2014 nüfusu ne zaman açıklanacak?

Siyasi partiler ve vekil adayı olmaya hazırlanan isimler için büyük önem taşıyan ADNKS 2014 yılı sonuçları, merakla bekleniyor.

2014 nüfusu ne zaman açıklanacak?
Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin 2014 yılı nüfusunu 28 Ocak Çarşamba günü açıklayacak. TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2014 yılı sonuçları, kurum başkanlığı tarafından belirlenen ulusal veri yayınlama takvimine göre 28 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da açıklanacak.

7 Haziran 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimlerini çok yakından ilgilendiren ADNKS 2014 sonuçları Bayburt’ta da merakla bekleniyor. 81 ilin vekil sayılarını belirleyecek olan Yüksek Seçim Kurulu’nun baz alacağı ADNKS 2014 sonuçlarına göre Türkiye’nin tek vekil sayısına sahip tek ili Bayburt’un çıkaracağı vekil sayısı da açıklanmış olacak. 

Bayburt’ta özellikle siyasi partiler ve siyasi partilerden vekil adayı olmaya hazırlanan isimlerin de merakla beklediği ADNKS verileri, Bayburt gibi birçok il için de büyük önem taşıyor. Her ilin vekil sayısı il nüfusuna dayalı olduğu için vekil sayısını belirleyen kriterlere göre birçok ilin milletvekili sayısının artması veya azalması söz konusu. 

Öte yandan Bayburt’ta yetkililer tarafından kent nüfusunun önemli oranda artış gösterdiği açıklanmıştı. Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından açıklanan bu artışın ne kadar olduğu merak edilirken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tek milletvekili ile temsil edilen kentin, 2015 Genel Seçimleri’nin ardından 2 milletvekili ile temsil edilmesi için yeterli olup olmayacağı da ortaya çıkacak.

İlgili haber:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal 9 yıl önce

sayın özbek gibi bir vekilimiz varken ikinciye hiç gerek yoktur.sağolsun kendisi bayburt'umuza çok şeyler kazandırdı.

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Bayburt un vekili çok, C.Başkanı, Başbakan, Hakan Şükür hep Bayburt Vekili olarak tarihe geçti ve hep bize selam yolladılar. Selam selam selam olup bu selamlar kurumu yaş mı ben anlayamadım.

Avatar
yav he he! 9 yıl önce

Bayburt'u Bayburt yapan Bayburtludur, Bayburt'u Bayburt' luktan çıkaran da Bayburtludur. Bayburt kendine gelmezse Türkiye de kendine gelemez. Ben küçükken Bayburt'ta edep gördüm, haya gördüm. En son gidişim beş sene evveldi. Ne edep ne haya. On tane vekil olsa ne olur? Allah için kendine gel Bayburt(lu).