Burç: "Polis okulu kapandı, halkımız bilsin"

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Başbakan'ın Bayburt mitinginde verdiği sözlerin oy kaygısı ile dile getirildiğini söyledi.

Burç: "Polis okulu kapandı, halkımız bilsin"
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Başbakan'ın Bayburt mitinginde verdiği sözlerin oy kaygısı ile dile getirildiğini belirterek, "Polis Okulu kapandı, bunu söyleseydi ya Başbakan. Şu anda oy kaygısıyla dile getiremiyorsunuz, sayın AK Parti adayı kapatmayı seçimden sonraya bırakın demiş. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu kapandı, halkımız bilsin" dedi.

21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi gezisinin ardından bir açıklama yapan Burç, sanayi esnafının bitmiş bir durumda gördüğünü ve kendi yağıyla bile kavrulamayan bir sanayi esnafının sorunlarına çözüm üretilemediğini belirtti. 

AK Parti'nin Bayburt mitingini de değerlendiren Burç, Başbakan'ın demiryolu hakkında söylediği ifadelerin ise oy kaygısı ile dile gelen ifadeler olduğunu belirterek, "KTÜ'nün Bayburt'u da içerisine alan raporlarına hiç bir şekilde bakmayacaksınız. Ülkeyi zarara da sokan Erzincan -Tirebolu-Gümüşhane -Trabzon şeklinde planlanan çalışmanın ÇED raporunu yayınlayacaksınız, sonra gelip 'Gümüşhane'ye kadar geliriz, Bayburt'a selam vermeden bu işi bırakır mıyız?' gibi yuvarlak cümlelerle oy avcılığı yapacaksınız" dedi. 

Burç, Bayburt'un sağlıkta bölge illere mahkum bir seviyede olduğunu belirterek, MHP iktidarında 400 yataklı bir hastane Bayburt'a kazandırarak, sağlıkta bölge illere mahkumiyeti sona erdireceklerini belirtti. Başbakan tarafından verilen 200 yataklı hastane sözünün ise, yine oy kaygısı mevcut olan 150 yataklı hastaneye 50 yatak daha ek bir bina şeklinde hayata geçeceğini kaydetti. 

Burç, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Türkiye'de kapanan 3 polis okulundan bir olduğuna da dikkat çektiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sanayi esnafımız bitmiş durumda"

"Evet bugün sanayi esnafımızı tek tek dolaştık. Sanayi esnafımız bitmiş durumda, kendi yağıyla bile kavrulamıyor. Bir dokunup, bin ah işittik. 3 sanayi yerimiz var, 1 sanayi etmez. Çünkü işsizlik almış başını gidiyor, Milliyetçi Hareket Partisi döneminde inşallah Bayburt teşvik kapsamında 6. bölgeye çekeceğiz. 6. bölgede vergiler yüzde 80 indirimli, 10 milyar vergi veren bir esnaf 6. bölgede olduğumuzda 2 milyar vergi ödeyecek. İş sahipleri iş yeri açtığında işçilerin primlerini devlet ödeyecek. Bunun için teşvik kapsamında 6. Bölge olmazsa olmazımız." 

"Hastanede bakılıp, eczanede ödüyorsunuz"

"Sayın Başbakan, Bayburt mitinginde sağlıkta kuyruk var mı diye soruyor. Sağlıkta muayene ücreti var mı diye soruyor. Var, hastanede bakılıyorsunuz, eczanede ödüyorsunuz. Bu ücret muayene ücreti. Emeklinin maaşından ilaç parası kesiliyor. Türkiye'de 3'lü koalisyona suçlamalar yapıyorsunuz. O koalisyonda Amerika Irak'a giremedi. Sizin zamanınızda girdi ve 1 milyon üzerinde Müslüman katledildi. Komşu ülkelerimizin hiç biriyle barışık durumda değiliz. Dindarlıktan bahsediyorsunuz,  bir yandan camileri kiliseye çeviriyorsunuz. 742 kilise onardınız." 

"Demiryolu imzalarına bile dönüp bakmadınız"

"Demiryolundan bahsediyorsunuz, politik ifadelerle  ortaya laf atıyorsunuz. Oy kaygısı ile söylenen sözlere bu milletin karnı tok. Bu proje Bayburt için asırlık hayal. Abdulhamit Han'dan Atatürk'e kadar zaman zaman ülke gündemine gelmiş bir projedir. Son 5 yılda ise bölgede hararetli olarak tartışılmaktadır. KTÜ'nün Bayburt'u da içerisine alan raporlarına hiç bir şekilde bakmayacaksınız. Ülkeyi zarara da sokan Erzincan - Tirebolu- Gümüşhane - Trabzon şeklinde planlanan çalışmanın ÇED raporunu yayınlayacaksınız, sonra gelip Bayburt'ta 'Gümüşhane'ye kadar geliriz, Bayburt'a selam vermeden bu işi bırakır mıyız?' gibi yuvarlak cümlelerle oy avcılığı yapacaksınız. Yaklaşık 5 senedir Bayburtlu sizden bu projeyle ilgili tek bir cümle bekliyordu. Ne siz, ne de Bayburt teşkilatınız, Bayburtlu'nun bu konuda topladığı imzalara bile bakmadınız. Milletin aklıyla alay etmeyin."

