CHP Milletvekilleri Zeybek ve Alban Bayburt’ta

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gökhan Zeybek, memleketi Bayburt’ta gelerek CHP Bayburt İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP Milletvekilleri Zeybek ve Alban Bayburt’ta
Bayburt Postası - Parti binasında yapılan basın toplantısında konuşan Milletvekili Zeybek, gündemlerinde olağanüstü kongre olmadığını söyledi. Memleketi Bayburt’la ilgili de konuşan Zeybek, Çoruh Nehri’nde yapılan projeyi eleştirdi. Zeybek, milletvekili sayısının 1’e düşmesi ve göç konusuna da değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gökhan Zeybek, beraberinde aslen Aşkaleli olan Muğla Milletvekili Mürsel Alban ile Bayburt’a geldi. CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu ile parti binasında açıklamada bulunan Milletvekili Gökhan Zeybek, milletvekili olmasının ardından doğduğu toprakları ziyaret etmek için Bayburt’a geldiğini belirtti.

“Bugün artık okul var, hastane var ama ekmek yok!”

Bayburt’un milletvekili sayısının 1’e düştüğünü hatırlatan Zeybek, “Yatırımları siz istihdam amaçlı kullanmazsanız, insanlara çalışabileceği fabrikaları açmazsanız Bayburt’un gençleri burada yaşama şansı kalmadığı için göç ederler. 1970’li yıllarda insanlar ekmek için, aş için, okul için, hastane için göç ediyorlardı. Bugün artık okul var, hastane var ama ekmek yok. Bayburt insanı ekmeğini burada kazanamadığı için batıya ya da yurt dışına göç ediyor” dedi.

“Milyonlarca lirayı betona yatırmak yerine, keşke OSB’de fabrikalar kursalardı”

Milletvekili Zeybek, Çoruh Nehri’nde yapılan ıslah projesini de eleştirdiği açıklmasında şunları söyledi:

“Buraya gelirken Çoruh Nehri’nde anlamsız ve gereksiz beton yatırımlarını gördük. Milyonlarca lirayı taşa, toprağa ve betona yatırarak Bayburt’a hizmet ettiğini sananlar, Bayburt’un kültürüne, ilimizin ekolojik değerlerine, hem de olası büyük bir sel felaketinde Bayburt’u tehlikelere maruz bırakmış olacaklar. Bence milyonlarca lirayı betona yatırmak yerine, keşke OSB’de fabrikalar kursalardı. Maalesef bunların olmadığını görüyoruz. Anlayışı değiştirmek gerekir. Bayburt’un turizm merkezi olması için biran önce kültürel varlıklarımızı koruma noktasında anlayışı değiştirmek gerekir.”

“Bayburt’un tekrar 1960’lı, 70’li, 80’li yıllarına dönmesi için ciddi bir politikaya ihtiyaç var”

Tarım ve hayvancılık konusuna da değinen Zeybek, yurtdışından saman ithal edildiğini söyleyerek, “Köylerimiz boşaldı. Küçükbaş hayvancılık kalmadı. Bazı köylerimizde tavuk bile kalmamış, yumurtayı Afyon’dan alıyorlar. Samanını ithal eden bir hale geldik. Bu konuda önerim şudur. Bütün dünya ülkelerinde tarım ve hayvancılık devlet tarafından desteklenir. Köyde yaşayan insanların yaptıkları harcamaların sattıkları ürünle karşılanmayacağını bildiği için, devlet bir büyükbaş hayvan üretene bir büyükbaş hayvan üretimi kadar destek verir. Çünkü köyde yaşayan insan büyük kente gittiğinde oralarda oluşacak yeni maliyetler bu insana verilen teşvikten daha fazladır. Hayvancılık konusunda Bayburt’un tekrar 1960’lı, 70’li, 80’li yıllarına dönmesi için ciddi bir politikaya ihtiyaç var. Yerli ırkımızın, yerli buğdayımızın mutlaka korunması ve bu bölgede Bayburt’a özgü bizim kültürel tohumlarımızın geliştirilerek mutlaka yeni bir anlayışın oluşturulması lazım. Tarihin en büyük İsrail’den tohum ihracaatı yapan iktidarla karşı karşıyayız. Ülkemizde yerli ve mili tohum kalmamıştır. Herşey İsrail’den gelmektedir. Biz milyarlarca dolar paramızı tohum ithal etmek için yurtdışına göndriyoruz. Bu anlayışın terkedilmesi gerekir” diye konuştu.

