Muharrem İnce, Bayburt'tan Erdoğan'a yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce akşam üstü geldiği Saat Kule Meydanı'ndan Bayburtlular'a seslendi.

Muharrem İnce, Bayburt'tan Erdoğan'a yüklendi
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce akşam üstü geldiği Saat Kule Meydanı'ndan Bayburtlular'a seslendi. Parti otobüsü ile şehre giren İnce, sağanak yağmur altında kendisini dinleyenlerden CHP Bayburt Milletvekili adaylarına destek istedi.

İnce, Türkiye'de CHP iktidarının göründüğünü belirterek, "Türkiye'de CHP iktidarı geliyor, sizde bunun farkına varın, bizimle birlikte olun. Murat Bülbül'ün milletvekili maaşına ihtiyacı yok. Murat Bülbül'ün 14 katlı bina yapmak gibi bir derdi yok. Zaten Almanya'da belediye başkanı olmuş, Sadece derdi memleketine hizmet etmek. Bayburt'u kalkındırmak istiyor. Sizin paranızda gözü yok. Gelin bu kardeşinize destek olun" dedi. 

AK Parti iktidarı ve MHP'ye eleştirilerde bulunan İnce, konuşmasının büyük bir bölümünde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. 

İnce, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:   

"Siyasetle din arasında bir ilişki kurmayalım"

"Bu memlekette hazineden paranız çalınıyor mu, çocuklarımızın sınavlarda soruları çalınıyor mu, sandıkta oyumuz çalınıyor mu, hepsi çalınıyor. Bunları çaldırmayalım. Siyasetle din arasında bir ilişki kurmayalım. Hepimiz Müslümanız, Peygamber efendimiz hepimizin, kitap hepimizin kitabı. Miting meydanında Kuran-ı Kerim olmaz. Bu doğru değil. Yiyeceksin, içeceksin, çalacaksın, çırpacaksın, elinde Kuran-ı Kerim'le mitinge çıkacaksın. Bu doğru değil. Buna prim vermeyelim. Cebinde haram, dilinde yalan, kursağında haram, meydana çıkmış Erdoğan olmayalım. Bu gidişat iyi bir gidişat değil." 

"Bu kötü gidişata dur dememiz lazım"

"Çocuklarımızın geleceği satıldı, fabrikalarımız, Telekom, Petkim, limanlarımız hepsi gitti. Bankacılık sistemi, sigortacılık sistemi yabancıların elinde. Bir taraftan sana din iman edebiyatı yaparak memleketi yiyorlar sonra Hazreti Peygamber'in Kutlu Doğum Haftası'nda Kuran-ı Kerim'den pasta yapıyor ve onu da yiyorlar. Böyle bir kafa olmaz. Bu kötü gidişata dur dememiz lazım."

"Yumurtanın hepsi aynı sepete konulur mu?"

"Bakın Yalova'da binlerce Bayburtlu var. Neden Yalova'da yaşıyorlar, çünkü burada iş yok. Bayburt'un nüfusu sürekli azalıyor. Bayburt nüfusu sürekli azaldığına göre belediye meclisi, il genel meclisi AKP'de, milletvekili, bakanlar, başbakan, cumhurbaşkanı hepsini AKP'ye vermişsiniz. Yumurtanın hepsi aynı sepete konulur mu? Bizim adayımız Murat Bülbül'ün 14 katlı bir bina yapma gibi bir derdi yok. Buna ihtiyacı yok. Onun binası var. Siyasetten para kazanmaya gelmedi. Kazandığı parayı siyasete harcamaya gelmiş. Fark bu.Burada siyaseti geçim kapısı görenler var. Siyaseti millete hizmet için yapanlara destek verelim." 

"Cemaatle koalisyon kurmadı mı?"

"Türkiye'de tek başına iktidar görünmüyor. Türkiye'de koalisyonlar dönemi gözüküyor. Bu kötü bir dönem değil merak etmeyin. AKP'nin kendisi de koalisyon hükümetiydi zaten. Cemaatle koalisyon kurmadı mı, ne istediyseler verdik demedi mi? Siz bu sefer CHP'den milletvekili seçin burada. Hem size hizmet etsin, hem de yanlış işlerin hesabını sorsun. Ama siz diyorsanız ki, Bayburt'ta herkesin işi yerinde, Bayburt'un sorunu yok, ona bir şey demem. Bayburt'ta gelip şehit babası olup, Diyarbakır'da gidip Barzani'ye kardeş olanlara prim vermeyin.  Bunların dönemin uçağımız düşürüldü, askerimizin başına çuval geçirildi. Şimdi şehitler üzerinde siyaset yapıyor. Sen oğlunun birine çürük raporu aldın, öbürüne bedelli askerlik yaptırdın milletin evladı şehit oluyor, şehit edebiyatı yapıyorsun. Bunu yapamazsın. Oğluyla konuşmalarını duydunuz. 'Paraları sıfırla' diyor. Bizim genel başkanımız 'hırsızdan Cumhurbaşkanı olmaz' dedi. Mahkemeye verdiler, ses kayıtları dinlendi ve doğrulandı. Bu sefer Erdoğan'ın avukatları davayı geri çekmek zorunda kaldılar. Çok net söylüyorum. Şuan miting meydanlarında Kuran elinde. Kuran elindeyse abdestlidir. O konuşmalar gerçek olmadığına dair bir yemin etsin de görelim."

"Murat Bülbül'ün milletvekili maaşına ihtiyacı yok"

"Bakın biz bu ülkenin kötü gidişatına, ülkenin bölünmesine karşıyız. Mücadele veriyoruz. Sabah saatlerinden itibaren yollardayız. Milletimize gerçekleri anlatamaya çalışıyoruz. Bakın şunu söyleyeyim, AKP'ye her sıkıştığında yardım edenler var. Biz onlardan değiliz. Türkiye'de CHP iktidarı geliyor sizde bunun farkına varın, bizimle birlikte olun. Murat Bülbül'ün milletvekili maaşına ihtiyacı yok. Murat Bülbül'ün 14 katlı bina yapmak gibi bir derdi yok. Zaten Almanya'da belediye başkanı olmuş, sadece derdi memleketine hizmet etmek. Bayburt'u kalkındırma istiyor. Sizin paranızda gözü yok. Gelin bu kardeşinize destek olun."

İnce, konuşmasının ardından parti binasına geldi. Günü Bayburt'ta geçirecek olan Muharrem İnce'nin yarın Bayburt'tan ayrılacağı öğrenildi.  

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özkayalar 9 yıl önce

İnce'nin ne işi var bayburtta. bayburtlu size oy vermez. muharrem ince.. orası inançlı yiğitler şehridir.

Misafir Avatar
ali 9 yıl önce @Özkayalar

chpliler inançsız mı özkayalar inancı olan bir kişi senin gibi yorum yazamaz.kimse kimseye dinsiz diyemez

Beğenmedim! (0)