CHP Grup Başkanvekili Gök, Bayburt'ta

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Yaşanabilir Bir Bayburt" paneline katılmak üzere Bayburt'a gelen CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, esnaf ziyaretinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Gök, Bayburt'ta
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Yaşanabilir Bir Bayburt" paneline katılmak üzere Bayburt'a gelen CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, esnaf ziyaretinde bulundu. Gök, Bayburt'un il olmasına rağmen köy halini almış bir durumda olduğunu belirterek, "Bayburt'umuzun makus talihini değiştirmek için, 13 yıllık iktidarlarında ötelenen memleketimizin bu güzel ve unutulan ilinin sesi olmak için adaylarımızla karşınızdayız" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi parti binasında partililerle buluşan Levent Gök, tanışma ve sohbet sonrasında Bayburt Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda partililere ve halka hitap etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Bayburt CHP İl Başkanı Kasım Aydemir'in selamlama konuşmasıyla başlayan programda kürsüye gelen Gök, yaklaşık 1 saat süren konuşmasında iktidar partisine yüklendi. Gök, şunları kaydetti:

"Bayburt halkı baskı altında"

"2015 seçimleri arifesinde Bayburt halkı baskı altında iktidar partisi tarafından sorgulanamıyor, esnaf kendini ifade edemiyor. Bizler tüm bu imkânsızlıklara, tüm zorluklara rağmen sokaklardayız, halkın içerisindeyiz. Bayburt'umuzun makus talihini değiştirmek için, 13 yıllık iktidarlarında ötelenen memleketimizin bu güzel ve unutulan ilinin sesi olmak için adaylarımızla karşınızdayız. Bayburt il olmuş ama büyük bir köy halini almış haldedir. 13 yıldır hüküm süren hükümet, Bayburt'a bir çivi dahi çakmamıştır. 7 Haziran akşamı bu diktatörlük zulmüne son vereceğiz hep birlikte. Bayburt, ekonomik hayatta bitme noktasına gelmiş durumda, bura da yaşayanlar atalarımız ama Çankaya'da, Ankara'dakiler burayı nasıl öteleyip, nasıl bu kadar geri bırakmışlardır, hayretle karşılıyorum. Değerli Bayburtlular sizler bu iktidara ve yaptıkları yanlışlara layık değilsiniz. Dini siyasete alet ederek ülkeyi soyanlar, kaynaklarını tüketenler Bayburt'u unutmuşlardır."

"Yolsuzlukta dünyadaki ülkelerin başında geliyor"

"Devleti yönetenlerin kendi devletini soymaları, çalmalarının dinimizce bir hükmü var mıdır? O güzel ve mükemmel dinimizi siyasetlerine alet edenler, ülke kaynaklarını çocuklarına, yakınlarına soyduranlar, aktaranlar, paraları sıfırlayanlar 13 yıldır geldiler ama 7 Haziran akşamında gidecekler. Etrafındakilere ülke kaynaklarını aktaranlar bu kaynakları Bayburt'a bu güzel ilimize aktarsaydılar daha yaşanabilir bir il olurdu. Bir parti çıkmış 'paralel yapı bizi 13 yıldır kandırıyormuş, darbe planlıyormuş yeni haberimiz oldu' diye açıklama yapıyor. Eğer sen bu büyük Türkiye'nin hükümeti isen haberin olacak, MİT sana haber verecek. Hâlâ haberin yoksa bu parti kulağından tutulup sandığa gömülmelidir. Senin 4 bakanının istifası ile zannetmeki o yolsuzluk dosyaları kapandı. 7 Haziran'da iktidar olup o dosyaları açıp yeniden inceleyip teker teker yargılayacağız."

"Sizlerin oyları ile kurtulacağız"

"Dinimizde elbisesinin hesabını cemaatine veren Hz. Ömer'in adaleti ile konuşup oturduğu kaçak sarayın hesabını vermeyen bir partiden 7 Haziran'da sizlerin oyları ile kurtulacağız. Yüce dinimiz bize çalmamayı, çırpmamayı öğütlerken, Frankfurt'ta bir imam, din görevlisi bu AKP adına oy çalarken yakalanıyor. Devletimizi ve milletimizi bu hale soktular. Hesap günü yaklaştığı için artık korkuyor, oy çalıyor her yere korku salıyorlar. Adıyaman'da sözüm ona toplu açılışlar yapan, aslında yakalanma korkusu ile meydanlara inen Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı'nın tüm ülkeye yansıyan makam aracının fiyatının aslında yazılanlar kadar olmadığını açıklayıp pişkinlikle 330 bin TL olduğunu söylüyor ve bu para çok mu? diye 17 milyon aç yatan vatandaşının olduğu halkıyla dalga geçiyor. Mahkeme kararıyla durdurulan ama durdurulamayan 1500 odalı kaçak sarayından, ki bilinen dünyanın en büyük sarayından halkına bu kadar uzak olan bir iktidar ve yandaşlarının hepsini reddediyoruz." 

