Bakan Öztürk, 7 ilin valisiyle seçim güvenliği için görüştü

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 9. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı'nda 7 ilin valisiyle bir araya geldi.

Bakan Öztürk, 7 ilin valisiyle seçim güvenliği için görüştü
İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de her türlü güvenlik tedbirini almak konusundaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir" dedi.

Bakan Öztürk, Erzurum Polisevi'nde düzenlenen 9. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesine yönelik, alınması gereken tedbirleri değerlendireceklerini belirtti.

Milletvekili seçimlerinde alınacak güvenlik tedbirlerini detaylı olarak görüşmek amacıyla valiler, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve diğer ilgililerin katılımıyla, bölge toplantıları yapacaklarını ifade eden Öztürk, ilkini Bursa'da yaptıkları ve büyük fayda ve katkı bekledikleri toplantıların 9'uncusunu 7 ilin katılımıyla, bugün Erzurum'da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Amaçlarının Türkiye'de huzur ve güven ortamı içerisinde halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan Öztürk, toplantıda, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars'taki 1 milyon 190 bin seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek için çalışacaklarını bildirdi.

Öztürk,  parti ve adayların yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak için de görüş alışverişinde bulunacaklarını anlattı.

Türkiye'de örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıklayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanı, çağdaş demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş, medeni ülkelere de örnek olacak düzeyde bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana genel seçimler, senato seçimleri, yerel seçimler, ara seçimler, referandum ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere birçok defa seçim gerçekleştirilmiş, hepsinden yüz akıyla çıkılmıştır. Geçmişten günümüze yapılan bütün bu seçimler, huzur ve güven ortamında gerçekleşmiştir."

Öztürk, vali, kaymakam ve güvenlik birimlerinin birden fazla seçim sürecinde yer aldıklarını ifade ederek, şimdiye kadar yaptıkları seçim güvenliği toplantılarında polis ve jandarma teşkilatının da bu konuda önemli deneyimi bulunduğunu gözlemlediğini aktardı.

Bakan Öztürk, kolluk birimlerinin seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen donanım ve bilgiye sahip olduğunu belirterek, "Bu seçim sürecinde de il yönetiminin tam bir koordinasyon içerisinde, bilgi donanım ve deneyimle vatandaşlarımıza yerinde bir güvenlik hizmeti sunacaklarına inancım tamdır. Ülkemizde, 7 Haziran 2015'te milletvekili genel seçimleri yapılacak olup, seçim süreci 10 Mart itibarıyla başlamıştır. Seçimlerin hür ve demokratik bir biçimde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması büyük önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi, bu seçimde de her türlü güvenlik tedbirini almak konusundaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu amaçla, 26-27 Şubat'ta Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlarının katılımıyla, 81 il valisiyle seçim güvenliği konularının da görüşüldüğü bir toplantı yapıldığı bilgisini veren Öztürk, 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Alınacak Emniyet Tedbirleri konulu genelge yayınlandığını ve 81 il valiliğine gönderildiğini kaydetti.

Öztürk, bakanlığının, merkez ve taşra birimlerinin görev alanlarına giren uygulamalarda koordinasyon, etkinlik ve kolaylık sağlanması amacıyla seçimlerle ilgili bilgi, mevzuat, genelge, Yüksek Seçim Kurulu karalarının bazılarının yer aldığı el kitabı hazırlandığını ifade ederek, "Valilikler ile diğer ilgililere dağıtımı yapılmıştır. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde Seçim Harekat Yönetim Merkezi oluşturulmuştur. Bu toplantıda genel tedbirler görüşülecek, her ilimiz kendi özelliğine ve şartlarına göre ilave tedbirleri planlayarak uygulayacaktır" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Artvin Valisi Kemal Cirit, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars Valisi Günay Özdemir, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve ilgili yetkililerin katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.