İkinci vekil yorumu için herkes YSK’yı bekliyordu

Sessiz bekleyişin halen sürdüğü Bayburt’ta herkes YSK'nın resmi açıklamasını bekliyordu.

İkinci vekil yorumu için herkes YSK’yı bekliyordu
Bayburt Postası - Bayburt’un nüfus artışı, milletvekili sayısını da 2’ye çıkardı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Nüfus Sayımı Sonuçları'na göre 4 bin 987 kişilik artışla 80 bin 607’ye yükselen Bayburt’un nüfus artışı aynı zamanda 2011’ de 1’ e düşen vekil sayısını da tekrar 2’ye çıkardı.

TÜİK’in Türkiye’nin il, il nüfusunu açıkladığı dakikalarda, Bayburt Postası ise 81 ilin nüfusa bağlı olarak yenilenen milletvekili sayılarını sıcağı sıcağına duyurdu.

Sürekli göç veren Bayburt’un 4 yıl sonra gelen nüfus artışı kentte sevinçle karşılanırken, artan vekil sayısı ile ilgili de sessizlik halen sürüyor. TÜİK’in Türkiye’nin il, il nüfusunu açıkladığı dakikalarda duyurduğumuz vekil sayısı ile ilgili gelişmenin ardından kentte üst düzey herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Anlaşılan sessiz bekleyişin sürdüğü Bayburt’ta herkes Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) resmi açıklamasını bekliyordu.

YSK da resmen duyurdu

Yüksek Seçim Kurulu illere göre milletvekili sayılarını açıkladı. YSK'dan yapılan resmi açıklamada Bayburt'un 2 milletvekili temsil edileceği belirtildi. YSK'nın ilgili kararı bugün yayınlanan Resmi Gazete'de de yer aldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Nüfus Sayımı Sonuçları'nın hemen ardından sıcağı sıcağına Türkiye'de ilk olarak duyurduğumuz illerin azalan ve artan milletvekili sayıları ile birlikte Bayburt'un milletvekili sayısının 2'ye çıktığı yönündeki haberimiz YSK tarafından da doğrulanmış oldu.

YSK'dan yapılan açıklamaya göre, daha önce duyurduğumuz gibi 2011’de seçilen 550 kişilik vekil sayısı dağılımına göre 2015’te vekil sayısı yükselen iller Ankara, İstanbul ve Bayburt olurken, vekil sayısı düşen iller ise Elazığ, Kütahya, Manisa, Muş ve Ordu oldu. Buna göre nüfusu 80 bin 607'ye çıkan Bayburt, 2015 Haziran ayında yapılacak seçimlerde 2 milletvekili ile temsil edilmesi artık kesinleşti. 

Türkiye'de ilk olarak Bayburt Postası tarafından duyurulan işte o haber ve detayları:

*

*

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir Garip 9 yıl önce

Dikkatimi çekti Bağımsız aday İdris Bal'ın memleketi kütahyada milletvekili sayısı bir düştü. Yine Bağımsız aday İdris Naim Şahi'in memlekete Ordu da aday sayısı bir düşürüldü. AKP nin % 80 e yakın seçmeninin bulunduğu ilimizin vekil sayısı bir arttı. Artık hiç bir şeye güven kalmadı, haram düzenin bir parçasımıyız yoksa? Ilık suda alıştıra alıştıra kaynatılan kurbağa misali bir gün bu leğenin içinden çıkayamayacak hale geleceğiz. Keşke birileri gibi kaynar suya atılsa idik.

Avatar
HASAN 9 yıl önce

İKİ TENE OLDUMİ NE OLURKİ GARDAŞ

Avatar
İSRAFİL 9 yıl önce

BAYBURT YILLARDIR İKİ VEKİLLE TEMSİL EDİLMİŞ BİR İLDİ ZATEN. BİZİM VEKİLİMİZİN İKİNCİSİNİN OLMASI İLİMİZE KATMADEĞER GETİRMİYOR. AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE MİSALİ GİDİYORUZ. ÇÜNKÜ BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZ ÇOK FARKLI. MEMLEKET MESELESİ YERİNE ŞAHSİ MESELE ODAKLI HAREKET EDİYORUZ. NE YAZIK Kİ, İLİMİZ MUHTAR DAHİ SEÇMESİNİ BİLMEYEN BİR TOPLUMDAN OLUŞUYOR. ACI AMA GERÇEK BU....BİR DİĞER GERÇEK TE, SEÇİLEN HİÇBİR VEKİLİN ANKARA'DAN GERİYE DÖNMEMESİ. ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR İSE, VEKİLKEN DEDİKLERİ GİBİ BAYBURT'U UÇURUYORLAR İSE NEDEN BİR TANESİ DAHİ VEKİLLİK BİTTİKTEN SONRA GERİYE DÖNMÜYOR. YAŞAMINI BAYBURT'TA SÜRDÜRMÜYOR.

