Başaran: "Karabulut için seve seve kabul ettim"

Bayburt'ta Milli Görüş hareketinin yakından tanıdığı isim olan eğitimci Şinasi Başaran, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin seçimlere birlikte girme kararının ardından Bayburt milletvekili adaylığından çekilme sürecini anlattı.

Başaran: "Karabulut için seve seve kabul ettim"
Bayburt Postası - SP-BBP ittifakının Bayburt adayı olması beklenen Şinasi Başaran, "Ünsal Karabulut'un 1. sıra adayı olmasına karar verilmiştir. Seve seve kabul ettim" dedi. Bayburt'ta Milli Görüş hareketinin yakından tanıdığı isim olan eğitimci Şinasi Başaran, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin seçimlere birlikte girme kararının ardından Bayburt milletvekili adaylığından çekilme sürecini anlattı. 

Saadet Partisi tarafından 1. sıra milletvekili adayı olarak ilan edildikten sonra BBP ile ittifakın ardından yine ilk sıra adayı olması beklenen Başaran, yaptığı açıklamada, BBP Lideri Mustafa Destici'nin SP Lideri Mustafa Kamalak'tan ricası üzerine adaylıktan çekildiğini söyledi. Başaran, "Milli İttifak görüşmelerinde sayın Mustafa Destici'nin genel başkanımızdan ricası sonrasında BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut'un 1. sıra adayı olmasına karar verilmiştir. Ben dava adamıyım ve seve seve kabul ettim. Vaktim olursa da bizzat seçim çalışmalarında gelip kendisiyle birlikte çalışacağım" dedi.  

30 seçim bölgesinde Büyük Birlik Partisi, 55 seçim bölgesinde ise Saadet Partisi adaylarının liste 1'de olduğunu söyleyen Başaran, "Ünsal Karabulut bey de Bayburtlu hemşehrimiz. Aynı zamanda genel başkan yardımcısı ve seçimlere memleketinden girmek istemiş. Bize de düşen bunu anlayışla karşılamak oldu" diye konuştu. 

Daha önce Bayburt listesini 1. Sıra adayı Şinasi Başaran, 2. Sıra adayını Şahin Erkul olarak açıklayan Saadet Partisi’nde BBP ile ittifak kararı alınca genel merkez sürpriz bir şekilde ilk sıra adayda değişikliğe gitmişti. İttifak sonrası Bayburt’ta listenin ilk sırası ise BBP’nin Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut için boşaltılmış ve SP'nin 1. sıradan Bayburt Milletvekili adayı olarak açıklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.