Kobal: "Biz Bayburt’uz, ayrımız gayrımız yoktur"

AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, MHP İl Başkanı Süleyman Burç'un yaptığı basın açıklamasına cevap verdi.

Kobal: "Biz Bayburt’uz, ayrımız gayrımız yoktur"
Bayburt Postası - AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, MHP İl Başkanı Süleyman Burç'un yaptığı basın açıklamasına cevap verdi. MHP'nin siyasi havayı gererek oy kazanma arzusuna giriştiğini söyleyen Kobal, "Biz Bayburt’uz, ayrımız gayrımız yoktur, kimseyi de ötekileştirmedik ötekileştirenlere de izin vermeyiz. Herkes şunu bilmelidir ki bu toplum sağ duyu ile bu seçimi de atlatacaktır" dedi.

Bayburt'un Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80 oyla destek verdiğini ve bunun içinde CHP, MHP, Saadet Partisi, BBP'li seçmenin de yer aldığını belirten Kobal, "Biz tüm Türkiye’yi  kucakladığımız gibi tüm Bayburt’u da kucaklıyoruz" şeklinde konuştu.

Bayburt halkının dedikodulara aldırmadığını belirten Kobal,  "Bu milletin sokak dedikodularıyla size oy vereceğini düşünüyorsanız, bu halkımıza yapılacak en büyük haksızlık, hatta hakarettir. Bu milleti küçük görmeyi bırakın, millet düşünemez biz düşünürüz millet anlamaz biz biliriz düşüncesinden vazgeçin. Siz bu millete neler yaptığınızdan bahsedin neler yapacağınızdan bahsedin" dedi.

Kobal, koalisyon hükümeti döneminde MHP'nin milletin verdiği desteği 28 Şubat sürecinin devam etmesinde payanda olarak harcadığını ifade ettiği açıklamasında, "Milliyetçilik Kop Tüneli yapmaktır, Araklı Tüneli yapmaktır, Bayburt’umuza barajlar göletler yapmaktır, halkına değer vermektir" ifadelerini kullandı.

Kobal, sert ifadelerin de yer aldığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Biz Bayburt’uz ayrımız gayrımız yoktur"

"Siyasetin ısınmaya başladığı ve seçimlere 10 gün kala bu günlerde, feraset sahibi Bayburt halkının sağ duyusu siyasete hakim durumda. Gerek toplumda bulamadıkları karşılık nedeniyle gerekse hap soldukları kısır siyaset nedeniyle savrulan MHP’nin son zamanlarda yaptığı basın açıklamaları siyasi havayı gererek oy alma arzuları manidardır. Herkes şunu bilmelidir ki bu toplum sağ duyu ile bu seçimi de atlatacaktır. Biz Bayburt’uz ayrımız gayrımız yoktur, kimseyi de ötekileştirmedik ötekileştirenlere de izin vermeyiz. Nitekim bu halk yüzde 80 ile milletin Cumhurbaşkanını bağrına basmıştır. Bu yüzde 80’nin içerisinde MHP’ye, Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne gönül vermiş bir çok insanımız vardır. Biz tüm Türkiye’yi  kucakladığımız gibi tüm Bayburt’u da kucaklıyoruz."

"Önce kendinizle hesaplaşın, sonra AK Partiyi eleştirin"

"Bu halk size Başbakan olma iktidar olma yolunu açtı, ama siz bu ülkeyi yönetme cesareti gösteremediniz. Bu millet size emanetini teslim ettiğinde, Fazilet Partisi ve Doğru Yol Partisi ile hükümet kurabilecekken, ne yaptınız? DSP’ye Başbakanlığı hediye edip 28 Şubat sürecinin devam etmesinde payanda oldunuz. Bu milletin karşısına “ürkeklere değil, erkeklere oy verin” diye çıktınız, 'başörtüsü sorununu çözeceğiz, İmam-Hatiplerin önünü açacağız, okullarda Kur-an dersi verilmesinin önünü açacağız' dediniz. Ne mi yaptınız? Başörtüsünün meclisten kovulmasına hatta ülkeden çıkarılmasına seyirci kaldınız. Bırakın ilkokul dörtten itibaren Din dersi ve 7. sınıftan itibaren Kur-an dersi Peygamber efendimizin hayatı seçmeli ders olacak demenize rağmen, 8 yıllık eğitimi bitiremeyenlerin Kuran Kursu'na gitmesini bile yasaklayan yasaya evet dediniz. Kısacası milletin dini ve milli hassasiyetlerine sahip çıkamadığınız gibi birde yasaklanmalarına destek oldunuz. Anadolu'da kurt, mecliste Rahşan hanımefendinin yanında kuzu oldunuz. Siz milletin size verdiği emaneti CHP  zihniyetinize teslim ettiniz.  Önce kendinizle hesaplaşın sonra, AK Parti'yi eleştirin. 20 Mayıs 2000 Devlet Planlama Teşkilatı sosyal tesisleri ile ilgili bir genelge yayınlanır.  Ne acıdır ki bu genelgenin 8. Maddesinde “Sitelerimizde konaklayacak olanların site içinde çağdaş ortama uygun kıyafetler ve davranışlar içinde bulunmaları gerekmektedir... Çarşaf, türban, tesettür ve benzeri kıyafetler yasaktır... Siteye evcil hayvan getirilemez...”  O dönemde DPT Devlet Bahçeli'ye bağlı değil miydi? Çocuk katili Apo'yu asabildiniz mi? Uyum gereği(!) hükümet ortaklarıyla idam kararını aylarca başkanlıkta bekletmediniz mi? Birçok söylenecek sözümüz var. Söylenecek çok şey var ama AK Parti bunlara takılmaz millete hizmet yapar." 