“CHP’nin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur”

Parti Meclisi Üyesi de olan Milletvekili Zeybek, olağanüstü kurultay tartışmalarına değinerek, “CHP’nin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur” dedi.

Zeybek, şunları kaydetti:

“Genel seçimler sonrası bazı arkadaşlarımızın olağanüstü kongre toplanması yönünde girişimleri oldu. Ancak TBMM’deki milletvekili grubumuzun çok büyük bir çoğunluğu, parti meclis üyelerimizin yüzde 80’i ve 59 il başkanımız kurultaya gerek olmadığı konusunda görüş beyan ettiler. Biz de örgütümüzden gelen eğilimleri dikkate alan bir anlayışa sahibiz. Biz bir kurltay toplanmasını yerel seçimlere gittiğimiz bu dönemde gerek olmadığını düşünüyoruz. Zaten böyle bir toplanma ihtimali olmadığı da ortaya çıkmıştır. Gündemimizde kurultay yoktur, gündemimizde yoğun ekonomik kriz, Türk lirasının yabancı paralar karşısında hızlı değer kaybetmesi, bankalardaki faizlerin yükselerek insanların kredi kartına ödedikleri geri ödeme faizlerinin artmış olması, tarım kredi, esnaf kefalet kooperatifleri ya da ziraat, halk bankasında kredi alan kimi yurttaşlarımızın bugün ödedikleri faizin yükselmiş olması ya da yatırım yapacak olan insanlarımızın bankalardan teminat göstermeden, ipotek vermeden kredi alamayacak hale gelmeleri bence Türkiye’nin temel sorunudur. Tek adam rejiminin ülkeye getirdiği ekonomik buhrandan ülkeyi çıkarmak için milyonlarca insan biraraya gelerek ortak aklı işletmemiz gerekir. Türkiyenin meselesi budur.”

Zeybek, hemşehrilerinin Kurban Bayramını’da tebrik ettiği konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Ben şimdiden tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Dilerim bu bayram ve bundan sonraki geçireceğimiz tüm bayramlar ekonomik olarak feraha çıktığımız, ülke olarak barış ve kardeşlik içinde yaşadığımız ve tüm müslüman ülkelerdeki kardeşlerimizin de birbirlerinin canını almadığı, birbirlerinin camilerini bombalamadığı, uluslarası istihbarat örgütlerinin oyuna gelip birbirlerini öldürmediği, kardeşin kardeşi öldürmediği bir dünyada yaşarız. Ortadoğu’ya barış gelsin, Suriye’ye, Irak’a barış gelsin, tüm İslam ülkelerine barış gelsin, kardeşlik gelsin.”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise, “Meclis tatile girdiği anda doğduğumuz toprakları ziyaret etmek için geldik. Baybuyrt gelişmemiş, geri kalmışlığını görünce üzüldüm. Oysa Bayburt tarihi güzelliğiyle, tarihte vermiş olduğu mücadeleyle ün salmıştır. Çoruh Nehri’nin korunması lazım. Her şey olduğu gibi güzeldir. Betonlaşmayla bir şey güzeleşmez. Saat Kulesi, Askeri Gazino, Bayburt Kalesi’nin mimarileri birer örnektir. Buralar taştan yapılmıştır. Ve bu projelerde doğa kurunmuştur” şeklinde konuştu.

Milletvekili Zeybek ve Alban, daha sonra partililerle bir süre sohbet ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 6 yıl önce

Kılıçdaroğlu başarısız bir Lider. Neden değişimin karşısında duruyorsunuz. Kılıçdaroğlu adalet için yürüdü ama değişim için adalet arayanlara olmaz diyorsunuz. Bağımsız bir vatandaş olarak değişim her zaman iyidir. Yeter ki adaletli olun. Koltuklar kimseye kalmıyor. Adalet Adalet Adalet.

Avatar
Selim ocaklı 6 yıl önce

Sormak lazım
Kongre olmasaydı acaba bayburt u ziyarete gelirlermiydi.?