Burç: "Hizmet ettiniz de 17 bin kişi neden gitti?"

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal'ın yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Burç: "Hizmet ettiniz de 17 bin kişi neden gitti?"
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, geçtiğimiz günlerde AK Parti  İl Başkanı Hakan Kobal'ın yaptığı açıklamaya cevap verdi. Burç, Kobal'ın açıklamalarını siyasi seviyesizliğin bir tezahürü olarak gördüğünü belirtti.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın idamı, Kuran Kursu, başörtüsü gibi konularda Kobal'a cevap veren Burç, MHP döneminde Bayburt'a yapılan hizmetlere de değindi.

Burç, Bayburt'taki göçe vurgu yaptığı açıklamasında, "13 yılda Bayburt'a yaptığınız yatırım ve hizmetler Bayburt'ta göçün önüne niye geçememiştir. Niye Bayburtlu halen büyükşehirlerde ekmek peşindedir. 92 bin nüfus maalesef bu dönemde 75 binlere düşmüştür. Eserlerden bahsedenler 17 bin kişiyi il dışına gönderme başarısını nasıl izah edeceklerdir. İyi hizmet ettiniz de 17 bin kişi neden gitti?" diye konuştu.

Burç, şu açıklamayı yaptı:

"AKP İl Başkanı tarafından 28.05.2015 tarihinde yapılan yazılı basın açıklamasında, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Bayburt'umuza ve onun saygıdeğer halkının iradesini ipotek koyma adına saygısızca bir saldırı yapılmıştır. 27.05.2015 tarihinde yapılan basın açıklamasına karşılık cevap niteliği şeklinde yapılan açıklamalar karşılığını bulmadığı gibi seçim kaybetme korkusu ve hezeyanı içerisinde bir saldırı siyasi seviyesizliğin bir tezahürü olarak görüyoruz."

"Hâlâ müzakere masalarındasınız"

"Türk Milliyetçiliğini kendisine düstur edinmiş bir siyasi partiye milliyetçilik dersi verenlerin, dün 'Milletçiliği ayaklar altına aldık' sözlerini hatırlatarak diyoruz ki  bu konuda bizimle atışmaya kaliteleri ve kalibreleri yetmez. Bunu millet çok iyi bilir, iyi değerlendirir. Bebek katili İmralı canisi sizin TBMM'de çıkardığınız yasalar sayesinde 'sayın' ünvanı ile anılmaya başlanmış, ecdat yadigarı saraylarda teröristlerin meclisteki uzantılarıyla müzakere masalarına oturulmuştur. Bebek katilinin idamı hakkında yaptıkları açıklamaya ise bir anlam veremedik açıkçası. Siz hâlâ sayın Genel Başkanımızın attığı ipi kavrayamadığınız anlaşılmaktadır. Sayın Genel Başkanımız açıklama yaptığı dönemde yasal ve anayasal değişikliği yapabilecek meclis çoğunluğuna sahip olmanıza rağmen, hâlâ MHP'yi eleştirdiğinizden dolayı daha önce bahsettiğimiz gibi yasal süreci tamamlamaya çoğunluğunuz vardı. Tek eksiğiniz cesaretiniz ve gerekli olan yağlı urgandı. O ip size atılalı çok oldu ama siz hâlâ müzakere masalarındasınız."

Kuran Kursu ve başörtüsü

"Yıllar boyunca başörtüsü ve Kuran kurslarını siyasi rant olarak kullananlar hâlâ bu kavramları sömürmeye devam etmektedirler. Unutulmamalıdır ki 28 Şubat'la birlikte 8. sınıfı  tamamlamış çocuklarımız Kuran kurslarına gidemiyordular. MHP dönemin Kuran kursu yaşı 5. sınıf seviyesine indirilmiş ve yaz Kuran kursları her yaşa serbest hale getirilmiştir.  Başörtüsü konusunu istismar eden AKP tek başına anayasayı dahi değiştirecek gücü elde etmesine rağmen 2011 yılına kadar yani 9  yıl susmuş ve o günün Başbakanı İspanya'da gürleyebilmiştir. Cevaben genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, "Yurt dışında ne gürlüyorsun, çözüm yeri TBMM'dir' diye seslenmiştir. Bunun ardından Başbakan MHP'nin teklifi ile kendilerinin teklifini birleştirme neticesinde 411 milletvekilinin oyu ile TBMM'den geçirilmiştir."

