Ağbal: "Anayasa değişikliğini yapacağız"

AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, "7 Haziran seçimlerinde eğer bu ülkede değişime, dönüşüme, yeni Türkiye'ye güçlü bir destek verilirse, anayasayla ilgili değişiklik noktasında parlamentoda gerekli yeterlilik sağlanırsa biz Türkiye'yi ve İslam alemini bir üst eşiğe taşıyacak, sıçramayı sağlayacak Anayasa değişikliğini yapacağız" dedi.

Ağbal: "Anayasa değişikliğini yapacağız"
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, "7 Haziran seçimlerinde eğer bu ülkede değişime, dönüşüme, yeni Türkiye'ye güçlü bir destek verilirse, anayasayla ilgili değişiklik noktasında parlamentoda gerekli yeterlilik sağlanırsa biz Türkiye'yi ve İslam alemini bir üst eşiğe taşıyacak, sıçramayı sağlayacak Anayasa değişikliğini yapacağız" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen yemekte Memur Sen temsilcileriyle bir araya gelen Ağbal, 2002 yılından bu tarafa bakıldığında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarındaki bütün göstergelerde iyileşme olduğunun görüldüğünü söyledi.

Ağbal, memurun, işçinin, emeklinin satın alma gücünün bugün kesinlikle 2002 yılının üzerinde olduğunu belirterek, "Enflasyon karşısında bakıldığında memur maaşları bu dönemde hiçbir şekilde enflasyon karşısında erimedi, yaklaşık yüzde 50'lere varan nispette memurlarımız enflasyon üzerinde artışlar aldı. Yine maaşlar dışında sosyal haklarda da önemli ölçüde iyileşme oldu. 2006 yılından beri içinde bulunduğum için bu toplu sözleşme masası kim ne derse desin Memur Sen Konfederasyonu ve ona bağlı sendikalar masada şubelerden gelen, temsilciliklerden gelen talapleri teker teker masaya koydular, ciddi pazarlıklar yaptılar" diye konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde mali ve sosyal hakların dışında çalışma ortamına ilişkin herkesin ciddi kaygıları olduğunu ifade eden Ağbal, "İnsanlar inançlarını, düşüncelerini ifade etmekte, 28 Şubat'tan beri yaşadıkları sıkıntılar vardı. AK Parti iktidarının getirdiği bana göre en önemli iklim değişikliği insanların inançlarını, düşüncelerini özgünce ifade edebilmeleri oldu" dedi.

Ağbal, bugün dünya üzerinde medeniyetler tasnif edildiğinde birkaç tanesinin öne çıktığını, bunlardan birinin de İslam medeniyeti olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi bugün bir araya getiren unsur İslam medeniyetine mensup olmak. Bu medeniyetin değerlerine sahip olmak ve bu medeniyetin kodlarını hayatımızın her alanında hakim kılmak, çocuklarımıza da bu değerleri aşılamak ve bunların sürekliliğini kılmak. Sayın Başbakanımızın yeni Türkiye sözleşmesinde üzerinde en başta durduğu süreklilik kavramı bu açıdan çok önemli. Süreklilik nedir? Geçmişten bugüne gelen ve bugünden geleceğe devam eden süreçte sahip olduğunuz bütün değerlere sonuna kadar sahip çıkmak ve onu kuşaktan kuşağa taşımak. Son 200 yıldır bu ülkede medeniyet sürekliliğini engellemeye dönük bir tavır ve çaba vardı. Allah'a şükürler olsun, yeni bin yılın başında bu medeniyetin sürekliliğiyle ilgili sorunları aşacak ve İslam medeniyetiyle kaldığımız yerden inşallah daha ilerilere hep birlikte gideceğiz."

Ağbal, 7 Haziran seçimlerinin bu anlamda önemli olduğuna işaret ederek, "Ülkelerin tarihlerinde bazı eşikler vardır, sıçrama anları vardır. O sıçrama anlarını kaçırırsanız yatay şekilde gidersiniz ama o sıçrama anını yakalar onun ipine sarılırsanız ülke yukarıya gider, medeniyetler yukarıya gider. 7 Haziran seçimlerinde eğer bu ülkede değişime, dönüşüme, yeni Türkiye'ye güçlü bir destek verilirse, anayasayla ilgili değişiklik noktasında parlamentoda gerekli yeterlilik sağlanırsa biz Türkiye'yi ve İslam alemini bir üst eşiğe taşıyacak, sıçramayı sağlayacak Anayasa değişikliğini yapacağız" ifadesini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
AK PartiNaci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 9 yıl önce

önce millet bir karnını doyursun,ailesinin geçimini sağlasın sonra anayasayı değiştirin. bayburtlu'nun gündemi yoksulluk ve işsizliktir sayın vekil adayları,bilmiyorsanız haberiniz olsun.tabi bayburt'ta yoksulluğu ve işsizliği önleyecek bir projeniz olmadığı için başka şeylerle gündem oluşturmanız da bir siyasetçi olarak takdire şayandır.

Avatar
S.cebe 9 yıl önce

Sn hasan kardeş, AK parti iktidara geldi geleli Devlet ve millet olarak nefes aldık,nerden nereye geldi Türkiye..Kemal derviş dönemini unutmuşsunuz sanırım, ayrıca Daha iyi Türkiye için anayasanın değişimi şart..Genel bakın Bayburt'tan dar bir pencereden bakmayın ki Türkiye bir daha eski günlerine dönmesin..