Soylu: "Önümüzde bir fırsat var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de anayasanın değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Önümüzde bir fırsat var. Bu fırsat 7 Haziran seçimleridir. Onun için bir oy, bir milletvekilliği önemlidir" dedi.

Soylu: "Önümüzde bir fırsat var"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de anayasanın değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Önümüzde bir fırsat var. Bu fırsat 7 Haziran seçimleridir. Onun için bir oy, bir milletvekilliği önemlidir" dedi.

Trabzon'daki ilçe ziyaretlerini sürdüren Soylu, beraberinde AK Parti Trabzon milletvekili adayları Muhammet Balta, Adnan Günnar, Nihat Tosun, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile Köprübaşı ilçesine geldi.

İlçede esnaf ziyaretlerinde bulunup vatandaşlarla sohbet eden Soylu, ardından Köprübaşı Halk Eğitim Merkezine geçerek buradaki kadın kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Soylu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçimlere değinerek, 1982 Anayasası'nı eleştirdi.

Türkiye'de 1980'de darbe olduğunu anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu darbeye giderken insanların, annelerin evlatları biri sağcı, biri solcu olarak birbirlerine pusu kurdular. Bu ülkenin enerjisini, kardeşliğini, birliğini, üretim gücünü ve zenginliğini engellemeye çalıştılar. Onun üzerinden Türkiye'de bir anayasa yapıldı. Bugün darbe olduğunda bir söz hala herkesin kulaklarında çınlar. O gün denildi ki 'darbe olgunlaşsın diye bekledik.' Çocuklarımızın öldürülmesi, hangi düşünceye sahip olurlarsa olsunlar kabul edilemezdi. Onların üzerinden Türkiye'de bir darbe yapıldı ve o darbe üzerinden bir anayasa yapıldı."


Söz konusu dönemde yapılan anayasanın değiştirilmesinin de zor olduğunu ifade eden Soylu, "Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdiler ki bu anayasayı değiştirmek neredeyse mümkün olamadı. Yamalı bohça gibi birçok şeyinde değişim olabildi ama ruhu, özü hep kaldı. O anayasa bize dedi ki 'biz devleti yönetiriz, siz yönetemezsiniz.' Sizin sandığınızın oyunuzun, demokrasinizin gücü bir noktaya kadardır ve o 1982 Anayasası Türkiye'nin zenginliğini yok görüyor" diye konuştu.

Soylu, 1982 Anayasası'nın Türkiye'nin ileri adım atmasına engel olduğunu ve Türkiye'de koalisyonları emrettiğini söyledi. Bu nedenlerle 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde bir fırsat var. Bu fırsat 7 Haziran seçimleridir. Onun için bir oy, bir milletvekilliği önemlidir. Onun için Türkiye'de anayasayı değiştirip, yeni anayasayı getirip bütün milletin ortak şekilde ortaya koyduğu iradeyle herkesin kendini bulduğu, inancını, değerini, cinsini, kökenini ama herşeyini bulduğu ve millet olduğumuz o anayasayı getirip Türkiye'nin hedeflerine varmak en temel uğraşı alanlarımızdan bir tanesidir."

Soylu, hükumet olarak büyük hedeflerinin olduğunu kaydederek, bu hedeflerini tutturabilmeleri, anayasanın değiştirilebilmesi, Ortadoğu ve Kafkaslar'da huzurun temin edilebilmesi için 7 Haziran seçimlerinde seçmenlerin kendilerini desteklemesini istedi. AA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehdi-almanya 9 yıl önce

sn süleyman demirele ve tansu hanıma danışma yaptınız,mı..,acaba.,??