İstanbul’dan 17 Bayburtlu aday adayı var

24. Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinde İstanbul’dan 17 Bayburtlu milletvekilliği aday adalığı başvurusunda bulundu.

İstanbul’dan 17 Bayburtlu aday adayı var
Bayburt Postası - 2’si MHP’den 15’i AK Parti’den olmak kaydıyla 17 ismin başvuruda bulunduğu seçimlerde Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, AK Parti’den İstanbul 3. Bölge’ye başvuru yaptı.

Kılıçaslan, aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydederek, “Cumhuriyetin ilanından sonra uzunca yıllar tek parti dönemi ardından çoklu parti dönemleri ile cennet yurdumuz parlementer sistemin eksik ve aksak yönleri ile koalisyonlar, MC hükümetleri ve kısmen de tek parti iktidarları ile yönetildi. Bu sistem beraberinde ekonomik kırılganlıklar, askeri ve bürokratik vesayetin yerleşmesine neden oldu. Ülkemiz en parlak günlerini tek parti iktidarlarında yaşadı. 2002 yılından bu güne AK Parti iktidarları ile ülkemiz her anlamda değişim ve dönüşümü yaşıyor. Tabiki bu değişimin kalıcı olması için sistem değişikliği gerekiyordu ve 16 Nisan 2017’de bu gerçekleşti. Şimdi uyum yasaları ve sistem dönüşümü için 24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile yönetim sistemi kalıcı hale gelecek. Beraberinde coğrafyamızda ülkemize vurulmaya çalışılan prangaları kırıp mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyası olmak üzere 100 yıl sonra tekrar tarih sahnesindeki şanlı yerimizi alacağız inşallah. Bu süreçte ben de elimi taşın altına koyarak 27. Dönem Milletvekilliğine siz değerli hemşehrilerimizin ve dostlarımızında desteği ile AK Parti aday adayı olarak katılmış bulunmaktayım” dedi.



Açıklamasında siyaset, dernekçilik ve iş hayatında yaptığı görevlerden de bahseden Kılıçaslan, “Halen 1947 yılında Türkiye'de kurulan ilk hemşehri derneği olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanlığı görevini 2013 yılından beri sürdürmekteyim. 2002 yılından beri Bahçelievler Şirinevler'de Sigorta Acenteliği yapmaktayım diye konuştu.

Öte yandan İstanbul’dan aday adaylığı başvurusunda bulunan Bayburtlu hemşehrilerimizin isimleri ve partileri şöyle:

İstanbul 1. Bölge
Alim Erdemir/AK Parti
Bayram Songur/AK Parti
Derviş Yücel/AK Parti
Murat Okumuş/AK Parti
Şemsi Dak/AK Parti
Yılmaz Tiryaki/MHP

İstanbul 2. Bölge
Cevdet Şimşek/AK Parti
Hasan Saka/MHP
Zülfikar Akkuzu/AK Parti

İstanbul 3. Bölge
Abdullah Yılmaz/AK Parti
Ali Osman Şahin/AK Parti
Faruk Kılıçaslan/AK Parti
Mesut Polat/AK Parti
Muhammet Albayrak/AK Parti
Talip Keskinoğlu/AK Parti
Yaşar Yerlikaya/AK Parti
Yetkin Çavdar/AK Parti


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kızılelma 6 yıl önce

Bayburtun bütün canlılığını AKP öldürdü hala göremiyorsunuz. Sizi onlara her durumda oy verecek kulları olarak görüyorlar. Köyler boşaldı ekonomi öldü. 16 yıldır size hangi istihdam alanı sağladılar. Uyanın artık.

Misafir Avatar
Şafak güngör 6 yıl önce @Kızılelma

Haksızlık etme seçim zamanı işkurdan istihdam ediliyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
BAYBURT 6 yıl önce

BAYBURTUN VEKİL SAYISI DÜŞMÜŞ ACABA BU DURUM DİKKATİNİZİ NEDEN ÇEKMİYOR

Avatar
Acem 6 yıl önce

Mv bilği, uzmanlık, yetenek, birikim isteyen bir görevdir. Meslek yada kazanç kapısı değildir. Üstün meziyetler ister, ileri görüşlülük, analiz yeteneği, proje adamlığı bunların yanında hukuk, ekonomi, dışpolitika, kamu yönetimi alanında bilği şart,

Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Çok güldüm....

Avatar
AYIP 6 yıl önce

Taraflı olduğunuz her halinizden belli. Sn. Bayburt postasi arkadaşlarım. 15 ı, ak parti, 2 si MHP diyorsunuz. Başka parti yokmu.

Avatar
oZAN 6 yıl önce

Bayburt un Vekil sayısı düştü ama İstanbul dan Bayburt lu 17 Vekili olacak. Soru şu: Eğer seçilir iseler bakalım Bayburt için vaatleri ne olacak. Bana göre derler ki Bayburt u Doğunun Parisi yapacağız. Artık bende sizin vekilinizim.
Bakacağız göreceğiz.