"50 yatak daha ilave bir ek bina"

"Malatya Darende İlçesi 9 bin nüfuslu ve 200 yataklı hastane var. Şuan milletvekili adayımız olan Dr. Karabey Kadri Karaoğlu'nun bir tespiti var. Kendi çalışmalarından yola çıkarak 400 yataklı bir hastanenin Bayburt'un sağlık sorunu büyük ölçüde sonlandıracağını belirtiyor. Bayburt mitinginde sayın Başbakan 200 yataklı hastaneden bahsediyor. Şunu da söyleyeyim vatandaşımız iyi bilsin. Başbakan 200 yataklı hastaneden bahsederken bunun yeni bir hastane olduğunu net olarak belirtmiyor. Soruyorum, 50 yatak daha ilave bir ek bina yapılarak mevcut 150 yatak kapasiteli hastanemiz 200'e mi çıkarılacaktır? Bu şehir sağlıkta Trabzon, Erzurum, Erzincan ve hatta Gümüşhane'ye  mahkum durumda. 400 yataklı bir hastane ise tüm bölümleri ile bu ilin sağlık ihtiyacını büyük oranda çözer. Cenab-ı Allah bize nasip ederse bu hastaneyi yapıp halkımızın hizmetine sunacağız." 

"Polis Okulu kapandı, halkımız bilsin"

"Polis Okulu kapandı, bunu söyleseydi ya Başbakan. Şuanda oy kaygısıyla dile getiremiyorsunuz, sayın AKP adayı kapatmayı seçimden sonraya bırakın demiş. Şunu da halkımıza söyleyelim. Türkiye'de 3 Polis Okulu kapandı. Bunlardan biri Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu. Polis Okulu yanı başınızda gidin gezin. Makam odaları kapanmış, tayinler başka illere çıkmış. Gelin Bayburt'a, Bayburtlu'ya bunu anlatın." 

"Başbakan mitingde, ilçelere yüksek okuldan bahsetmiyor"

"Üniversiteye 15 bin öğrenciden bahsediyorlar. Şuan 6 bin öğrenci var güya bunun 2 bini sınava öğrencisi sürekli Bayburt'ta kalmıyorlar. Bayburt'ta yapılan apartlar, evler çoğu boş. Üniversite açılalı kaç yıl oldu, 6 bin öğrencideyiz, kaç yılda 15 bin olacak. Başbakan mitingdeki konuşmasında ilçelere yüksek okuldan bahsetmiyor ama hemen akabinde AKP adayları basın toplantısı yapıp, 'Başbakan ilçelere yüksekokul müjdesi verdi' ifadeleriyle seçmenin aklıyla alay ediliyor."  

"Bayburtlu Başbakan'a mı, vekiline mi inansın?"  

"Mitingde bir başka konu daha var ki Bayburtlu'yu tamamen haklı çıkarıyor. Bu şehirde 7 yaşındaki çocuğa da sorsan göç olduğunu söyler. Bizde her seferinde bunu dile getiriyoruz. Sayın Başbakan da mitingde 'Bayburt'ta göçü durduracağız" diyor. Peki Bayburt'un kurtuluşu ile ilgili 3 ay önce söz alarak mecliste konuşma yapan sayın Bayburt AKP Milletvekili ne diyordu. 'Bayburt'ta göçü durdurduk, hatta göç almaya başladık." Peki burada Bayburtlu Başbakan'a mı, vekiline mi inansın? İkisi birbirine tezat." 

"Devletin resmi araçlarına sivil plaka takarak..."

 "Mitinglere 2500-3000 polis getiriyorsunuz. Türkiye'de güvenlik yok mu, bu millete güvenmiyor musunuz? Devletin resmi araçlarına sivil plaka takarak, araçlarda bulunan 'Resmi Hizmete Mahsustur' yazılarını kapatarak milleti mitinge taşıyorsunuz. Ondan sonra adaletten bahsediyorsunuz." 

"İŞ-KUR işçileri sürekli çalışacak" 

"Bayburt genelinde İŞ-KUR'dan çalışana vatandaşlarımıza karşı değiliz. Biz onların 6 ay, 9 ay gibi kısa sürelerle çalıştırılıp dışarı atılmasına karşıyız ve MHP iktidarında bu işçilerin tamamı süresiz çalışacak ve işten çıkarılma olmayacak. Asgari ücretten vergi almayacağız." 