Avatar
candan 9 yıl önce

hakan başkan hayırlı olsun çalışkan dürüst mütevazi gönüllere hitap eden özelliğiyle hakan reise başkanımıza yakışır vekillik iki genç vekil bünyamin özbek bey hakan kobal beyle bayburt 2 sıfır olur yüzde 75 80 banında oy alırlar kale gibisin hakan reis cena allah yolunuzu açık eylesin

Avatar
ŞENGÜL 9 yıl önce

BAYBURT; ARTIK ÖYLESİNE ORTAYA ÇIKAN VEKİLLER İLE YOLUNA DEVAM EDEMEZ. BAKANLIK GETİRECEK, MİSYON SAHİBİ, KARİYERİ OLAN KİŞİLERİN ADAYLIKLARINI KOYMASINI UMUYORUZ. BİZLER BAYBURTLU OLARAK GERÇEKTEN ÇOK İTİLİP KAKILDIK. BİZE EN AZINDAN ULAŞTIRMA BAKANLIĞI GETİRECEK BİR VEKİL ADAYI BEKLİYORUZ. YOKSA BU GÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ ÖYLESİNE MANTAR GİBİ BİR GÜNLÜK ORTAYA ÇIKAN SİYASETÇİLERİ, KENDİNE ÇALIŞAN, KENDİNİ DÜŞÜNEN, TOPLUMUN İHTİYAÇLARINI GÖRMEZLİKTEN GELEN, İLİMİZİN KURUM VE KURULUŞLARINDA KENDİ İNSANIMIZ YERİNE YABANCILARIN MAKAM MEVKİ TUTMASINA ÖN AYAK OLAN SİYASETÇİLERİ ARTIK BAYBURT KABUL ETMEZ, ETMİYORUZ. "DOST ACI SÖYLER" TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Avatar
EMRE 9 yıl önce

BİZE TUTTUĞUNU KOPARAN VEKİLLER LAZIM. BAYBURT'UN ÇOCUĞUNU İLERİYE GÖTÜRECEK VEKİLLER LAZIM. POLİS SINAVLARINA GİREN 80 ÜNİVERSİTE MEZUNU GENCİMİZDEN SADECE 3 Ü KAZANDI. İNSANIMIZIN HAKKINI ARAYAN VEKİL LAZIM BİZE. BİZ MECLİSTE BAYBURT DİYİP YATACAK BAYBURT DİYİP KALKACAK VEKİL İSTİYORUZ. KENDİSİ İÇİN DEĞİL BAYBURT İÇİN CUMHURBAŞKANIYLA BAŞBAKANLA GÖRÜŞECEK VEKİL İSTİYORUZ. BİZ AKILLIYIM DİYENLERDEN ÇOK ÇEKTİK BİZE DELİ VEKİL LAZIM KISACASI....

Avatar
metin kaçan 9 yıl önce

tek vekil varken başkanlık sistemi gibi düşünün bayburtun tüm sorunları tek ağzıdan mecliste devamlı anlatıldı,çözüm arandı,lobi yapıldı,bizim sayın vekilimiz mecliste bayburttan başka bir şey düşünmedi.zaten 4 sene de bayburtun geldiği noktada gözler önünde,bu kadar çelışkan 1 vekil bile bizi buralara taşıyorsa yeni vekiller ile birlikte bayburt uçuşa geçer kimse durduramaz. türkiyenin belki başkenti bile bayburta taşınır.hadi bakalım durmak yok 2 vekille devam. tabii yerseniz.

Avatar
burhan-ank 9 yıl önce

saadet partisi,ak partiye yüklenmese.??.!!.??,.ak.parti 1 vekil...MHP 1.vekil kazanır.
durum onu gösteriyor.,hayırlısı Allahtan,başarılar.
not:öyle vekil seçilmeliki,emekli olanlar vekiller gibi olmasın,yani bayburtta ikamet etsin