MHP o köyün sonuçlarına itiraz etti!

Oyların tamamının köy muhtarınca kullanıldığı iddia edildi. İşte detaylar...

MHP o köyün sonuçlarına itiraz etti!
Bayburt Postası - MHP, Bayburt Merkeze bağlı Taşburun köyünde blok oy kullanıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz etti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti ve MHP’nin 1'er milletvekili çıkardığı Bayburt'ta MHP İlçe Seçim Kurulu Üyesi Barbaros Kurt, partisi adına, Taşburun (Modlosor) köyünde kurulan 1190 numaralı sandıktaki oyların iptali için Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurdu.

İtiraz başvurusu hakkında açıklama yapan Barbaros Kurt, 48 seçmenin bulunduğu Taşburun Köyü'nde oyların köy muhtarı Ali Uzun tarafından blok şekilde kullanıldığını ileri sürerek, MHP adına köyde sandık müşahidi olan Muhammet Şen'in de oy kullanım alanına alınmadığı iddiasında bulundu. 

Kurt, köy muhtarı Ali Uzun'un tüm seçmenlerin imzasını aldıktan sonra hiçbir seçmeni içeri almayarak oyların tamamını kendisinin kullandığını iddia etti. Kurt, söz konusu oyların iptalini istedi.

48 seçmenin bulunduğu Taşburun Köyü'nde YSK tarafından açıklanan sonuçalara göre 45 seçmen oy kullandı. AK Parti'ye 44 oyun çıktığı sandıktan MHP'ye ise 1 oy çıktı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET 9 yıl önce

o birleri buna milli irade diyor. haram zikkim olsun. muhtarin derhal tutuklanip bu yaptiğinin hesabinin sorulmasi gerekir. tabi birleri taş koymaz ise çünkü slogan daima adalet.

Avatar
hasan doğru 9 yıl önce

bu nasıl muhtar anlamak mümkün değil derhal bence hakkında işlem yapılmalı bu işler bu kadar basit değil

Avatar
suat 9 yıl önce

tek bumu arkadaşlar. yukarı kırzı köyünün akp li muhtarı mhp kadın kollarını köyden kovmuş. hatta yanına getirdiği biri ile evime girdiniz diye bir kumpas kurmaya çalışırken kadın kollarından birinin bu pisliği tanıması sonucu olay yerinden kaçmış. kurulan kumpas sonucunda kadınları jandarmaya şikayet etmek için jandarma çağrılmış. jandarma geldiğinde muhtarın kulağına (.... ediyorsun suçlusun ) gibi bir şeyler fısıldanmış olacakki araya birileri girmiş ve olay orda kapanmış. eyyyyyy muhtar çocuğunun gözünün içine adamım ben diyerek bakabiliyomusun.

Avatar
rambo yağız 9 yıl önce

O da öyle mıhtar neden kızmayın köyün sorumluluğu onun üzerin de köylüyü tormamış :))))))