'Senede Bir Gün Beşpınar' 5 yaşında

Senede Bir Gün Beşpınar şenlikleri her yıl olduğu gibi yine dolu dolu geçti.

'Senede Bir Gün Beşpınar' 5 yaşında
Bayburt Postası - Senede Bir Gün Beşpınar şenlikleri geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha dolu dolu geçti. Bu yıl 5. defa düzenlenen şenliklere Beşpınar halkı ve gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi.



Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi'nde yaklaşık 10 gündür devam eden kültür etkinliklerinin son 2 günü 'Senede Bir Gün Beşpınar' şenliğine ayrıldı  İki gün boyunca devam eden ve bir çok etkinliği içerisinde barındıran şenliğin final programına; Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, İstanbul Beşpınar Derneği Başkanı Özgen Aktan, BEKDER Başkanı Mete Emir, davetliler ve köy halkı katıldı.

Cuma günü Şehitlik ziyaretiyle başlayan şenlikte Kenan Yavuz Kültür Evi gezisi, kır gezisi ve uçurtma şenliği gibi etkinlikler yer aldı.

Beşpınar futbol sahasında gerçekleşen final programında bir konuşma yapan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, etkinliği gurbet-sıla arasındaki köprünün kurulmasına vesile olduğunu hatırlatarak, tüm Beşpınarlılar olarak her yıl birlik beraberlik içerisinde bu şenliği devem ettireceklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Bayburt'un sevilen sesi Muhsin Bayburtlu sahne aldı. Geleneksel oyunlarında oynandığı şenlikte vatandaşlar bar tutup halay çekti.

Dede Korkut Okçuluk Kulübü ilk gösterisini sundu

Şenliklerin en özel gösterisini ise geçtiğimiz günlerde Bilim Eğitim Kültür Derneği (BEKDER) bünyesinde kurulan Dede Korkut Okçuluk Kulübü yaptı. Eğitmen Gökhan Önder Karaoğlu tarafından okçuluk hakkında kısa bir bilgi verilmesiyle başlayan gösteride sporcular 25 metre mesafeden hünerlerini sergiledi.

Köy halkının ilgiyle izlediği gösterinin ardından şenliklere katılan tüm çocuklara 15 metre mesafeden ok attırıldı.

Yamaç paraşütü gösterisi ile devam eden şenlik, akşam saatlerinde havai fişek ve dilek feneri gösterisi ile son buldu.   


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esra 9 yıl önce

şenliklerin videolarını koyun izleyelim