Bülbül: "Tüm sorunlarına sessiz kalınmış"

CHP Bayburt Milletvekili adayı Murat Bülbül, seçim çalışmaları sürecinde gözlemlediği Bayburt'un sorunlar hakkında bir açıklama yaptı.

Bülbül: "Tüm sorunlarına sessiz kalınmış"
Bayburt Postası - CHP Bayburt Milletvekili adayı Murat Bülbül, seçim çalışmaları sürecinde gözlemlediği Bayburt'un sorunlar hakkında bir açıklama yaptı.   

Bayburt'ta esnafın sorunlarına çözüm üretilemediğini ve esnafın gün geçtikçe kötüye gittiğini belirten Bülbül, devlet memurlarının baskı altında olduğunu belirterek, "Tüm halkın vergisiyle elde edilen kazançlar sadece belirli kişiler tarafından paylaşılıyor. Zenginin iyice zenginleştiği fakirin iyice fakirleştiği bir Bayburt kurulmuş" dedi. 

Köylerde tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ifade eden Bülbül, AK Parti ve MHP'yi hedef aldığı açıklamasında, "Ekonomik ve sosyal olarak sıkıntıların her geçen gün arttığı şehrimizde seçimlerde yüksek oy alan 2 parti sıkıntıların çözülmesinde herhangi bir çalışma yapmamış. Tüm sorunlara sessiz kalınmış. Bayburt’umuzun hak ettiği gibi temsil edebilmek, sorunlarını çözebilmek için adayınız oldum" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 1. parti, Bayburt'ta ise 2. parti konumunda bulunduklarını iddia eden Bülbül, CHP'nin ekonomik programına da değindiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Kötü algıyı tamamen yok ettik"

"Almanya’da yaşıyor olmama rağmen hiçbir zaman toprağımdan kopmadım. Bayburt’un sorunlarını çok yakından takip edip çözümü için çalışmalar yaptım. Genel başkanımın ve Bayburt il örgütünün arzusu üzerine bu dönem milletvekili adayınız olarak çalışmalar yapıyoruz. Bayburt’ a ilk geldiğim günden itibaren çeşitli gözlemlerde bulundum.  Halkımız yıllardır olduğu gibi misafirperver, sıcakkanlı bir şekilde bizlere yaklaşıyor. Bayburt’ta yanlış bilgilendirilmelerden ötürü  CHP hakkettiği yerde olamamış. Bu dönem yaptığımız ilk 1 aylık çalışmayla bu algıyı tamamen yok ettik. Seçime katılan partiler arasında en iddialı parti olduğumuz çalışmalarımızla kanıtladık."

"Esnafın sorunları yıllardır çözülmedi" 

"Şehrimizin her tarafı farklı sorunlarla dolup taşmış. Pazar esnafını ziyaret ettiğimizde karşılaştığımız acı manzara ekonomik olarak Bayburt’un geldiği durumu çok iyi özetliyor. Esnaf yıllardır hiçbir sorunlarının çözülmediğini, durumlarının her geçen gün daha kötüye gittiğini söylüyor. Gençler gelecekten kaygılı. Sokakta yüzlerce üniversite mezunu genç, işsiz dolaşıyor. 25 yaşında bir gencin babasından sigara parası istemesi kadar üzücü durumlarla karşılaştık. Gençler çeşitli zorluklar ile eğitimlerini tamamlıyor, mezun olduklarında ise hiçbir iş sahası olmadığı için boşta kalıyorlar." 

"Yandaş olanlar başkalarının haklarını gasp ediyorlar"

"Devlet memurlarına baskılar yapılıyor. Yandaş sendikalara üye olamayanlar haklarını alamazken, yandaş olanlar başkalarının haklarını gasp ediyorlar. Tüm halkın vergisiyle elde edilen kazançlar sadece belirli kişiler tarafından paylaşılıyor. Zenginin iyice zenginleştiği fakirin iyice fakirleştiği bir Bayburt kurulmuş. Biz bu düzeni asla kabul etmiyoruz. Tüm halkımız vergisini veriyor. Fakat sosyal devlet anlayışı olmadığı için hakkı olan parayı sadaka gibi göstererek veriyorlar. Bizim iktidarımızda şeref sözü veriyoruz insanlar hak ettiği kazancı alacak. Gelir dağılımında uçurumlar olmayacak." 

"İŞKUR kölelik düzenidir"

"Kamu da yüzlerce taşeron işçi çalıştırılıyor. Bayburt’ta çeşitli kurumlarda çalışan  işçi kadınların, erkeklerin  hiçbirinin sendikal hakları yok. Düşük ücretle, her an işten atılma riskiyle çalıştırılıyorlar. İŞKUR adı altında kurulan bu düzen kölelik düzeninden  ibarettir. İktidarımız da taşeron işçilik kavramı ortadan kaldırılacak. Buradan tüm bacılarıma, kardeşlerime sesleniyorum; sendikal haklarınız olacak. 1500 TL aylık asgari ücret garantisi ile hiçbir korkuya maruz kalmadan özgürce çalışıp emeğinizin karşılığını alacağınıza söz veriyoruz."

"Tarım ve hayvancılık bitme noktasında"

"İlk geldiğim günden itibaren köy ziyaretlerine devam ediyorum. Köylerde tarım ve hayvancılığını bitme noktasına geldiğini gördük. Çiftçinin desteklendiği söyleniyor fakat TÜİK verilerine göre Bayburt’ta yerli koyun sayısı 2000 yılında 124 bin 330 iken, 2014 yılında 60 bin 758’e kadar düştü. Bu rakamlar devletin resmi kurumuna aittir. Çiftçinin mazotu 4 TL den aldığı bir düzende tarımın gelişmesine imkan yoktur. Çiftçimizin durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Seçim beyannamemizde mazotu 1,5 liradan vereceğimizin sözünü verdik. Kaynak nerde diyenlere sesleniyoruz. Bayburt gibi küçük bir şehir de bile yapılan yolsuzluklar ortadadır. Elmas, mücevher gibi pahalı piyasalarda vergiyi sıfırlayanlara karşı bizler de köylü kardeşimizin emeğinin karşılığını ala bilmesi için mazotta vergi almayacağız. 30 yaşına kadar çiftçinin sigorta primi devlet tarafından karşılanacak. Çiftçi alın terinin karşılığını alacak."

"Tüm sorunlara sessiz kalınmış"

"Ekonomik ve sosyal olarak sıkıntıların her geçen gün arttığı şehrimizde seçimlerde yüksek oy alan 2 parti  sıkıntıların çözülmesinde herhangi bir çalışma yapmamış.  Tüm sorunlara sessiz kalınmış. Bayburt’umuzun hak ettiği gibi temsil edebilmek, sorunlarını çözebilmek için adayınız oldum. Milletvekili seçildiğimiz taktirde Bayburt şehir merkezine irtibat bürosu açacağım. Hemşerilerimiz sorunlarını iletmek için Ankara’ya gelmek zorunda kalmayacak. Ayda en az 5 gün Bayburt’a gelerek ilçe, belde ve köylerde ziyaretlerde bulunacağız. Sorunları yerine dinleyerek Ankara’ya çözüm için gideceğim."

"Türkiye'de birinci, Bayburt'ta ikinciyiz"

"Seçime kısa bir süre kala yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye genelinde 1. Parti olduğumuz Bayburt’ta ise şuan 2. Parti olduğumuzu gösteriyor. Seçimin son gününe kadar halkımızla kucaklaşarak yolumuza devam edeceğiz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.