Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, bu sezon inanılmazı başardı. Biraz da şansı olsaydı - özellikle hakemler tarafiından harcanmasaydı- bir mucizeyi gerçekleştirip yıllardır özlemini çektiğimiz 2. Lige çıkabilirdik. Ama olmadı!

2 yıl önce takımı BAL Ligi’nde şampiyon yapan ve profesyonel lige çıkaran Bülent Topuzoğlu’nun en büyük avantajı şehri ve camiayı çok yakından tanımasıydı.

Sezonun teknik özeti; temsilcimizin Bülent Topuzoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte çıkışa geçmesi ve adeta lige damgasını vurması oldu. Ligin ilk yarısının bitimine 8 hafta kala göreve gelen Topuzoğlu 13 puanla devraldığı takımı adete uçurdu ve devre arası yapılan doğru transfer takviyeleri ile ikinci yarıda müthiş bir seri ve başarı yakaladı.

Ligin ilk yarısında gol kısırlığı çeken takım, ikinci yarı yeni isimler olan Oltan, Murathan ve Fatih’in ciddi katkılarıyla seri galibiyetler alarak dikkatleri üzerlerine çekti. Bayburt Grup bu başarılı grafiği kırdığı rekorla perçinleştirdi. 9 maçı firesiz ve galip geçerek bir sezonda üst üste en fazla kazanan takım oldu ve bu başarısıyla Türkiye’nin spor gündeminde kendine yer buldu.

Bu başarısı ile ulusal basının da dikkatini çeken Bayburt Grup; ligin sonunda grubunu 61 puanla 2. sırada tamamladı ve adını play-off’a yazdırdı.

Buraya kadar kilitlendiği hedefe harika bir şekilde ulaşan temsilcimiz, playoff karşılaşmalarının ilkinde Beylerbeyispor’a İstanbul’da beklenmedik şekilde 3-0 kaybetti. -Beylerbeyi’ne bu statta henüz galibiyetimiz yok!- Beklenenin aksine rövanşta müthiş bir dönüş yapan temsilcimiz, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılsa da ilk maçta olduğu gibi hakemleri geçemedi ve 2. Lig hayalini başka bir bahara erteledi.

Sezonun özeti, Bülent Topuzoğlu öncesi ve Bülent Topuzoğlu sonrası ortaya çıkan tabloydu aslında. Her şeye rağmen, burukta olsak; Bayburt halkına ve bizlere 2. Lig’in eşiğine kadar gelerek bu heyecanı yaşattıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bu yıl olmadı ama yeni sezonda neden olmasın!
Neydi o meşhur söz: Galiptir bu yolda mağlup…
Aynen öyle…

Yaşattığınız heyecan için teşekkürler…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan 8 yıl önce

Hakan
18 Mayıs 2016 10:47
bayburtsporumuza ba sevinci yaşatanlara sonsuz teşekkürler herşey güzeldi ah ah beylerbeyine 1 veya iki gol atsak şimdi daha yukarlarda idik nasip değilmiş fakat bu kadroya 5-6 takviye ile seneye ikinciliğe ulaşırız nokta transferler lazım mesela iyi bir kaleci iyi bir forvet iyi bir ortasaha beyin görevi yapapilecek neydi beylerbeyi maçındaki kalecimiz evlere şenlik elimizde bayburtumuzda iyi kaleciler var mesela konursu sporun genç kalecisi Burak KARABACAK harika bir genç taraflı tarafsız herkesin istediği ve beğendiyi bir kaleci fizik harika ahlak harika kendi öz çocuğumuz biraz çalıştır geliştir koy süperliğ takımına sırıtmaz değerli bayburt sporyönetimi ve bülent topuz hocam tutun bu gencin elinden