“PETKİM’in 50. Yılını Baksı Müzesi ve sanat ile zenginleştireceğiz”

Baksı Müzesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür heykelciği takdim edilen isimlerden olan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Baksı’nın bir gurbet hikayesi olduğu kadar, moderniteye karşı verilen bir isyan projesi olduğunu söyledi...

“PETKİM’in 50. Yılını Baksı Müzesi ve sanat ile zenginleştireceğiz”
Bayburt Postası – Baksı Müzesi; Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen “2014 Avrupa Müze Ödülü”nü İstanbul’da düzenlenen özel bir davetle kutladı. Zorlu Center’de yer alan Raffles İstanbul’da gerçekleşen davette, müzeye katkıda bulunanlara teşekkür heykelcikleri sunuldu.

Gecede, Baksı Müzesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür heykelciği takdim edilen isimlerden olan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Baksı’nın bir gurbet hikayesi olduğu kadar, moderniteye karşı verilen bir isyan projesi olduğunu söyledi. 

Baksı Müzesi’nin barındırdığı anlamı, içinde hissettiğini dile getiren Yavuz, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Her şeyin mümkün olduğu, insanın ise olmadığı bir dönemi yaşıyoruz.” 

“Baksı Müzesi, bir hasretin hikayesi. Baksı bir isyan, bir kabulleniş ve kesinlikle bir başarı öyküsü. Baksı, günümüzde üzerimizden buldozer gibi geçen moderniteye karşı bir isyan projesi. Biz Prof. Dr. Hüsamettin Koçan hocamla birlikte hasret kuşağının, gurbet kuşağının çocuklarıyız. Hocam babasını uğurladığı ve sabırla beklediği o araziye Baksı Müzesini yaparak gurbeti ve hasreti kendi içinde bitirdi ve babası ile buluştu. Bütün gurbet ve hasret hikayeleri işte böyle sonuçlanmalı ve de bir nebze olsun dinmeli. 

Herkes doğduğu yerde doymalı ve şehre göç artık bir noktada durmalı. Anadolu’nun her tarafına kültürü, sanatı, üretimi ve istihdamı yaymalıyız. Bizim kuşağın doğduğu ve büyüdüğü yıllarda o topraklarda hiçbir şey yoktu. Misal köyümüze elektrik, 1983 yılında geldi. Bugün ise her şeyin mümkün olduğu, insanın ise olmadığı bir dönemi yaşıyoruz.” 


“Bu başarı hikayesini anlatacak kelime bulmak o kadar zor ki!”

“Topraklarımız mahzun ve göç, çok iç yaralayıcı. İnsanlarda büyükşehirlerde yaşama gibi bir paradigma, bir hastalık ve maalesef psikolojik bir travma var. Bütün bunları aşmanın yolunu ise Prof. Dr. Hüsamettin Koçan hocam bulmuş. Bu başarı hikayesini anlatacak kelime bulmak o kadar zor ki! 

Hepimiz doğduğumuz topraklara doğru yönelerek, Anadolu’nun kadim kentlerini, topraklarımızdaki tarihi, kültürümüzü, geçmişimizi yaşatarak betonlaşmadan uzak, hayatımızı yeniden tanzim etmek zorundayız. Ve hocamıza, Baksı Müzesi’ne, geldiği noktaya, elde edilen bu başarılara çok şey borçluyuz."

PETKİM’in 50. Yılını Baksı Müzesi ve sanat ile zenginleştireceğiz”

2016 yılında, Türkiye sanayi tarihinin en özel kuruluşlarından olan PETKİM’in 50. yılını kutlayacağını hatırlatan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, sanatın sanayiye de yol göstereceğini ve yine sanatın Türkiye’yi muasır medeniyetleri aşma ülküsüne doğru daha fazla yaklaştıracağını söyledi. 

Yavuz, 2016 yılı içerisinde PETKİM’in, Baksı Müzesi’nde gerçekleşecek tüm sanat faaliyetlerinin sponsorluğunu üstlenerek 50. Yılını zenginleştireceğini kaydetti. 

Fotoğraflar: Murat Okutmuş, Peyami Sefa Karabacak, Burhanettin Okumuş, İlker Aslan, Baki Meral



İLGİLİ HABERLER: 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.