"Milliyetçilik, Kop Tüneli, Araklı Tüneli yapmaktır"

"İktidarınızda bırakın Bayburt’u Türkiye'ye çakılı bir çiviniz yok. Sayın MHP İl Başkanı 'Bent  Köprüsü yaptık' demiş. Emin olun ki, bu millete bir hizmet yapan misliyle karşılığını görür. Ve yaptığınız o köprüden gecen her vatandaş size dua ediyordur. Keşke başka köprülerde yapabilseydiniz. Bu millet hizmet yapanları, milli ve manevi duygularına sahip olanları görüyor. Çay bahçesine toplanıp sadece milliyetçilik kısır döngüsü içerisinde debelenerek oy toplayacağınızı zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Milliyetçilik vatan bölünüyor hezeyanı içerisinde vatandaşı kandırmaya çalışmak değildir. Milliyetçilik, Kop tüneli yapmaktır, Araklı tüneli yapmaktır, Bayburt’umuza barajlar göletler yapmaktır, halkına değer vermektir, engelli, yaşlı, dul ve yetimine sahip çıkmaktır. Milliyetçilik yatağa bağımlı  hastasını hastaneye kadar yormadan evinde tedavi edebilmektir. Milliyetçilik karadan gemileri yürüten Fatih’in torunu olabilmek, deniz altından trenler geçirebilmek, deniz altına katlı tüneller yapabilmektir. Milliyetçilik, dünyanın en büyük havalimanını yapabilmektir. Milliyetçilik, uzaya uydu fırlatmak, helikopter yapabilmek, uçaklar, tanklar yapabilmektir. Milliyetçilik bu milletin emanetine sahip çıkabilmek, başka partilere baston olmak değil, milletin partisi olmaktır." 

"Milliyetçilik, eski Türkiye’yi özlemek değildir"

"Milliyetçilik, Erzurum’da ip atıp, Ankara’da ip atlamak değildir. Milliyetçilik, Çorum’da türban için kurt kesilip, Ankara’da kuzu olmak değildir. Milliyetçilik, başörtüsü ile evcil hayvanları aynı muameleyi yapmak değildir. Milliyetçilik, “ya sev ya terk demek” değildir, Türk’ün, Kürdün, Laz’ın Çerkez’in bir arada huzurla yaşayacağı yeni Türkiye’yi inşa etmektir. Milliyetçilik, eski Türkiye’yi özlemek hiç değildir. Merhum Alparslan Türkeş’in kemiklerini sızlatıyorsunuz, merhum yeni Türkiye’nin inşası için Başkanlık Sistemi bu ülke için elzem derken, siz eski Türkiye özlemi çekiyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir. Siz bizim Osmanlıdan rahatsız olduğumuzu söylüyorsunuz ancak, siz daha kendi fikirlerinize sahip çıkamıyorsunuz, Osmanlıya mı sahip çıkacaksınız?"

"Sokak dedikodularıyla size oy vereceğini düşünüyorsanız..."

"Bayburt halkı, sokak dedikodularıyla size oy vereceğini düşünüyorsanız bu halkımıza yapılacak en büyük haksızlık hatta hakarettir. Bu milleti küçük görmeyi bırakın, millet düşünemez biz düşünürüz millet anlamaz biz biliriz düşüncesinden vazgeçin. Siz bu millete neler yaptığınızdan bahsedin neler yapacağınızdan bahsedin. Yapacağınız bir şey yoksa da hayalinizde mi yok. Bayburt halkı 7 Haziran seçimlerinde milletin adamlarına yine en büyük desteği verecektir, bundan şüpheniz olmasın. Buradan tüm Bayburt’umuza seçimlerin hayırlı olmasını diler, sevgi ve muhabbetlerimi sunarım."
 

Anahtar Kelimeler:
Hakan KobalSüleyman Burç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 9 yıl önce

hakan bey chp zihniyetini açıklarmısınız? çalmakmı, ihalelere fesatlık karıştırmakmı, sizden olmayanı paralel diye suçlamakmı, rüşvet almakmı, ihalalerlerden komisyon almakmı, yolsuzlukmu yapmak, dini siyasete malzemesi olarak kullanmakmı, nedir?

Avatar
Teoman 9 yıl önce

"biz bayburtuz ayrımız gayrımız yoktur" diyenler acaba bayburt üniversitesindeki idari kadrolara adam alırken ne gibi kriterleriniz vardı.
bu kadroların kimin listesi olduğunu bilmiyor muyuz. demek ayrı gayrı yok :)...
gün gelecek hepiniz hesap vereceksiniz.