İpek, İl Genel Meclisi Üyesi adaylarına destek istedi

Demokrat Parti Bayburt İl Başkanı Metin İpek, İl Genel Meclisi Üyesi adaylarına destek istedi.

İpek, İl Genel Meclisi Üyesi adaylarına destek istedi
Bayburt Postası - İpek, belediye seçimlerinde aday göstermediklerini, İl Genel Meclisi üyeliklerine ise, Sezin İpek, Ömer Ergil, Hüseyin Açıkgöz, Metin Kaymak'ı aday gösterdiğini açıkladı.

İpek, partililerine seslendiği açıklamasında, "Bu öksüz davanın yılmaz bekçileri, Bayar, Menderes, Köprülü, Koraltan, Demirel’in ruhuna inanmış dik dur, omuzlarında hikikat var. Dün babam yapmıştı, sıra bana geldi diyen sıkıntılı günlerin, kara günlerin dostları Demokrat Parti'nin çok değerli İl Genel Meclis Üyesi adaylarımız, kalpleri kırarak değil gönülleri yaparak bu derdin dermanı, bu yaranın ilacı Demokrat Parti olduğunu insanlarımıza anlatacklar. Bunu yalnız partimiz için değil vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çaresizlerin çaresi olan zor günlerin kara günlerin dostu 'kırat'a her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. 
Mahkum değilsin Türkiyem mirasçıcı olduğumuz bu hareketin memleketimizin taşında toprağında izi olan hürriyetçi demokrat anlayışı, vatanın her tarafına nakşedeceğiz. Taşlara kazınmış hizmetlere mazhar olan bir geleneğin emanetçileri olarak. Biz hazırız Türkiyem aziz milletimizin en önemli meselesi Türkiye birliğini korunmasıdır. Mazimiz hizmet, görevimiz ülkemize sahip çıkıp onu yüceltmek. Biz hep yaptık, satmadık. Kalk ayağa yiğidim dağ başını duman almış, aslan payını aslan olmayanlar almış. Tapulu arazine gece kondular konmuş, sana bir kefen biçilmiş ölmeden, o kefeni sana giydirilmek isteniyor giyecek misiniz? Susmak menfaat sağlar ama itibar ve gelecek asla sağlamaz" dedi.

Demokrat Parti'nin yok sayılmaya çalışıldığını ifade eden Metin İpek, "Bu millet 31 Mart’ta dünyada eşi görülmemiş bir sınavdan geçecek. İki seçenekli bir süreç yaşayacak. Ya hak, hukuk, adalet, demokrasi, yasama, yürütme, yargı bağımsızlığı, hürriyet diyecek ya da Ortaçağ’ın karanlığı tek adam rejimini, tercih edecek. Demokratik bir seçimde bulunmaması gereken ne kadar unsur varsa hepsini barındıran bu seçimin kazananı veya kaybedeni tartışmalı olabilir ama bu seçimin şereflisi Demokrat Parti davasını sonuna kadar savunan siz Demokrat Patililerdir. Bütün ulusal medyanın yok saymasına bütün yokluklara yoksulluklara rağmen en büyük mücadeleyi sonuna kadar sürdüren siz değerli dava arkadaşlarımla iftihar ettiğimi bilmenizi istiyorum. İstediğiniz kadar küçümseyin yahut görmezden gelin demokrat misyon tekrar dielecek yine ihya olacak ve hiç şüphe yok ki saltanatınızın yıkılışı bu cepheden olacaktır" diye konuştu.

Türkiye genelinde Demirel'e yapılan eleştirilere cevap veren İpek, şunları söyledi:

"Bu memleketi ilmek ilmek ören kilim gibi dokuyan büyük devlet adamı Demirel'e saldıranlar bilmeliler ki, Demirel ulaşılması zor bir zirvedir. Onlar ise pislik çukurudur. Demirel okula, camiye, kışlaya siyaset girmemelidir, derken sizler mabetlerin gölgesinde siyaset yaparak mescitleri kirlettiniz utanmadan. Camiler siyaset yaparak cami cemaatını azalttınız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın, sonra gülünç olursunuz. Çalışmadan zengin olanın, okumadan bilgin olanın, sermayesi din olanın kılavuzu şeytan olur. Demirel en zor zamanlarda en kudretli büyük adamlığı sergilemiştir. Sen git onun yaptıkları, satılmaması gereken Telekom, Tüpraş, Petkim, Botaş, Şeker Fabrikaları, Tank Palet Fabrikası ve 95 yıllık bu milletin alın teri, göz nuru birikimlerini satanlara bak. Demokratlar çok büyük bedeller ödeyerek her yerde her mekanda, ‘Bu vatanı, Cumhuriyeti yıktırmayacağız’ diye haykıranlardır. Demokrat Parti olarak 1950’de ne yaptıysak, şimdi de demokrasiye el konulurken aynısını yaptık ve ‘hayır’ dedik. Bunu tarih yazacak, yarın torunlarımızın nefretle bizleri anmasına asla rıza göstermeyeceğiz, hürriyet bizim karakterimizdir. Diktatöre, tek adam rejimine 'hayır' dedik. 70’lerde Demirel’in yaptıklarını sata sata bitiremiyorlar. O çalmadan, çaldırmadan, yıkmadan yaptı. O Türk Cumhuriyetlerini özgürlüklerine kavuşturan üstün zekalı, itidal abidesi, akıllı, kararlı, basiret sahibi büyük bir devlet adamıydı. 1967’de Filistin ve Mescidi Aksa ile ilgili kararını hatırlayınız. Mescidi Aksa’nın doğusunun Filistinli Başkanı olmasını Birleşik Milletlere kabul ettiren Demirel’dir. Ekonomik bağımsızlığınız olmazsa, milli üretiminiz olmazsa başarılı olamazsınız diyen adamdır Demirel. 1995’te Kuzey Irak'a Türk Ordusunun istediği kadar girip terörün kökünü kazınması emrini veren Cumhurbaşkanıdır Demirel. Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkmasını iki kelime ile sağlayan Cumhurbaşkanı Demirel’dir. Kıbrıs Barış Harekatı'nın başarısını 1967’de Deniz Kuvvetlerini güçlendirmesiyle sağlamışır. 1975’te Türkiye’deki tüm Amerika üstlerini bir anda kapatan Başbakandır Demirel. Türkiye’de gıda maddeleri kendine yetebilen dünyanın 6. ülkesi yapan Başbakan Demirel. Türkiye’yi dünyaya buğday ihraç eden iki ülkeden birisi yapandır Demirel. Bu ülkede enflasyon yüzde 5, büyüme yüzde 7 tutturan tek Başbakandır Demirel. Bu ülkede sigortayı, bağ-kuru, yeşil kartı, 65 yaşı ve 80 bin imama bir günde kadro veren Başbakandır Demirel. Onun yaptıklarını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. 25 bin fabrikayı bu ülkeye kazandıran bir kutsal davanın hem mühendisi hem başbakanı hem de Cumhurbaşkanıdır Demirel. Son olarak siyaset haysiyetli ve şerefli insanların işidir. Korkaklarla, ürkeklerle, hilebazlarla, vefasızlarla kazanacağımıza, namuslu insanlarla kaybetmye sonuna kadar mücadele etmeye hazırız. Duamız ve çabamız. Bölünmez vatan, onurlu devlet, karşılıksız hizmet, konuşan hür ve demokrat büyük Türkiye."  
 

Anahtar Kelimeler:
Metin İpekDemokrat Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suleyman 5 yıl önce

Halal olsun sonuna kadar demokrat Parti heryerim her kosulda