"Adalet sistemi çöktü"

"Bir ülke düşünün adalet sistemi çökmüş halde, bir toplumda adalet anlayışı ayrıştırılırsa, bu ülkede insanlar AKP'li ve diğerleri diye etnik veya dini olarak bölünüyor ise hakimler nasıl adaletli kararlar verebilirler. Bülent Arınç, "Çok güzel adalet sarayları yaptık ama adaleti sağlayamadık" diyor ise, yazıklar olsun sizin iktidarınıza biz neye kime güveneceğiz? Bayburt'tan tüm Türkiye'ye sesleniyorum, korkmayın, yılmayın Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geliyor."

"Herkes dikkatli olsun, adil olsun"

"Herkes kamu görevini yerine getirirken, devletin valisi, devletin emniyet müdürü görevini yerine getirmelidir. Devletin valisi, emniyet müdürü, iktidar partisinin sözcüsü değil halkın valisi, halkın emniyet müdürü olarak görev yapsınlar. Devletin valisi AK Parti'nin mitingi var diye Emniyet Müdürü ile iktidar partisinin bayraklarını astırır iken diğer parti bayraklarını emir verip indirtiyor ise herkes dikkatli olsun, adil olsun. Halkın kamu görevlisi olsunlar, hep takipteyiz ve hesabını soracağız."

"Trafolara kedileri sokmayacağız"

"Yaklaşık 13 gün sonra sandıklar kurulacak ve seçim gerçekleşecek. Sandıklara, trafolara kedileri sokmayacağız. Halkımızın helal oylarına sahip çıkacağız ve buna heves eden çalanlardan da hesap soracağız. Bunu herkes böyle bilsin ve buna göre adil ve dürüst davransınlar. AKP iktidarında seçim yaklaştıkça sonlarını iyi görmedikleri için hesap verecekleri için 'bana oy verir isen bende sana yardım paketi veririm' diyen zihniyeti reddediyoruz. Önce yoksulluğu artıran ve sonra o yoksulu AKP zihniyetine muhtaç bırakanları sorgulayacak ve yargılayacağız. Sandıklar da oylarımıza sahip çıkıp iktidara gelip hiç kimseyi ayırt etmeden, ayrıştırmadan herkesi kucaklayacağız."

"CHP iktidara geliyor"

"Türkiye çok önemli bir seçime giriyor. Dünyada itibarı olan, yoksulluğu ve yolsuzluğu engelleyen bir ülke için CHP iktidara geliyor. Bu tamamen 77 milyon yurttaşımızın elinde, bir yanda yolsuzluk ve çalan çırpanlar diğer tarafta yolsuzluk ve akraba ve yandaşlarına ülke kaynaklarını heba edenlerden hesap soranların seçimi olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne verdiğiniz her oyun anlamı, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etmektir. O değerli oylarınıza sahip çıkın, çaldırtmayın, bunlar din görevlisi, imama çaldırıyorlar ise herkese çaldırtırlar. Kimsenin helal ve temiz oylarını çaldırmayacağız ve olursa da hesabını soracağız. Artık AKP bazı gerçekleri görüyor, gidiyorlar buna engel olmak için her türlü hileye, hurdaya başvuracaklar ama karşılarında CHP olacak ve buna imkan vermeyeceğiz."

"Lider ülke konumuna getireceğiz"
 
CHP'nin seçim vaatlerini dikkatle inceleyin. İstihdam ve iş imkanları ile bu hayatı yaşanabilir bir il ve ülke haline getireceğiz. Türkiye'yi saman ithal eden ülke halinden çıkarıp, tarıma endeksli lider ülke konumuna getireceğiz. İktidarımızda atanamayan öğretmen değil, öğrencisiyle buluşan öğretmenlerimiz olacak, emeklimiz ikramiye alan ve gülen yüzlü emekliler olacak. Herkes bilsin ki biz iktidarda iken dinimizi siyasete alet etmeyeceğiz. Her dine, her etnik kökene mensup yurttaşımızın rahatça yaşayacağı bir ülke sunacağız. İstanbul'da, Ankara'da ne oluyor ise Bayburt'ta da aynısı yaşanacak bir Türkiye sunacağız. 17 Milyon insanımız aç, biz CHP iktidarında kimse aç kalmayacak, yatağa gece aç girmeyecek, herkes eşit ve paylaşımcı bir yaşama kavuşacak."

Gök, panelin ardından Bayburt'ta esnaf ziyareti gerçekeleştirdikten sonra kentten ayrıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
Levent Gök Bayburtta
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.