Turizm Haftası'na özel program

Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 39. Turizm Haftası dolayısıyla bir program düzenledi.

Turizm Haftası'na özel program
Bayburt Postası - Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 39. Turizm Haftası dolayısıyla bir program düzenledi. Amatör Turist Rehber Yarışması ve Amatör Ses Yarışması'nın da yer aldığı programda Bayburt'ta tiyatro ve müzik alanında hizmet sunmuş isimlere plaket takdim edildi. 

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut'un yanı sıra Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Beşir Acar, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve davetliler katıldı.

Unuttuğu yerden salon devam etti

9 yarışmacının katıldığı amatör ses yarışmasında gülümseten anlar da yaşandı. 'Nayino' türküsüyle yarışmaya katılan Salih Ayhan şarkı sözlerini unutunca salon hep bir ağızdan kaldığı yerden devam etti. Genç yarışmacı zaman zaman avuç içine yazdığı notlara bakarak şarkı sözlerini hatırlamaya çalıştı.

9 yarışmacının katıldığı ses yarışmasında birinciliği Sümeyye Korkusuz, ikinciliği Sinem Kurtoğlu, üçüncülüğü Tuğba Ayengin alırken, mansiyon ödülleri ise Recep Türkoğlu ve Salih Ayhan'a gitti.

Bayburt'un Güzellikleri Amatör Turist Rehber Yarışması'nda ise birinci Meltem Bektaş olurken, ikinci Kübra Altuntaş, üçüncü Gökhan Şahin oldu. Nafiya Taşdemir ise mansiyon ödülüne layık görüldü. 

Programın son bölümünde ise Bayburt'un kültür ve sanat hayatında iz bırakmış isimlere plaket takdim edildi. Bugün aramızda olmayan Zakir Peksert, Remzi Çağıldak, Recep Kırıcı, İhsan Cerhal, Engin Gönülalan, Fehim Sayıner, Mustafa Ahıskalıoğlu, Abdullah Ahıskalıoğlu, Cemalettin Kumbasar hatırlanan isimler oldu.

Programda ayrıca; Av. Yaşar Aker, Salih Demir, Aşık Süphani, Naim Sanduk, Mustafa Yazıcıoğlu, İlham Görer, Sebahattin Köse, Ömer Budak, Ufuk Kalekahyası, Salih Kayalı, Aydın Topçu, Osman Akarsu, Eftal Dodo, H. Ali Kılıç, Mecit Akyüz, Sait Hatipoğlu, Nasip Akyüz, Ekrem Hatipoğlu, Süreyya Türkmenli, Hüseyin Küçük, Azimet Karatekin, Mesut Çavdar, Ömer Durgut ve Erdal Soğancı'ya da Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak tarafından birer plaket takdim edildi.

Bayburt turizmine katkılarından dolayı; Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Leyla Karabulut, Sevim  Ataner, Serhan Haşlak, Hanefi Türker; Atlı Cirit dalında emek veren Şahin Köprücü ve Ömer Aydemir'de gecede plaketle ödüllendiren isimlerden oldu.

"Babacığım görüyorsun ki Bayburt'un seni unutmamış..."

Babası İhsan Cerhal'in ödülünü alan Yasemin Cerhal, törende duygulu bir konuşma yaptı:

"Değerli babam İhsan Cerhal'i unutmayarak bizleri onurlandırdığınız için şükranlarımı sunuyorum. Yaşantısı boyunca her zaman Bayburt'a, değerlerine ve kültürüne önem vermiş ve sizler tarafından 'Bayburt'un sanat güneşi' ismiyle taçlandırılmış sevgili babacığım görüyorsun ki Bayburt'un seni yine unutmadı. Bende bu toprakların bir evladı olarak, bugün burada bir kez daha onur duydum. Yerel yönetime, idari yönetime, bu gecede emeği geçen herkese, Bayburt'un kültür ve sanat değerlerine sahip çıkarak, unutulmamalarını sağlayan Bayburt Postası'na teşekkür ediyorum." 

Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.