımız yazılacak” dedi.

Öte yandan BBP ile ittifak kararı alan Saadet Partisi’nde daha önce vekil adayları açıklanmıştı. Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ile 1. sıra adayının eğitimci Şinasi Başaran, 2. sıra adayının ise işadamı Şahin Erkul olduğu belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından sürpriz ittifak kararına göre Bayburt'ta vekil adaylarının da değişip değişmeyeceği merak konusu oldu.

SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’ın açıklamasına göre Bayburt’ta ikinci sıraya aynı şekilde Şahin Erkul'un yazıldığı tahmin edilirken, partilerin anlaşmasına göre ise SP'nin önde olduğu seçim bölgelerinden olan Bayburt'ta ilk sıra adayının da daha önce açıklandığı gibi Şinasi Başaran olması bekleniyordu.

Detaylar için tıklayınız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yarda 9 yıl önce

gün bitti detayları veremediz bi türlü ünsal karabulut adaymış haydi flaş haber yapın şimdi