Ağbal: "OSB'nin doğalgaz ve altyapı sorununu çözüyoruz"

AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşerek Bayburt Organize Sanayi Bölgesi için müjdeler aldığını belirtti.

Ağbal: "OSB'nin doğalgaz ve altyapı sorununu çözüyoruz"
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşerek Bayburt Organize Sanayi Bölgesi için müjdeler aldığını belirtti. Ağbal, OSB'nin altyapı sonunu tamamen ortada kaldıracak 4 milyon lira tutarındaki projenin geçirildiğini belirterek, 1 ay içerisinde ise OSB'ye doğalgaz getirilmesi hususunda ihaleye çıkılacağını kaydetti.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Emir ve işletme sahiplerinden bilgi alan Vali Odabaş ve AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, ziyaretin ardından basına açıklama yaptı.
 
Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, alt yapıya ağırlık vereceklerini ifade ederek, "Organize sanayinin alt yapısını biraz daha iyileştirirsek, doluluk oranımızı altı ay içerisinde yüzde 50’lere çıkarmayı düşünüyoruz. Tabi Bayburt ilimiz hayvancılık ve tarım ili olmasına rağmen organize sanayi bünyesinde tarım ve hayvancılık ağırlıklı entegre sanayi tesislerinin de olması gerekiyor. Dolayısıyla organize sanayimizi bu yönüyle de kullanabilirsek Bayburt’a istihdam sağlamış olacağız" dedi. 
AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal ise, sorunların tespitinin ardından durumu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüştüğünü ve Bayburt OSB için müjdeler aldığını belirtti.
 
Ağbal, şu açıklamayı yaptı:

"İşletme sermaye yetersizlikleri var"

"Bayburt’a geldiğimizde birinci önceliğimiz tarım ve hayvancılığa dayalı ekonominin büyümesini sağlamayı hedefledik. Burada da organize sanayi bölgesi bu amaca hizmet edecek önemli bir yer. Organize sanayi bölgesine ilişkin olarak gerek İstanbul’da gerek Ankara’da yatırımcılarla görüştük. Onlarda bu bölgeye gelip yatırım yapmak istediklerini ancak bazı eksikliklerinin olduğunu bize söylemişlerdi. Bizde acaba bu eksiklikler nedir diye yerinde görmek istedik. Buradaki işletmelerimizi gezdik. İşletmelerimiz gerçekten Bayburt’ta ekonomiye kan veren, iş, aş veren işletmeler. Genelde gördüğüm işletme sermaye yetersizlikleri var. Biraz daha profesyonel ve kurumsallaşmaya ihtiyaçları var. Bizim de buradaki eksiklikleri bir an önce tamamlamamız gerekiyor." 

Doğalgaz ve 4 milyon TL

"Bu bağlamda çalışmalarımıza başladıktan itibaren valilikteki arkadaşlarımızla görüştüğümüzde OBS’nin bazı alt yapı eksiklikleri olduğunu öğrendik. Bu konuyla ilgili ilk olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık beyle görüştük. Sağ olsun kendileri bizden bu konuyla ilgili bir çalışma yapılıp bakanlığa göndermemizi istediler. Bu çalışmayı da biz geçen hafta gönderdik. İki gün öncede telefon ile görüştüm, sağ olsun Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne talimatını verdi. Yaklaşık 4 milyon lira tutarında proje geçti. Onu şu anda süratle sonuçlandıracaklarını ve bu kaynağı Bayburt'a tahsis edeceklerini bakanımız bize müjde olarak verdi. İkinci olarak Bayburt Organize Sanayi ile ilgili olarak doğalgaz boru hattının buraya çekilmesi ihtiyacı olduğunu dile getirmişlerdi. Sanırım 1,5 kilometrelik bir boru hattı döşemesi yapılması gerekiyordu. Bunu da enerji bakanımıza ilettim. Dün akşam kendileri sağ olsun bana ulaştı. Bir ay içerisinde doğalgazın getirilmesi ile ilgili ihaleye çıkılacağının bilgisini verdi. Dolayısıyla ihaleyi süratle yapacağız ve doğalgazı OSB’ye getirmiş olacağız. Buradaki işletmelerle yaptığımız görüşmelerde de doğalgazın buraya gelmesi ciddi anlamda hem maliyetler noktasında katkı sağlayacak, hem de buraya yatırımcıları çekecek. Şimdi bu işletmelerimizin sayısını artırmamız lazım. Yatırımcıları gelip OSB’ye yatırım yapmalarını sağlamamız lazım. Onlara buraya çağırmamız lazım. Fırsatları ve imkanları kendileriyle paylaşmamız lazım. Bayburt Ticaret Odası ve bütün sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yatırımcıları buraya davet edeceğiz. Valiliğimizin burada çok ciddi gayretleri var. Kalkınma ajansının destekleri var. Birde özel idarenin ben buradaki alt yapı sıkıntılarına önümüzdeki dönemde destek vereceğini biliyorum. Sayın valimize ve il genel meclis başkanımıza da ben bu anlamda teşekkür ediyorum."

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ise, Naci Ağbal'ın sorunların çözümü noktasında önemli olduğunu belirterek, "OSB’ye yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü sorunları gelip yerinde görmek bizim için önemliydi. Birde Naci bey sağ olsun sorunların çözümü noktasında bizim alışmadığımız hızlılıkta ve yöntemlerle sorunların çözümüne katkı sağlıyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN 9 yıl önce

sn müsteşarim lütfen bu sorunu çözün bayburt seviyesindeki iller 3 ve 4. osb sini açti biz hala mevcut olan osb nin alt yapisini bitirmedik bu nedenle girişimciler geri dönüyor...maalesef stk ve oda başkanlarimiz bayburdun böyle sorunu yokmuş gibi davranıyor haliylede takipçisi olamiyorlar...bayburdun en önemli sorununa ayağinizin tozuyla gelip ilgilendiğiniz için tşk ederim

Avatar
mehmed 9 yıl önce

sayın agbal sizden bir isteyimizde ilçelere doğal gaz cok güzel olur .