"Bayburt'a ve Türkiye'ye bir çiviniz yok' diyenler..."

"Döneminizde Bayburt'a ve Türkiye'ye bir çiviniz yok' diyenler yapılan hizmetleri inkar etmekten ve iftira atamaktan ileriye gidemezler. Her gün yüzlerce kişiye hizmet  sunan Devlet Hastanesi, Diyaliz Ünitesi, Çok Amaçlı Sağlık Ocakları, Küçük Sanayi Sitesi, Organize Sanayi Bölgesi, Eğitim Fakültesi, Demirözü yolu ve köy yolları hizmetlerimizin bir bölümüdür. Fazlasına girmiyoruz. Fakat şunu da ifade etmeliyiz ki, AKP İl Başkanı kendi itirafı ile 13 yıl boyunca Organize Sanayi Bölgesi'ni ihmal ettiklerini belirtmiştir. Organize Sanayi Bayburt'taki göçü ve işsizliği durduracak en önemli yatırım olduğu aşikardır."

"MHP'nin efsane belediyeciliği"

"Bent Köprüsü'nü küçümser bir tavır içinde ifade edenler, Erzincan köprüsüyle debelenme gayretini ortaya koymuşlardır. Belediyecilik konusunda MHP'nin efsane belediyeciliği Bayburtlu hemşehrilerimizin gönlündeki yerini almıştır. Sadece şunu ifade edelim, MHP Belediyesi'nce daha önce satılan yerler ve kamulaştırılması gereken yerler bedeli ödenerek alınmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur." 

"17 bin kişi neden gitti?"

"13 yılda Bayburt'a yaptığınız yatırım ve hizmetler Bayburt'ta göçün önüne niye geçememiştir. Niye Bayburtlu halen büyükşehirlerde ekmek peşindedir. 92 bin nüfus maalesef bu dönemde 75 binlere düşmüştür. Eserlerden bahsedenler 17 bin kişiyi il dışına gönderme başarısını nasıl izah edeceklerdir. İyi hizmet ettiniz de 17 bin kişi neden gitti?"

"Bayburt halkının vicdanına havale ediyoruz"


"Biz yapılan hizmetlere teşekkür etmesini biliriz. Türkiye genelinde bütün illere üniversite verilmesi kararı neticesinde Bayburt'a da üniversite açılmıştır. Yine de teşekkür ederiz. Konuştukları sadece genel bütçeden yapılan ve Türkiye genelini ilgilendiren Araklı ve Kop tünelleri Bayburt'a has bir proje olmamasına rağmen Bayburt'a hiç bir yatırım yapamayanlar, Bayburt'a yatırımcı çekemeyenler, kişisel ikbal peşinde koşanlar söz konusu projelerle övünmektedirler. Sonuç olarak memlekete hizmet etme adına ortaya çıkanlar, nasıl hizmet getirmektedir ki, çiftçi, esnaf, işçi, memur, emekli kan ağlamaktadır. Bu yetmezmiş gibi bu kesimleri baskı, korku tehdit altında tutarak siyaset yapmayı kendilerine görev adledenleri Bayburt halkının vicdanına havale ediyoruz."                

Anahtar Kelimeler:
MHPSüleyman Burç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kırzıli 9 yıl önce

Hakan gel sana bi forma verimde sus hemi,konuştukça batirsan,hem ben Diego'dan daha ey oyniram :)

Avatar
Lokman sevimli 9 yıl önce

Helal baskanim selam viyanadan

Avatar
akp li 9 yıl önce

Çünkü il yönetimi ve özbek ailesi bayburtta işe soktukları insanların yüzde sekseni zengin kesmi hemde bakın bunlar seçimden sonra kadro vericekler benim gibi partiye çalışa. 20 lik kalan kısım ise maraba yani iş kur a çalışmaya bumu sizin insanlara haklı seviyeli duruşunuz.siz hala milleti kandırın valla Allaha sükür ben sene sonu itibariyle çıktım bayburttan hamdolsun onların minnetine ihtiyacım kalmadı onların torpille yerleştiedikleri işe ben geldiğim yerde torpil siz girdim buda tüm bayburt gençliğine duyrulur. Hak sızrsızı

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

Hangi eğitim fakültesi