AK Parti adayları STK'larla buluştu

AK Parti Bayburt milletvekili adayları Naci Ağbal ve Bünyamin Özbek, seçim çalışmaları kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Parti adayları STK'larla buluştu
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt milletvekili adayları Naci Ağbal ve Bünyamin Özbek, seçim çalışmaları kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Parti Bayburt İl Başkanılığı'nca organize edilen toplantıda konuşan Ağbal, AK Parti iktidarları dönemi öncesinde sivil toplum örgütlerinin neredeyse yok sayıldığını belirterek, "12 Eylülleri hatırlayın, 28 Şubatları hatırlayın, 2001 ekonomik krizini hatırlayın. Sivil toplum adeta yok sayılmış, hiçbir şekilde devletin, millet yönetimde ortak edilmemiş, yönetime hiçbir şekilde dahil edilmemişti. İnsanlar inançlarından dolayı, düşüncelerinden dolayı fişleniyordu, yargılanıyordu, hapse atılıyordu ve bir şekilde adeta bu toplumun değerleriyle dalga geçiliyordu. Bu toplumun değerlerine ne kadar tezat şey varsa onlar topluma empoze edilmek isteniyordu" dedi.
Ağbal, kimliklerin, inançların, düşüncelerin geçmişte Türkiye'de yok sayıldığını anımsatarak, "Bugün geldiğimiz noktada bütün bu sıkıntıları aşmış olmanın verdiği rahatlıkla belki bu günleri yavaş yavaş unutuyoruz. Yeni dönemin, yeni Türkiye'nin inanç, ifade ve düşünce ikliminde bunları bir noktada artık bizim bir daha hiçbir şekilde geri döndürülemez değerlerimiz olarak kabul ediyoruz. Allah bir daha bu millete 12 Eylül darbeleriyle, 28 Şubat postmodern darbeleriyle karşı karşıya bırakmasın" diye konuştu.

Ağbal, AK Parti'nin ikinci atılım dönemi için merkeze koyduğu temel anlayışın insan onuru olduğuna vurgulayarak, "Bütün bu yatırımlar olur, mutlaka olacak. İnsanın düşüncesi, insanın ifade hürriyeti, insanın bulunduğu toplumda, bulunduğu dünyada onuruna sahip çıkması, onuruyla yaşaması her şeyin üzerindedir. Onun için biz yeni Türkiye sözleşmesinde, seçim beyannamesinde insanın onurunu merkeze aldık. İnşallah son 12 yılda, geçmiş 80 yılın tamir edilmeyen, hiçbir şekilde düşünülmeyen, ihmal edilen insan onurunu yeni Türkiye'de, yeni dönemde inşallah daha yüksek bir şekilde inşa edeceğiz" diye konuştu.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.