"Bir kısmına değil tamamına hizmet edeceğiz"

"Biz Bayburt'ta 1 parti olacağız. Bunu iddia ediyoruz. Halkımızın bize olan teveccühünü görüyoruz. Allah hepsinden razı olsun, onlara mahcup olmamak adına gecemizi gündüzümüzü bu milletin bir kısmına değil tamamına hizmet edeceğiz."
 

Anahtar Kelimeler:
MHPSüleyman Burç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alperen 9 yıl önce

sayın başkan söylediğiniz herşey doğru; bayburtun hali ortada ama insanımıza büyü yapılmış adeta görmüyoruz.akp türkiye genelinde bir şeyler yaptı tamam da bayburtta ne yaptı.belediyenin hali ortada.dışardan gelenler burası nasıl il köy bile olamaz diyorlar bayburt için.akp bitmez bitemez çünkü faiz lobisi dedikleri memnun
,kürtler memnun yani herkezin çıkarı yerinde.istemeselerde akp yi yine iktidar yapacaklardır.mhp de bahçeli gitmeden %15 i geçemez.adam konuşmayı bilmiyor,muhalefet edemiyor.böyle olunca da millet kime oy vereyimn diyor en iyisi yine bunlar diyor.

Avatar
Kemal 9 yıl önce

Sayın MHP il başkanım Hükümetiniz zamanında yanı Osman DURMUŞ sağlık bakanı ,Kadri KAROĞLU sağlık İl müdürü, Bayburt taki sağlık uygulamalarına şöyle bir bakacak olursak, Saat Kulesinin etrafında en az 10 adet Hastanede çalışan doktorlara aid Özel Muayene var doğrumu, her birinin yıllık kazancı en az 1 milyon TL (.10 Özel muayenehaneX1 milyon)= 10 milyon Tl şimdi soruyorum bu paralar kimin çebinden çıkıyordu, Bayburt halkının değilmi , Doktorlar mesaii saatlerinde hastaneye gitmeyip özel muayenehanelerinde çalışıyordu değilmi , Bayburt Devlet Hastahanesinde sabah mesai saat (10_ 30/ 11_00) de başlıyordu, Öğleden sonra saat (2_00/2_30) . Şimdi soruyorum Sağlık İl Müdürü kimdi niye Doktorların devletin mesaisinden çalıp , Bayburt halkını haksız yere soymasına izin veriyor, göz yumuyordu, Sağlık Bakanılığı MHP de ,Sağlık İl Müdürlüğü MHP de( Kadri KAROĞLU) niye bu durumu düzeltmediniz ,lütfen hesaba siz devam edin sayın başkan (Biçak paraları +Kadri bey kaç yıl Müdürlük yaptıysa X 10 mily

Avatar
BRAVO 9 yıl önce

böyle başkana yüzde 10 oy bile fazla::)

Avatar
habip 9 yıl önce

sayın yorumcu sizce bayburt'ta sağlık hizmetleri hangi noktada, eczanelerde paran olmayınca ilacını alamıyorsun. hastane poliklinikleri ahırdan farksız. kardeşim parası olan özel hastaneye de gitsin özel doktorada. hiç değilse insan muamelesi görer.

Avatar
Asım koca 9 yıl önce

Sayin kemal bey bu söylediniz sadece mhp döneminde değil tüm zamanların tablosu.Bu o dödönemde ait bir uygulama olarak aksetmeniz bir algidir. Kaldı ki bu akp döneminde devam etti sonrasinda bir kanun ile bunlar engellendi . Peki engellendide ne oldu. Büyük şehirlerde devlet hastaneleri veya eğitim araştırma hastanelerinde bu kanundan dolayi adam akıllı kadro kalmadı tamamı drlarin özel geçti yani önceden bu denli deneyimli doktorlara muayene imkanin vardi suan bu imkan yok paran varsa gidersin bi özel hastaneye muayene olursun. Hava özel hastaneler bedava dersen yok o da değil b sınıfı veya c sınıfı hastaneye gidip sadece muayene olursun doktorlar bi dünya tahlil ister onuda yaptırmasıN. Hele a sınıfı bi hastaneye imkansiz (en azından benim açımdan) istanbulda bi Dr görünce bilmek için saat tam gece 00:00 yakaladım yakaladin yoksa ertesi gün aynı saatte telefon başında veya internet başında illet olursunuz. Bu sadece ilk aşama hele bide hafızan Allah ameliyat falan derse 3 ay 4 ay bazen 7 8 ay gün beklersin. Sağlıkta durum bu. Unutmadan birde tatil günleri şaşırır hasta olup bide özel hastaneye gittimmi Eyvah Eyvah . Bu durumda bırak muayeneyi ilaç bile parayla :)

Avatar
emi 9 yıl önce

e mübarek adam doktorların mesaisine parti il başkanlarımı karar veriyor. yada sağlık müdürlerimi karar veriyordu. bu türkiyenin her yerinde böyleydi.